Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Méregtelenítés, fogyókúra, tisztítókúra 2. - hosszú távon is sikeres?

2017.03.29.

A böjti időszak kellős közepén vagyunk, a tél utáni méregtelenítés fő időszakában. Ráadásul, a meleg közeledtével sokan vagyunk, akik szeretnénk a télen ránk ugrott plusz kilókat finoman lerázni.

Így ismét a tavaszi tisztító-, méregtelenítő- és fogyókúra témához szeretnék még egy-két gondolat erejéig visszatérni…

Tapasztalatom szerint az egyik leghatásosabb módszer, amin az egész kúrád sikere áll vagy bukik, az néhány egyszerű kérdés tudatosítása és arra a Te saját válaszod megtalálása.


Az első kérdés, amivel minden elkezdődik, így hangzik: „Miért csinálom ezt a kúrát?” Vagyis mi a célod vele. Fogyni akarsz? A télen szükséges, de most már inkább felesleges és nem túl egészséges táplálkozásod átértékelése és átformálása? Netán egy életmód- és ezzel együtt étrend váltás a fő ok, ami a szemed előtt lebeg?

Fontos, hogy tudd, miért csinálod a kúrát.

Egy szinttel tovább/beljebb lépve, az is nagyon fontos, hogy tudatosítsd, hogy milyen vágyad van mögötte. Vagyis ez a következő kérdés: „Hogyan szeretném érezni magam a sikeres kúra végén? Milyen érzés kapcsolódik a célomhoz?”

És végül pedig jön az egyik legnehezebb, az utolsó kérdés: „Milyen téves elképzeléseket és cselekvési mintákat kell átalakítanom a célom érdekében?”

Ezeken a kérdéseken végigmenve, a vágyott célhoz kapcsolt érzést erősítve magadban és a számodra már nem megfelelő végkimenetelt biztosító gondolkodási mintáidat átírva, a kúrád is sokkal hatásosabb lehet és hosszú távon is fenntartható, hiszen nemcsak fizikai, hanem lelki és szellemi szinten is rajta vagy a projekten:-)

Például: vegyünk egy átlagos tisztítókúrát.

FIZIKAI szinten: csökkennek a kilók, egészségesebb étrendet követsz, esztétikusabb kinézeted lesz.

ÉRZELMI szinten: egy cél lehet a megrekedtség, teltség, tehetetlenség érzéséből kimozdulni.


Hogy milyen érzés kapcsolható ehhez? A kilók neheze helyett könnyűnek, rugalmasabbnak és fittebbnek érzed magad. A teltség sokszor cselekvőképtelenné tévő érzése helyett újra lesz erőd és energiád azokra a dolgokra, amelyek az életben való haladásodat támogatják.

SZELLEMI szinten: téves képzeteidet, csalóka mintáidat és hitrendszereidet alakíthatod át a tudatos odafigyeléssel.

Vagyis például elhagyhatod az evésnek azt a tévútra vezető motivációját, amikor valamilyen érzelmi hiány kompenzálása miatt választod az evés és nassolás tevékenységét. Ha figyelsz magadra, akkor inkább felismered majd mi az, ami bánt, ami frusztrál, ami után sóvárogsz, ami annyira fáj, hogy inkább degeszre eszed magad a „mert én ezt most megérdemlem!” felkiáltással. És ami után persze kezdődik elölről ez az ördögi kör: hízás, megrekedtség, tehetetlenség, kudarcélmények, újabb evés. Azaz, ezzel a fajta evéssel nem hogy nem oldod meg a problémáidat, de egyenesen tartósítod őket a magad számára.

Összefoglalva tehát ezek a főbb állomásai egy sikeres kúrának:

Mi a célom ezzel a kúrával, mit szeretnék elérni?

Milyen érzés kapcsolódik ehhez bennem? Hogyan érzem magam, milyennek látom magam a sikeres kúra végén? Ezt erősítsd magadban minél többször.

Milyen téves gondolati- és cselekvési mintákat kell felülírnom magamban a hosszú távon is fenntartható sikerhez? Tudatos jelenléted segít majd megállítani téged, amikor ismét a régi hitrendszered szerint cselekednél; akaratoddal pedig választod a számodra megfelelőbb utat, ami a vágyott célodhoz vezet.

Minden szinten sikerélményekben gazdag tavaszi tisztító-, méregtelenítő- és/vagy fogyókúrát kívánok!

A témához kapcsolódó előző cikket itt olvashatod el: Méregtelenítés, tisztítókúra és az érzelmi hatásaik>>

Ha úgy érzed, szívesen beszélgetnél a fentiekről, hogy a saját belső motivációd felismerésében és akadályozó hitrendszered feltérképezésében támogatást kapj, akkor szeretettel várlak egy segítő beszélgetésre. 

Bejelentkezéshez, időpont egyeztetéséhez kattints ide>>

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!