Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Méregtelenítés - minden szinten tudatosan

2020.03.04.

Tavasz és ősz. A két legkiválóbb időszak szervezetünk méregtelenítésére. Ha te is rendszeresen alkalmazod a tested és energiarendszered megtisztításának ezt a módját, sokat segít, ha tisztában vagy az érzelmi „mellékhatásaival” is.

A tisztító és méregtelenítő kúrák sora végtelen lehetőséget rejt magábanr. Az, hogy neked milyen módszer vagy receptúra válik be a leginkább, azt érdemes egyénileg az alkatod és habitusod szerint kitapasztalnod. Ami még szintén nem elhanyagolható, nagyon ajánlott az egyes kúrákhoz a szervezetünk számára legmegfelelőbb kiegészítő és egészséges táplálkozásra odafigyelni, hogy a végén valóban jól gyere ki belőle, és véletlenül se károsítsad valamelyik alapvető belső szervedet.

Ebben az írásban most a méregtelenítésnek egy másik vetületéről olvashatsz, mégpedig az érzelmekre való hatásáról. Mire érdemes odafigyelned, ha több héten keresztül gyökeresen megváltoztatod az addig megszokott étkezésedet?

ELLENÁLLÁS helyett EGYÜTTMŰKÖDÉS ÖNMAGADDAL

Mivel elkezdtél tenni egészséges önmagadért, egyből életre kelhet a benned lévő ellenálló, aki jottányit sem akar engedni a jól megszokottból. Zsigerből elutasít bármiféle változást, nem szereti az újat vagy a váratlant, és főleg nem rajong a fegyelmezett és rendszeres, az egészséget szem előtt tartó táplálkozási szokások iránt.

Így akár tudatosan, de még inkább a tudattalanból irányítva olyan helyzetekben találhatod magad, amelyek első ránézésre szinte ellehetetlenítik az elhatározásodat, vagy nagyon megnehezítik, hiszen folyton valami nehézségbe ütközöl. Nem kapod meg időben a kúrához szükséges termékeket? Pont most romlik el a gyümölcscentrifugád/citromfacsaród/turmixgéped? Pont ilyenkor szerveznek keresztbe a munkahelyen is, mindenféle workshopokkal/kurzusokkal/kiküldetéssel? Annak ellenére, hogy úgy tűnik mintha külső körülmény áldozata lennél ezekben az esetekben, valójában a kiváltó oka a benned lévő ellenállásban keresendő.

Tippek a feloldáshoz: Először is engedd meg és fogadd el, hogy nem megy minden a legsimábban. Na és akkor mi van? Ezért fel kellene adnod, hogy tenni akarsz magadért? Egyáltalán NEM! Keress az akadály elhárítására valamilyen alternatív megoldást, találj új utakat a megvalósításhoz. És mint mindig, a befelé figyelés hatalmas segítség a saját és univerzális segítő erők és bölcs sugallatok meghallására. Aztán már tényleg csak rajtad múlik…

FÉLELEM helyett ÖNÁTADÁS

Attól függően mennyire „drasztikus” módszerrel méregtelenítesz, vagy milyen intenzíven csinálod, különböző testi tünetek is jelentkezhetnek. Ezek aztán nagyon ijesztőek tudnak lenni. Szédelegsz? Kifut belőled az erő? Átmeneti zsibbadást érzel tested különböző részein? Émelygés, hányinger, állandó fáradékonyság és aluszékonyság, szétszórtság… ezekből lehet te is tapasztalsz a folyamat velejárójaként.

Ezek mind a méregtelenítés tünetei. Ha átmenetiek, akkor biztosan. Érdemes egy-két napig nem pánikolnod, hanem átengedni magadon. Amivel a leginkább segítesz magadnak, ha nem akarod olyan teljesítményre kényszeríteni magad, mint a „normál” üzemmódodban. Helyette inkább elegendő folyadékot iszol, mindig van kéznél nálad a diéta szerint megengedett „túlélési” pár falat, több pihenő/relaxáló időszakot iktatsz be. Vagyis tudatosan átállsz arra, hogy összhangban légy a folyamattal és minden szinten támogasd magad benne.

ÉRZELMI HULLÁMZÁSOK, DÜHKITÖRÉSEK helyett ELFOGADÁS, ÁTALAKÍTÁS

A legfontosabb méregtelenítő szervünk a májunk. A májhoz tartozó érzelmek pedig többek közt a düh, harag, indulatok. Ahogyan a testünkből is kiválasztja a szervezetünk a számára káros anyagokat, úgy a lelkünkkel is éppen ezt teszi: felszínre törnek a mélyre rejtett kevésbé fényes és kedves érzelmeink is. Utat törnek maguknak a tudatunkba, olyan erővel, amit már szinte képtelenség, vagy hihetetlen nagy erővel tudnánk csak visszatartani. Amit nem is ajánlanék, hiszen ez is a méregtelenítési folyamatod része.

