Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Heti üzenet - 2015. november 9-15.

2015.11.09.

A Heti üzenetek rövid, lényegre törő, inspiráló olvasmányok, amelyek segíthetnek és ötletet adhatnak számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

POLITIKUSI VÉNA

Bizony, valószínű ez a karakter mindannyiunknak ismerős kell, hogy legyen. És most ne a közszereplő politikusokra gondolj elsősorban, hanem azokra a személyiségjegyekre, amit ez a kártyalap képvisel. A Politikusi véna kártya a világ uralásának kártyája, az elme által. Arra hívja fel a figyelmet, hogy nézz önmagadba, tarts egy kis önelemzést és tárd fel azokat az „álarcaidat”, szerepeidet, amelyeket azért öltöttél magadra, hogy a világot és a benne élő többi embert, a saját céljaid elérése érdekében az irányításod és befolyásod alatt tartsd. Nem egyszerű feladat leülni és őszintén elkezdeni szembenézni azokkal a szerepeinkkel, amelyek mások manipulálására, az igazunk bizonyítására és hirdetésére, saját hozzáállásunk másokra erőltetésére alakítottunk ki. Ezeket akár finomabb, akár agresszívabb módszerekkel hirdethetjük és képviselhetjük, és lehet ez az igazság, a becsületesség, a törvény nevében, akkor is arról fog szólni, hogy mi valamit jogosnak tartunk és azt másokon keresztül a világra is ki akarjuk terjeszteni.

A kártya annak a lehetőségét nyújtja számunkra, hogy felfedezzük azokat a szerepeinket, ahol akár negédes, kedves, jóságos módon, akár képmutató, csalárd, manipulatív módon, viszont mindenképpen egy hátsó szándékkal, valamit elérni akarással, valamit megszerezni akarással közeledünk a környezetünkben lévő emberekhez, helyzetekhez.

Hosszú távon ez mindig csalódottsághoz és veszteséghez vezet. Semmit nem lehet megtartani, ami nem tartozik igazán hozzánk. Semmit nem lehet tartósan elérni, amit a másik nem akar igazán, szívből, őszintén. Egyetlen egy dologhoz vezet ez a játszma: el igaz önmagadtól. Lehet, hogy sok pénzed, nagy hatalmad, befolyásos barátaid vannak, de valóban boldog vagy? Ezektől vagy boldog és elégedett, békés legbelül? Mert ha azt keresed, hogy hol tudsz igazán élni, hol érzed igazán jól magad, hol vagy békében saját lelkeddel, akkor arra soha nem kívül fogsz rátalálni, csakis önmagadban. És hogy ez mit jelent? Hogy tudsz önmagadhoz találni és mit kezdj ott? Nagyon egyszerű és mégis olyan nehéz kivitelezni. LÉGY JELEN.

PILLANATRÓL PILLANATRA

Élj a mában. A jelenben. Éld meg az ITT és MOST-ot. Figyelj magadra, magadba. Az érzéseidre, a gondolataidra, a tested üzeneteire. Lehet kellemes vagy kellemetlen, nem ez a lényeg. Hanem, hogy vedd észre mi van veled, benned, abban az adott helyzetben, az adott pillanatban. Legyél tudatában magadnak. Bármilyen helyzetben, körülmények között vagy is, bármilyen emberek között. Mert a kérdéseidre, a problémáidra a válasz ott van BENNED. Van kívülről érkező segítség is, és nagyon jó a családi, baráti támogatás is. Megtartanak a nehezebb időszakokban, reményt és kiutat mutatnak, felráznak, átölelnek, célt adnak. De a Forrás ott van benned. Az erőt, a hitet, a szabadságot önmagadból merítheted, és aztán megoszthatod azt szeretteiddel. És hagyod, hogy ők is ezt tegyék. Sőt, támogatod őket ebben. Így nem lesz egymástól való függőségi kapcsolatok tömkelege az életed, így tudsz szabadon és őszintén élni, és élni hagyni a többieket is. Megélni Önmagukat. Pillanatról pillanatra.

Heti gyakorlat: Teremts egy kis nyugalmat, csendet és egyedüllétet magad körül. Helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed és lélegezz néhányat jó mélyen, ellazulásképpen. Irányítsd a figyelmedet a külvilágból egyre inkább belső világod felé. Képzelj magad elé egy tükröt. Fogalmazd meg a gyógyítani kívánt élethelyzetedet, majd tedd fel magadnak a következő kérdést: „Mi az a szerep, amit ebben a helyzetben játszom?”

Hagyd, hogy a tükörben megjelenjen egy arc. Az is lehet, hogy egy személyiségtípus fog inkább kirajzolódni. Hagyd, hogy kialakuljon benned a válasz. Beszélgess el vele. Miért játszik ilyen szerepet? Mi a célja? Mit akar elérni, vagy inkább elkerülni? Hagyd, hogy felszínre kerüljenek, tudatossá váljanak azok az érzések, érzelmek, gondolkodási minták, elvárások, ítélkezések, fájdalmak, csalódások, amelyeket ez a szerep rejt. Adj egy kis időt magatoknak, majd ha úgy érzed nincs már több mondanivalótok egymásnak, köszönd meg a beszélgetést.

Ezután szólítsd meg Magasabbrendű Énedet, a benned élő Isteni Önvalót, és kérd mindezeknek az érzéseknek és téged már nem szolgáló mintáknak a gyógyítását. Kérd, hogy segítsen tisztán és őszintén szeretni önmagadat, és ebben a szeretetben élni az életedet, a magad és a körülötted lévők javára.

(A hét üzenetét Osho - Zen Tarot kártyacsomagjából húztam.)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!