Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Tudatos teremtés. A szív vagy a fej az úr?

2019.07.01.

A Heti merengő inspiráló olvasmány, amely segíthet és ötletet adhat számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

A gondolatainkkal teremtünk. Egyszerűen hangzik, nem igaz? Csakhogy miért is van akkor ez a sok gyötrődés, szenvedés, kínlódás, nélkülözés és reménytelenség az életben? Mégis hogy teremtünk ilyenkor?

Fejben dől el minden.

Ez ma már nem újdonság, rengeteg tapasztalat és felmérés is bizonyítja ezt az állítást. A tudatunk a legnagyobb teremtő erőnk. De nem mindegy, hogy mi adja az ihletet neki: a szívünk vagy a fejünk. Merthogy óriási különbség van a kettő között.

A fejből való teremtés táptalaja a belénk kondicionált és megtanult társadalmi viselkedési minták, szabályok, elvárások. Ez pedig elég „veszélyes” talaj, mert – bár elkezdődött már az elmozdulás – de azért még mindig az a legfőbb elvárás, hogy a lehető legtöbb hasznot hozd a lehető legkevesebb problémát okozva, mindezt akár az egyediséged rovására is. Miközben persze folyamatosan ott lebegtethető előtted, hogy egyszer majd te is lehetsz kimagasló és igazán sikeres. Ha próbáltad már, tudod, hogy nem könnyű út, sőt eléggé kivitelezhetetlen, mindenkinek és magadnak is egyszerre megfelelni.

Tehát a fejből való teremtés eleve hibás alapozásból indul ki. A legtöbben bele is ragadnak az állandó megfelelési körökbe, az újabb és újabb elérendő célok hajszolásába, és még ha nagy és látszólag maradandó sikereket tudnak is elérni, nagy kérdés, hogy valóban tényleg boldogok-e. Tisztelet a kevés kivételnek.

Ráadásul ez a legtöbb esetben az igaz és magasztos célokra is vonatkozik. Ha külső elvárásnak való megfelelésből vagy egós önbüntető, áldozatiságba hajtó vezeklésből ered, akkor a megvalósítás során valahol mindez el fog csúszni. Mert az eredeti motiváció, indíttatás nem volt tiszta. Akkor is, ha te azt gondoltad. Ezért a célhoz vezető út rögös lesz és nehézkes, és többször megmérettetik majd, hogy valóban azt akarod-e, amit eredetileg kitűztél, valamint az is kiderül, hogy mennyit és mit vagy hajlandó feláldozni érte. Ameddig meg nem tanulod mindazokat a leckéket, amelyek a szándékod és motivációd tisztaságához (vissza)vezetnek. A tudattalan tudatosításának és áttranszformálásának az útja ez. Erre azonban van más mód is.

A szívből való teremtés...

...ami egyre nagyobb teret nyer magának azzal, ahogyan egy(én)enként elkezdjük ezt választani és élni.

Képzeld el, hogy egyszerűen csak hagyod keresztüláramlani magadon azt, ami VAGY. Mi történne ilyenkor? Az élet élhetné magát rajtad keresztül. És ebből nincs kettő. Ez mindenkinél a saját létezésének a megtapasztalása. Ez VAGY TE, ez a te életed, ez a te utad. Ilyenkor érzed azt, hogy minden olyan könnyen megy, olyan könnyedén sikerül, hiszen önmagadat, a képességeidet és tudásodat valósítod meg.

Nem kell különösebben erőlködnöd, sem szenvedned, sem görcsölnöd. Ez az, amikor úgy érzed, hogy a tenyerén hordoz az élet, Isten, az Univerzum. És te csak figyeled, hogy mi teremtődik általad. Ez a legtisztább kreativitás, a legszentebb teremtő erő. A nagy feltalálók, művészek, világmegújítók sajátja. De egy valóban boldog, hétköznapi életet élő ember sajátja is. Mert azt éli, ami Ő.

Ehhez az kell, hogy figyelj a belülről, a szívedből fakadó hívásra. Érezd és add át magad neki. És menj tűzön-vízen át utána. Hogy ismered ezt fel?

Egy egyszerű mérce arra, hogy a teremtésed szívből jön és összhangban van Isten/Univerzum akaratával az az, hogy nem küzdesz és mégis simán haladsz előre. „Csak” haladnod kell az úton, megtenned ami a következőre adódik és teljesen egyértelmű, keresned sem kell. Legfőbb érzéseid az elégedettség és belső béke. A kihívások az életed természetes velejárói, a fejlődésed útmutatói. Hogy lehet ide eljutni? Erről szól a következő gyakorlat…

HETI GYAKORLAT: Nyaralásra, vagy nyaralás előtt/után egy kis házi feladat:-) Amikor épp kikapcsolódsz és feltöltődsz igyekszel csak az élet pozitívumait meglátni és élni. Ez pedig egy igazán megfelelő állapot ahhoz, hogy a szívből jövő teremtést elkezdjed gyakorlatba ültetni.

Megfigyelted már, hogy amikor jól vagy, akkor fantáziád is szabadabban és könnyedebben szárnyal? Kevésbé akasztod meg magad a kétkedéseiddel és kishitűségeddel. Tehát ha ihletet érzel hozzá, akkor bátran kezdj el „álmodozni” arról, hogy hogyan látnád magad a legszívesebben. A magánéletedben, a karrieredben, az anyagi bőséggel kapcsolatban. Vagy bármi olyanban, ami a te lelkesedésed tárgya most.

Engedd, hogy elragadjanak belső képeid, nyisd meg a szíved és hagyd hogy ebből a jó érzésből beinduljon a fantáziád. Csak figyelj! Ne állítsd le magad, ha meglepő ötletek jönnének. Ne akard azonnal lemérni, hogy ez megvalósítható-e vagy sem. Engedd a képeket szárnyalni! Lásd magad abban, amiben csak szeretnéd.

Ha teheted ismételd meg többször, hogy erősödjön az ihlet. Lehet, hogy ugyanarra a témára többféle elképzelés, ihlet is érkezik hozzád. Teljesen jó. Ízleld meg mindegyiket, nézd meg, melyikre hogyan reagálsz, mit érzel. Keresd azt a jóleső érzést, amit szívesen elraktároznál és magadénak szeretnél. Jegyezd meg jól. Ez az érzés lesz később a vezérfonalad, amikor elkezded megvalósítani a hozzá vezető utat.

Ahol a szíved és a tudatod ugyanazt akarja, ott már nyugodtan elengedheted a kontroll-gyeplőt és átadhatod magad a jelenlétnek, hogy az élet forgatókönyve a végtelen lehetőségeiből a legmegfelelőbbet hozza el számodra.

Kívánok szívből jövő, könnyed és felszabadító útra indító teremtő ihletet!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!