Észrevetted már, hogy egy-egy ilyen kúra alkalmával ingerültebb, türelmetlenebb és feszültebb vagy? Hogy sokszor, úgymond ok nélkül, hirtelen dühös leszel olyan helyzetekben, olyan emberekre, amit azelőtt teljesen tudtál tolerálni vagy éppen kezelni? Ez mind-mind velejárója lehet testünk-lelkünk megtisztításának.

Amire érdemes figyelned ezekben a helyzetekben:

  • ne másokon töltsd ki a dühödet, ne borítsd rájuk a haragodat. Legjobb, ha a közvetlen környezetedben esetleg előre szólsz, hogy ebben a néhány hétben várható lesz ilyen, és közösen keressetek valamilyen megoldást rá.

  • persze az sem jó, ha benn akarod tartani a felgyülemlett indulatot (ilyenkor amúgy sem nagyon lehet). De ha tudatosan figyeled az érzelmi folyamataidat, akkor kezelni is tudod majd őket. Például a feszültség feloldására iktass be valamilyen jó kis energia levezető tevékenységet. Sétálj egyet a természetben, ami amúgy is – bármikor - nyugtató hatású tud lenni. Merülj el valamilyen kreatív alkotó hobbiban. De akár a régóta halogatott teendőid elvégzésébe is belefektetheted a felgyülemlett energiádat.

  • érdemes megfigyelned, hogy milyen helyzetekben, esetleg mely emberek hatására törnek elő belőled ezek az indulatok. Mert ez azt jelenti, hogy normál esetben, a hétköznapi életviteledben itt nyomod el ezeket az érzelmeidet, nem képviseled magad kellőképpen, aminek következménye, hogy csak gyűlik-gyűlik a gőz, mint a kuktában…és tudjuk, hogy az hogyan sistereg ki onnan. Így, amikor majd a diétát követő hétköznapokban elkezdesz majd inkább „beleállni” ezekbe a helyzetekbe, és nem sértően, de mégiscsak képviseled magad, az elfojtott indulataid is sokkal kisebb mennyiségben gyűlnek majd össze.

SZENVEDÉS helyett TUDATOSSÁG és SIKERÉLMÉNY

Tudom, hogy furán hangzik, de ne akarj mielőbb túllenni rajta. Ne szenvedésként fogd fel. Persze kényelmetlen és helyenként nagyon nehéz kitartani, ellenállni a csábításnak, az éhségnek, elviselni a megszokott étkezési rended teljes felborulását. De segít ez neked valamiben vagy csak nehezebbé teszi a folyamatodat?

A kezdeti nehézségek után pedig elkezdenek megjelenni a jótékony hatások és bíztató következmények. Ezek aztán erőt adnak a további kitartáshoz. Sőt! Lehet, olyan dolgokat fedezel fel, amit tovább viszel majd és beépíted a mindennapi életviteledbe, étkezési szókásaid közé.

Újra és újra tudatosítsd magadban, hogy miért is csinálod mindezt. Mi volt az eredeti célod vele? Honnan indultál el és most hol tartasz? Tőled függ, hogy áldozatnak tekinted magad és végig szenveded az egész diétádat, vagy támogatóan jelen vagy önmagad számára. Mint sok más területen, itt is az út a cél, nem a beérkezés. Ha így vagy benne végig, sokkal több mindent ki tudsz hozni a folyamatodból a végére. Minden szinten.

Fontos, hogy amikor túl vagy egy-egy mélyponton és sikerrel veszed az éppen aktuális akadályokat, tudatosítsd magadban ezt a sikert.
Igen, veregesd meg a vállad, mert kitartó és állhatatos voltál! Minden egyes ilyen kis győzelemmel erősíted önmagad erejét és bizalmát saját magadban. Megjelenhet egy újabb érzés, megtapasztalás benned: nem csak testileg tisztulsz, hanem érzelmeidet és gondolataidat is a tudatos figyelmed alatt tartod.

A fentiek szemszögéből mindegy, hogy a méregtelenítési folyamat milyen hosszú, mennyi időt adtál magadnak erre. Akár egy nap alatt is lejátszódhat mindez az érzelmi és gondolati hullámzás benned. Ha ezekre is figyelsz, ha tudatosan jelen vagy mindabban, ami történik veled ilyenkor (is), sokkal hatásosabb megtisztulást élhetsz át nem csak testi, hanem lelki és szellemi szinteken is.

Kívánok eredményes, tudatos és csodás megtapasztalásokkal teli újjáéledést!

Ha pedig szeretnél a méregtelenítésed mellé egy kellemes kiegészítést, amely ráadásul jótékonyan támogatni tudja ezt az egész folyamatot, akkor nézd meg ezt az oldalt is: LÉLEKMASSZÁZS – ellazulás a testnek, feltöltődés a léleknek>>>

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!