Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

JEL-EN LÉT

2018.02.06.

Érezted már Te is azt, hogy nem tudod merre és hogyan? Döntened kellene, de nem megy, nem tudsz választani, bizonytalan vagy, felerősödnek a félelmeid, összezavarodsz és inkább otthagynál mindent csak legyen már vége, és még folytathatnám a sort azoknak a tüneteknek a felsorolásával, amikor nem vagy jelen önmagad számára.

Mert ezekben a helyzetekben, éppen azért van ilyen „helyzet”, mert nem önmagadban bízol, kívülre figyelsz, külső elvárásoknak akarsz megfelelni, ítélkezel önmagad és/vagy mások felett. Így aztán nem is találhatod meg a saját válaszaidat, a neked leginkább megfelelő megoldást, vagy egyszerűen csak a békességet önmagadban.

Mégis mit tehetsz, hogy kilépj ebből az ördögi körből?

1, A lehető leghamarabb vedd észre, hogy MOST EZ VAN. Vedd észre, hogy mit csinálsz, hogy min pörögsz.

2, A következő lépés, ami már az elsőnek egy következménye: térj vissza a saját középpontodba, önmagadba. Hogyan? A legegyszerűbb és mindig kéznél lévő módja az, ha veszel pár mély levegőt, lassan és nyugodtan. Megadod magad a helyzetnek és az érzéseidnek.

3, Mikor az előzőek hatására a gondolat kavalkád megszűnik a fejedben és ez érzelmileg is egy kis nyugalmat enged neked, akkor tudatosan döntsd el, hogy mi az, amit Te, Önmagad akarsz. A félelem helyett a szeretetet, a harag helyett a megértést és megbocsátást, a bizonytalanság helyett a bizalmat, az összezavarodottság helyett a rálátást, stb. A lényeg, hogy azt válaszd, ami jó érzéssel tölt el.

És végül, összegzésként, a JELENLÉT értelmezése egy új szempontból, a csodálatos magyar nyelvünknek köszönhetően: JEL-EN LÉT:-)

Ha egy-egy ilyen helyzetben sikerült a fenti három lépést végrehajtanod, akkor megérkezel abba az állapotba, amit akár magasabb tudatosságnak, tágabb tudatállapotnak is nevezünk. És ebben a magasabb tudatállapotban már valószínűleg a kiutat, esetleg a helyzetre kért választ/megoldást is megláthatod. Lehet nem azonnal, lehet nem úgy, ahogyan Te azt elvárnád, de ha önmagad középpontjából vagy jelen az életedben, akkor a JEL-ek is egyértelművé válnak és felfedik magukat.

Légy nyitott rá!

Légy JEL-en:-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!