Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Hogyan tartsd magasabb rezgésszinten energiarendszered

2020.03.24.

Éppen amikor nagy változások zajlanak körülötted, nagyon fontos, hogy Te megmaradj belső erőközpontodban. Mit jelent ez? És miért olyan fontos?

A középpontodban lenni azt jelenti, hogy bármi történik is benned és körülötted, mindig van egy olyan biztos pont önmagadban, amely védelmet nyújtó, támogató, erőt adó. Hogyan?

Úgy, hogy ez az a részed, ahol az isteni/a magasabbrendű kapcsolódik veled. Vagy, ahol te kapcsolódsz vele. Ez az a részed, ahol megjelenik a Fény, az Erő, a Megértés, a Tudás, az Útmutatás. Olyan, mintha innen elkezdenéd feltölteni energiarendszeredet, elkezdheted egy magasabb rezgésszintre emelni magad. Itt nyitod meg belső erőid kapuját, és itt fogadod be az Égi Segítők támogatását, vezetését is.

Azért fontos, hogy magasabb rezgésszintre emeld magad, mert ez egy bizalommal telibb, szélesebb látószög, egy kitágult tudatállapot, ahol már nem csak a problémákat érzed, és így csak ezzel tudsz azonosulni, hanem magára az egész folyamatra kaphatsz rálátást, így annak építő, felemelő és gyógyító részeire is.

Amikor magasabb rezgésszinten vagy, megnyitod magad azoknak a támogató erőknek, energiáknak, amelyek segítenek a félelmeidet, a fájdalmaidat, a kifogásaidat, a szorongásaidat, a kilátástalanságaidat, a tehetetlenségedet, vagy bármilyen egyéb negatív energiát szeretettel és fénnyel elfogadni, ha szükséges megérteni, amit lehet elengedni, a negatív és beszűkült tudatállapotot feloldani, átalakítani.

A Hit (önmagadban mindenképp!), a Bizalom (önmagadban mindenképp!), a Belső Béke, az Együttérzés (önmagaddal is!), a Hála, az Összetartozás, az Életöröm, a Szépség, az Erő, az Akarat, mind-mind abban támogatnak, hogy felfedezd és éld szeretetteljes, isteni Önvalódat. Azt éld, aki Vagy. Egy korlátlan lény. Aki a szándéka által teremt. Egy saját világot, amely az Egésznek a része. Ezért nem mindegy, hogy mit teremtesz. Hogy mit teszel bele a nagy közösbe.

Nem baj, ha félsz, ha nehéz, ha szomorú, ha dühítő, ha kilátástalan… Engedd át magadon ezeket az érzéseket. De ne ragadj bele! Hagyd, hogy a Fényed, a Szereteted és a Bölcsességed átsegítsen és felemeljen. Hogyan?

Először is, azt tisztázom, hogy a magam részéről most a „hogyan” azt jelenti, hogy hogyan hozzam magam olyan állapotba, amelyben a számomra és minden érintett számára legmegfelelőbb megoldás megszülethet bennem, általam. Ehhez találsz néhány egyszerű, de nagyon hatásos és erőteljes technikát.

MEDITÁCIÓ

Igen, az egyik legfontosabb és egyre fontosabb eszközöd önmagadhoz: a meditáció. Ahogy erősödik a külső „zaj”, különféle hatások, úgy lesz egyre fontosabb számodra, hogy belső erőforrásaidhoz visszatalálj.

Meditálj! Ha már gyakorolod, szuper! Gratulálok! Mert a legjobb úton vagy, hogy megtartsd magad és kihozd magadból a legjobbat zűrzavaros és nehéz idők közepette is. Ha még nem meditálsz, vagy csak ímmel-ámmal, akkor nagyon tudom ajánlani, hogy kezd el és a számodra kivitelezhető rendszerességgel élj is vele.

