Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Racionalitás vs.Spiritualitás

2016.06.01.

Mit jelent az, hogy hagyjam el a racionális síkot? Hogy találok akkor megoldást a fejemben kavargó gondolatokra, mit kezdek a félelmeimmel, hova tegyem a kétkedéseimet? Hogy csináljam tényleg?

Olvastam egyszer egy hírlevélben, ami abszolút racionális témákkal foglalkozott, de úgy, hogy a spirituális síkot is figyelembe vette, szóval ott olvastam, hogy ha már nagyon túlpörgetted magad agyilag, ha folyton egy témán lógsz és mégsem bírsz megoldást kiagyalni rá, akkor hagyd el a racionális síkot.

MI VAN???? Mit jelent az, hogy hagyjam el a racionális síkot? Hogy találok akkor megoldást a fejemben kavargó gondolatokra, mit kezdek a félelmeimmel, hova tegyem a kétkedéseimet? Hogy csináljam tényleg? Amikor pont most kellene a topon lennem, a legokosabbnak lennem, hogy kihúzzam magam az éppen aktuális problémámból…És akkor csak úgy lazán engedjem el ezt az egész helyzetet?

És IGEN! LÉpjek ki a racionális síkból...Ez a felismerés nekem is sokat segített, hogy továbblépjek a „rágörcsölésből”, amikor csak befeszülök, amikor a parázástól nem tudom lazán fogadni a élet küldte jeleket, amikor észre sem veszem az ismeretlenből előtűnő lehetőséget. Mert rájöttem, hogy a merevséget, korlátozottságot, a félelmeinket nem tudjuk azzal kiváltani, hogy egyre többet és többet agyalunk. És azzal sem, ha elindulunk az ezotéria és a spiritualitás félreértelmezett irányába, vagyis csak erősen hiszünk benne és azt hisszük aszerint is élünk, aztán a hétköznapjaink valahogy csak nem ezt mutatják.

Egyik véglet sem húz ki igazán a bajból, nem hoz megoldást a problémámra. És elhagyni a racionális síkot nem egyenlő az ezoterikus „elszállással”, lilaködös spiritualitással.

Nekem ez azt jelenti, hogy tegyem helyére a dolgokat. Magamban, a fejemben és a szívemben, adjak helyet az újnak, az ismeretlennek, a lelki síkról beáramló végtelen lehetőségek tárházának. Kívül pedig őrizzem meg a racionalitást, vagyis álljak mindig két lábbal a földön, mert csak így tudok belül felfelé nyitni.

Szóval kell a racionalitás, a maga helyén, amikor elkezdek megvalósítani és cselekedni. De előtte kell a spiritualitás, amikor teret adok valami nagyobbnak, végtelennek és nálam sokkal okosabbnak, megértőbbnek és kreatívabbnak. Ha hagyom, hogy bennem ez gyújtson szikrát, akkor a megvalósítással sem lesz gond, mert valahogy a helyén van minden és szinte magától értetődően alakulnak a dolgok. Nekem csak haladnom kell az áramlással:-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Megosztás