Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Panaszkodás helyett Kreativitás, Önátadás és Megtisztulás

2016.05.30.

A Heti merengő olyan rövid, lényegre törő, inspiráló olvasmány, amely segíthet és ötletet adhat számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

Hogyan tudom a leginkább harmóniában, teljességben megélni ezt a hetet?

FELISMERÉS: Személyiségedből sugárzik a kreativitás a jelen helyzetben. Idézz fel egy olyan alkalmat, amikor a kreativitást megtapasztaltad.

Ahhoz, hogy életünket, hétköznapjainkat a kreativitás jegyében éljük, legfőképpen ellazultságra, egy szélesebb látásmódra, nyitottságra és az Életbe/Istenbe/Magasabbrendűbe vetett bizalomra van szükségünk.

A kreativitás számomra nem merül ki abban, hogy valami szépet, újat, másat létrehozok. A kreativitás számomra az, amikor szabadjára tudom engedni a fantáziámat és merem új szemszögből meglátni a dolgokat és helyzeteket, és ebből a megváltozott nézőpontból valami újat hagyok kibontakozni. Az is kreativitás, ha ugyanahhoz a dologhoz, célhoz, eredményhez egy, a megszokottól eltérő úton jutok el, ami éppen akkor a számomra a legmegfelelőbb. Bár lehet, hogy bizonytalanabb, kockázatosabb, ismeretlenebb, de tudom, hogy most ezt kell csinálnom és pont így. Illetve, nem is tudom, hanem érzem. Nagy különbség. Ilyenkor a szívem vezet, és az érzéseim az iránytű. A “tudom” kevésbé van jelen, legalábbis a klasszikus kiszámítható, bizonyítható és mérhető formájában. Helyette van az elmének egy tágabb állapota, amikor nem a gondolkodás által jutunk eredményhez, hanem egyfajta ihletettség által tudjuk, hogy mit, merre, hogyan. Amikor a Forrással, Istennel, az Univerzummal összekapcsoltan létezünk, és ebben teremtünk, alkotunk.

VISSZATARTÓ ERŐ: Panaszkodásod tart vissza a jelen helyzetben.  Idézz fel egy olyan alkalmat, amikor a panaszkodásod tartott vissza.

Az egyik alapjátszma, amivel könnyen el tudjuk szakítani magunkat ettől az ihletett, emelkedettebb, nyitottabb állapottól. Amikor az elvárásaink, a nem reális vágyaink, a görcsös akarásunk kerülnek előtérbe, beszűkítve minket egy örök elégedetlenségbe. Mert csak azt látom meg ilyenkor, hogy én mire nem vagyok képes, mit nem értem még el és persze esélyem sincs rá, miért vagy kiért nem működik ez meg az, miért nincs elég pénzem, vagy nincs meg a lehetőségem, vagy kevés a támogatottságom…meg egyébként is. Ismerős?

Ha ebben az állapotban találod magad hirtelen, akkor ajánlatos befékezni, megállni – legalábbis a mentális bepörgésben – egy kis időre, megnézni a helyzetet egy objektívebb, egy “egy lépéssel hátrébb” nézőpontból. Ahol már egy szélesebb spektrumon a folyamat látszik: honnan indultam, hova akartam elérni, hogyan jutottam ide és most miért vagyok itt. Ha ezt a (hátra)lépést meg tudod tenni, máris félig megnyerted a csatát. Már azzal, hogy véget vetettél a panaszkodás önsajnálkozó “szegény-én” érzelmi áradatának. Innen már csak egy újabb döntés, hogy egy másik irányba indulj tovább, keress valami kreatív kiutat a panaszkodás, sajnálkozás és “szegény-én” sehová sem vezető játszmáiból.

FELISMERÉS: Felfedezed, hogy minél többet adsz magadból a szolgálat során, annál többet leszel képes adni.

Egy ilyen új irány lehet ez a fenti hozzáállás az élethez. Mikor először kaptam meg segítő felismerésként ezt az iránymutatást, nem igazán tudtam hova tenni. Valamit kimagyaráztam belőle magamnak, aztán léptem tovább.  Beletelt egy kis időbe és még egy-két szembesülésbe ezzel a kártyával, hogy egy újabb szintű mondanivalóját felfedezzem. Ez pedig az ÖNÁTADÁS. Önmagam átadása az Életnek, annak ami van, az éppen adott helyzetnek és a benne szereplő többiekkel való közösség felvállalása. Épp tegnap talált meg ez az idézet egy filmből: “…bármennyire szenvedsz is,  bármilyen nagy a fájdalmad, ha körbenézel magad körül, akkor  felfedezheted, hogy mindig van valaki, aki jobban szenved.” Ez Chuck Spezzano, amerikai pszichiáter és spirituális tanító egyik fő vezérelve is, a saját módszerében. Ha nagyon magad alatt vagy, ha úgy érzed, hogy mindjárt véged van és valaki segítsen már, ha úgy érzed minden összeesküdött ellened, akkor nézz körbe, és biztosan találsz a környezetedben valakit, akinek szintén segítségre van szüksége, aki szintén szenved, talán még jobban is, mint Te.  Válts nézőpontot, és nézd meg azt, hogy hogyan tudnál Te segíteni annak a másiknak. Néha elég egy telefonhívás, egy találkozás, egy jó beszélgetés, odafigyelés, vagy valami olyasmi, ami neked van és nem nélkülözhetetlen, de neki a helyzetét váltaná meg.  Ez feloldja majd mind a kettőtök megrekedt helyzetét.

Felfedezed, hogy másnak is vannak problémái, sőt, néha még örülsz is, hogy nem neked kell az ő helyzetében lenned. Felfedezed, hogy segíteni valakinek mennyi erőt, önbecsülést, összetartozás érzést tud adni. Felfedezhetsz új, kreatív megoldásokat a saját helyzetedre, akár ez által a segítés által. Felfedezed, hogy önmagad megnyitása és átadása által részese vagy a nagy Egésznek, az élet áramlásának, megnyílik előtted a világ, kitágul a látóköröd, és a kreativitás által egy új, emelkedettebb, ihletettebb állapotban tudsz tovább létezni a saját életedben. És ezzel önmagad számára is sokkal “hasznosabb” leszel és élvezetesebb, örömtelibb életet élhetsz, mint amikor panaszkodsz, elítélsz, görcsösen akarsz, vagyis játszod kicsinyes játszmáidat.

És persze tágabb értelemben ez az egész életfilozófiádra is ráhúzható. Minél inkább átadod magad az Életnek, minél inkább áramlásban, nyitottan és önátadásban éled az életed, minél inkább hagyod kibontakozni mindazt ami benned van és csak a felfedezésedre vár, minél inkább keresed és kerülsz összhangba a Magasabbrendűvel, Istennel, az Univerzummal, annál több erőd, hited, bizalmad lesz. Amiből újra adni tudsz, ami által újra rengeteg mindent kapsz meg az Élettől, Istentől.

ANGYAL KÁRTYA: Megtisztulás

Idáig jutva az elmélkedésben, a Megtisztulás angyali minősége, mint belső személyiségjegy, már könnyen értelmezhető. Engedj el minden lehúzó, blokkoló viselkedési mintát, játszmát és negatív érzést.  Hagyd, hogy az Élet vezessen utadon, tartsd szem előtt szíved tiszta céljait és engedd magadon keresztüláramlani a magasabbrendű vezetettséget.

Mert a mi döntésünk, hogy hogyan éljük az életünket…

Áldott, kreatív, megtisztulásban szép hetet kívánok!

(A hét üzenetét a Transzformációs Társasjáték önismereti kártyáiból merítettem.)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!