Tudom, nem könnyű, főleg az elején. Időt kell szánnod rá, ráadásul csendes és nyugalmas teret is kell találnod hozzá. De minden, amit valóban akarsz, mindig sikerül. Ezután jön a következő, sokszor emlegetett akadály: a nyüzsgő gondolatok a fejedben. De hát éppen ez a meditáció lényege, erről szól a gyakorlása. Megszüntetni a gondolatok, képzetek folytonos áramlását, és emögött egyszercsak megtapasztalni a mély belső csendet, amiben kitágul a tér és megtapasztalhatod a valódi létet, a tiszta jelenléted. Ez sok gyakorlást igényel. De hát most épp a minőségi időtöltés kialakítására és gyakorlására van nagy lehetőségünk. Többek között:-)

További jó hír még az, hogy az áldásos hatások, úgymint az idegrendszer elcsendesedése és megnyugvása, az energiaszinted feltöltődése, a feszültség kiengedése, ihletettség és kreatív erő nyerése, már rögtön a gyakorlás elején elkezd megjelenni. És a kitartó, endszeres ismétlések egyre erősítik majd ezeket a hatásokat.

A meditációba való bevezetéshez itt egy egyszerű koncentrációs gyakorlat:

Amikor van pár perced egy kis nyugalmas, csendes időt önmagaddal tölteni, ülj le és hunyd be a szemed. Pár mély lélegzetvétellel fordítsd a figyelmet befelé, zárd ki erre a kis időre a külvilágot. Figyelmedet fordítsd önmagadra. Érezd ahogy belélegzel és kilélegzel. Semmi más ne foglalkoztasson. Itt meg is állhatsz. Önmagad lecsendesítéséből nyugalmat és erőt nyersz. Ez a lényeg, nemigaz?:-) De ha szeretnél, vagy néha úgy érzed, akkor tedd hozzá a belégzéshez, hogy „szeretetet lélegzek be, és hagyom szétáramlani magamban”, és a kilégzéshez, hogy „minden feszültséget kilélegzek magamból”.

Ha pedig a napodat szeretnéd egy tisztább, magasabb szinten megélni, akkor próbáld ki ezt a gyakorlatot:

Kezd úgy a reggeledet, hogy ráhangolod magad a napodra, átgondolod mit szeretnél tenni aznap, kikkel találkozol, és így tovább. Tedd hozzá azt az energiát, amit meg szeretnél élni: szeretetet és örömöt a kapcsolódásaidban, sikert az elvégzendő feladatokban, egészséget, bőséget, stb. Elég pár perc hangolódás, és máris másképp indul és alakul az egész napod. Majd este szintén pár perces hangolódásban úgy zárd le a napodat, hogy átfutod, mi az ami aznap veled történt. Mi volt sikerélmény és öröm, és mi volt nehézség, lehúzó. Ezt a negativitást engedd ki magadból, egy pár mély kilégzéssel.

Próbáld ki őket legalább egy héten keresztül, megfigyelve, hogy mit hoz az életedbe.

IMA

Az ima az egyik legerősebb kapu a Magasabbrendű/Isteni/ a Forrás/Univerzum támogató erőinek meghívására és megszólítására. Egy mély belső csendben megfogalmazott, önmagunkból felengedett, szívből, őszintén elmondott imának hatalmas ereje van. Lehet a saját szavaiddal, lehet az általad ismert és kedvelt vallási szövegekkel imádkozni. A lényeg, hogy szívedben megnyisd magad annak a végtelen Szeretet és Fény erőnek, amely mindig és mindenki számára elérhető. Csak kérni kell. Önmagad számára. A szeretteidért. A világért.

Drága Isten/Istennő/Vagyok, Aki Vagyok

Köszönöm, hogy a mai napomat is Fényben és Szeretetben élhetem meg, áldással, védettségben, biztonságban és a Ti vezetésetekben.

Hálás vagyok mindazért, amim van. Hálás vagyok mindazért, amit kapok, és amit én adhatok másoknak.

Köszönöm, hogy egészséges vagyok, hogy szeretetben és jól-létben élek, hogy szerető családom és barátaim vannak.

Köszönöm, hogy biztonságban vagyok, és én is óvom és törődöm a környezetemmel, és a környezetemben mindenkivel.

Köszönöm, hogy mindaz, amire szükségem van, könnyedén, örömmel és ragyogva érkezik hozzám.

Köszönöm, hogy a mai napon is megláthatom általad azt, hogy hogyan tudok a legteljesebben élni.

