Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Heti merengő - Nyitott vagy a csodákra?

2019.05.28.

A Heti merengő inspiráló olvasmány, amely segíthet és ötletet adhat számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

FELISMERÉS: Legyél nyitott a Csodákra most az életedben. Bízz és vesd alá magad a legnagyobb igazságnak.

Csodák mindig vannak. Kérdés, hogy tényleg meg tudunk nyílni feléjük? Észre tudjuk venni őket? OK, ez idáig eléggé egyértelmű. De mitől is függ vajon az, hogy észre vegyük őket? Te megfigyelted már azt, hogy mikor történnek csodák az életedben? Veled vagy talán épp körülötted. Mikor vagy képes meglátni őket?

Észrevenni azt, amikor a szeretet, a jóság, a kegyelem, az áldás energiái láthatatlanul megjelennek a térben és szépen, finoman elsimítják a konfliktusokat, megnyitják a szíveket, kitárják a lehetőségek kapuit.

A hétköznapok csodáihoz nincs szükség nagy csinnadrattára, nagy felkészülésre. Egyre van a leginkább szükség. Megnyitni a szíved és hinni magadban, hinni az Életben/Létezésben, hinni a Feljebbvalóban. Hinni, hogy minden pont oda vezet, és pontosan úgy, ahogy számodra és minden érintett számára a legmegfelelőbb.

Gyakorlat: Egy kicsit engedd magad elmélázni azon, hogy miben is hiszel. Milyen magasabbrendű értékek vezetnek téged az utadon? És amikor teret tudsz adni önmagadban ennek, észreveszed-e az életedben megjelenő hol kisebb, hol nagyobb csodákat? Próbálj meg felidézni egyet.


VISSZATARTÓ ERŐ: Ragaszkodásod tart vissza a jelen helyzetben.

Ragaszkodni sok mindenhez és sokféleképpen lehet. Tárgyakhoz, érzésekhez, hitrendszerekhez. Régóta vágysz már valamire és még mindig nem tettél egy lépést se érte? Igen, könnyű válasz lehetne erre az, hogy „akkor nem is vágyom rá igazán.” De mi van akkor, ha csak ideig-óráig hoz ez békét a számodra? Aztán megint elkezd zaklatni belülről az a fránya vágyakozás…

Most itt az alkalom, hogy felfedezd magadban mi az, ami visszatart tőle? Mi az, ami nem engedi meg benned a változást, a megvalósulást? Kérlek, ne külső okokat keress. Ha tudsz, menj egy szinttel tovább és nézd meg, hogy mélyen belül mihez ragaszkodsz?

A változástól való félelem és a magunkkal való szembenézés fájdalma áll legtöbbször a ragaszkodásaink mögött.


Gyakorlat: Idézz fel egy olyan alkalmat, amikor a ragaszkodásod tartott vissza attól, hogy meglépj valamit, amit elhatároztál. Sikerült azóta tovább lépned abban a témában, vagy még mindig kerülgeted? Mi az, amivel olyan nehéz szembenézned, hogy inkább a régi, megszokott és egy helyben tartó terepet választod újra meg újra?


FELOLDÁS: Ráébredsz, hogy rendben van, minden addig tart, ameddig tart.

Van, amit nagyon könnyen el tudsz engedni, és van, ami sokadik nekifutásra is nagyon nehezen jön össze, ha egyáltalán összejön. Ráadásul attól, hogy még ostorozod is magad miatta, nem lesz könnyebb. Sem a megoldáshoz/feloldáshoz nem jutsz hamarabb el.

Tapasztalataim szerint egy-egy nehéz érzés elengedésében/feloldásában/átalakításában nagyon sok türelem, önmagaddal való együttérzés és nagy adag elfogadás segít a leginkább.

A hitrendszerekkel, korlátozó gondolataiddal sem könnyebb a helyzet. Ráadásul mindkettőnél ott a 0. lépés, vagyis ismerd fel és nevezd meg, azaz tudatosítsd őket.


ANGYALI TÁMOGATÁS: MEGÉRTÉS, SZERETET

Csodás zárása ennek a belső felismerésekre hívó sornak a MEGÉRTÉS és SZERETET angyali támogató minőségei. Olyan, saját magunk jobbik énjében jelenlévő energiaminőségek ezek, amelyek, ha szándékunkkal meghívjuk őket, finoman és mégis erőteljesen gyógyítani kezdenek bennünket minden szinten.

Gyakorlat: Olvasd el, hangolódj rá és hagyd, hogy megnyissák benned is saját gyógyító erőidet az általuk hozott felismerések.

MEGÉRTÉS: Az a képesség, amely az élet mélyebb felfogását és megértését foglalja magában, nem pedig azt, hogy az egyik élmény tapasztalatát átvigyük a másikra. Cselekedj őszintén, nyíltan és empátiával.

SZERETET: A megelégedettség lényege és a nyugodt, békés derű alapja. A szeretet lelked kiterjedő cselekvése a kapcsolatok létrehozására. Legyőzi a fájdalmat és a szenvedést, nem táplál rossz szándékot, és meggyógyítja az elkülönültség érzését.

És most arra kérlek, hogy ha van kedved és nyitottságod rá, akkor keresd meg a saját felismeréseidet a Felismerés - Visszatartó erő - Feloldás - Angyali támogatás mondatain és gyakorlatain végigmenve. Nézd meg, hogy a Te életedben ezek most mit mutatnak neked, mit üzennek. Szabd magadra, "fordítsd le" a saját lelki folyamataidra mindezt. 

Bizalommal, megértéssel, elengedéssel és szeretettel teljes hetet és belső folyamatokat kívánok!

 (A hét üzenetét a Transzformációs Társasjáték kártyái ihlették.)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Megosztás