Köszönöm, hogy szeretettel felismerem és elfogadom mindazt, ami Önmagam megismerésében a mai napon számomra lehetséges.

Kívánok áldást ma mindannyiunkra, hogy azt, ami most a világunkban zajlik a legnagyobb szeretettel, elfogadással, megértéssel, türelemmel, erővel, együttérzéssel, egymásra figyeléssel és egymás támogatásával tudjuk megélni, hogy lelkileg megerősödve és megújulva folytathassuk majd mindennapjainkat.

Kívánok áldást a Földre, szeretett életterünkre, amely gondoskodik, táplál és védelmez bennünket.

Áldás. Ámen.

POZITÍV MEGERŐSÍTÉSEK, MANTRÁK

Talán nem is gondolnád, hogy rezgésszinted megemelésének ez is mennyire hatásos módja. Talán hitetlenséged tart vissza az alkalmazásától, mert nem hiszed, hogy az ismétlés, az egyszerű szövegek mantrázása valóban át tud alakítani bármit is benned. Milyen érdekes, hogy például a buddhista szerzetesek is órákat töltenek egy-egy mantra kántálásával...

Ezek a kis egyszerű szövegek a lelkünknek táplálék, az elménknek pedig egy „átprogramozó” módszer. Amikor kártyát húzunk vagy egy pozitív üzenetet elolvasunk, akkor tulajdonképpen a Lelkünkhöz kapcsolódunk, a szándékunk pedig önmagunk felemelése, építése, támogatása.

Vannak egyszerű, de egyszerűségükben nagyszerű üzenetek, amelyek már néhol a közhely kategóriába sorolhatóak. De attól még úgy igazak és úgy hatnak ránk, ahogy vannak. Itt egyszerűen csak engednünk kell, hogy az a szeretet, szépség, együttérzés, lágyság, jóság, ami belőlük árad, megérintse a szívünket. Szebbé tegye a következő óránkat, napunkat.

És igen, amikor a legkevésbé érzed magad nyitottnak az ilyen üzenetekre, amikor a leginkább azt érzed, hogy ezek csacska kis bolondságok és közük nincs az élet kemény dolgaihoz… hidd el, akkor is ugyanez a hatása. Sőt! Akkor tudnak csak igazán hatni, kihozni a bezárkózott, megkeseredett, reménytelenségre és szenvedésre hangolt érzelmi állapotból, amiben csak tovább erősödik benned az, hogy az élet áldozat, félelmetes és veszélyes, állandó küzdelem és kemény munka. Ha ezt egy szándék erejéig fel tudod adni, hogy utat engedj magadnak a nyitott, előítélet nélküli kíváncsiságra és befogadd az üzenetet, akkor érhetnek meglepetések. Megéri kipróbálni.

Használhatod azokat a megerősítéseket, amelyek egy kártyán, egy lelki oldást követően, egy könyv lapjairól vagy bármilyen egyéb „véletlen” módon megtalálnak téged, és érzed, hogy megérintenek. Vagy alkothatsz magadnak olyat, amire éppen az adott élethelyzetedben úgy érzed, hogy szükséged van. Például:

Én egy korlátlan, csodálatos és szeretetteljes lény vagyok.

Szeretet vagyok. Fényben élek. Fény vagyok. Szeretetben élek.

Szeretem és elfogadom magam. Szeretem és elfogadom az életem. Hálás vagyok mindenért, amim van.

Tisztelem magam. Tisztelem az Életet. Felelősséget vállalok magamért, a tetteimért, a gondolataimért, az életemért.

Bízok magamban és támogatom magam életem minden területén.

Szeretetben, örömben, bőségben és egészségben élek.

Hiszem, tudom és elfogadom az Ég és a Föld minden ajándékát, áldását és támogatását.

Tudom, hogy biztonságban vagyok, az Ég és a Föld áldásában, szeretetében és fényében.

Teljes és egészséges vagyok, észreveszem az élet örömeit és szépségeit.

 

KREATIVITÁS, ÁRAMLÁS

A zaklatott állapot, nyüzsgő gondolatkavalkád lecsillapításának egy másik, ugyancsak erős hatású és kitűnő módja a kedvenc hobbidba való teljes belemerülés. Ez jó hír azoknak, akiknek van olyan kedvenc időtöltésük, amiben teljesen ki tudnak kapcsolni. Lehet ez egy kreatív hobbi, például üvegfestés, batikolás, mandala színezés, sütés-főzés, kreatív írás, vagy a mozgás bármilyen fajtája (futás, jóga, biciklizés, séta). Hogyan tudja ez is megemelni a rezgésszintedet?

Úgy, hogy megnyitod magad lényed legmélyebb rétegei felé ilyenkor, ezáltal pedig ellazulsz, elfeledkezel a külvilág zavaró tényezőiről, kilépsz a mindennapok szorításából. Megengeded magadnak, hogy a létezés és alkotás öröme feltöltsön, minden elvárás nélkül. Úgy, ahogy éppen akkor ott jó.

Sőt! tovább is kombinálhatod ezt a tevékenységed azzal, hogy ha van olyan problémád, kérdésed, feladatod ami nagyon foglalkoztat és megoldásra vár, tudatosítsd azt magadban, mielőtt belekezdesz a tevékenységbe. Ezt megteheted akár egy kérdésben, akár egy kijelentésben elmondva. Így emlékezteted magad, hogy erre valamikor megoldást kell találnod. Aztán elengeded ezt a gondolatot és átadod magad kedvenc hobbi tevékenységednek. Lehet nem azonnal, de ha rendszeresen megteszed ezt, előbb-utóbb ihletet kaphatsz egy-egy ilyen „alkotó” meditálást követően.

A siker zálogai

Bármelyik módszer, technika azonban csak akkor működik, ha használod és csinálod. Ha csak tudsz róla és mindig tervezed, halogatod, csak a frusztrációdat fogja növelni. Ezért, ha úgy döntesz, hogy kipróbálod valamelyiket, hogy megnézd beválik-e nálad, a következő saját tapasztalatokkal tudlak segíteni benne:

Tűzz ki egy határidőt!

Határozd meg azt az időszakot és gyakoriságot, ameddig a kiválasztott gyakorlatot minden napra beépíted a napi elfoglaltságaid közé. Például 2 hétig naponta 2X, vagy 21 napon keresztül fogok meditálni és imádkozni, stb. Alakíts ki egy rutint úgy, ahogy neked a legmegfelelőbb.

Ne hagyd abba!

Vagyis, tedd szokásoddá valahogyan. Ehhez az szükséges, hogy az elején tudatosan és ha kell erőfeszítéssel, eltökélten kitartasz a kiválasztott gyakorlat mellett. Akkor is, ha úgy érzed, hogy neked ez nem megy, most épp nincs időd rá mégsem, egyszer-kétszer elfelejtetted, akkor már úgysincs értelme, és így tovább. Tudd, hogy ezek kifogások! A korlátozó éned próbálkozásai, hogy a markában tartson, mert akkor van hatalma feletted. Na de mégis, akkor „ki is az úr a házban”?:-)

Tarts ki!

Teremts időt, kezd újra! Ha kell, akkor told ki a határidőt, mert elcsúsztál.

Tedd meg! Magadért:-)

Teremts egy szép rítust belőle magadnak!

Építsd be a mindennapjaidba, akár úgy, hogy mindig ugyanakkor teszed meg, vagy felépítesz hozzá egy kis teret magadnak, meggyújtasz egy mécsest, hogy behívd a fényt.

Legyen ez a te Én-időd. Amiben szeretetet élsz meg, szépséget és önmagaddal törődést. És csak figyeld a hatását!

Maradj tudatosan a folyamatban!

Azt jelenti, hogy minden nap foglalkozol vele. És nem csak azzal, hogy megtedd, hanem azzal is, hogy megfigyeled mi az, amit hoz az életedbe. Ez lehet egy új szokás, lehet egy új reakció a nehéz helyzetekre, lehet egy jó ötlet egy régi vagy most aktuális problémádra. Figyeld meg, mi az, ami a megszokottól eltérő. Önmagadban. És ezáltal a környezetedben is.

Nagy szükség van most arra, hogy a Szeretet általad is egyre nagyobb teret kapjon a világban!:-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!