Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Heti merengő - Nyári napforduló, szív útja és egyebek

2016.06.20.

A Heti merengő olyan rövid, lényegre törő, inspiráló olvasmány, amely segíthet és ötletet adhat számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

Ez a hét a teliholdas nyári napforduló erőteljes energiáival indul. Ez a két állás meghatározza nem csak ennek a hétnek az alakulását, de a most megélt belső döntéseink, választásaink erős hatásúak lesznek az elkövetkező időszakra is.

Lássuk hát, hogy az én értelmezésemben miről fog szólni ez a hét. Ehhez a transzformációs önismereti társasjáték kártyáit hívtam segítségül.

Felismerés: Ítélkezés nélkül tudtál rámutatni egy barátod tudatlanságára, anélkül, hogy az alkalmatlanság vagy a kisebbrendűség érzését keltetted volna benne.

Ez a nyár, ahogyan a tavalyi is, a szív nyitásáról szól. A szeretet befogadásáról és megéléséről. Kapcsolataink és kapcsolataink minőségének átalakulásáról. Tudjuk-e újból és újból a szívünk hangját követni, engedjük-e, hogy valódi érzéseink vezessenek bennünket az utunkon, bármelyik pontján tartsunk is most.

Valódi érzéseink végső célja és iránya mindig egy magasabbrendű létállapot elérése.

Olyan létállapot és életszemlélet, ahol önző kis énünk érdekei átadják a helyüket egy magasztosabb megélésnek, ahol a közösség és a másik felé való fordulás nem saját hasznunk miatt történik, hanem olyan megoldás születik, ahol minden érintett nyertesnek érezheti magát.

A párunkkal való kapcsolat, a gyermekünkkel, a szüleinkkel, a barátainkkal vagy a munkatársainkkal való kapcsolódásban lehetőségünk van most egy újabb, minőségibb szeretet-szintet megvalósítani.

Ha letesszük örökös ego-fegyverünket az ítélkezést, a gőgös magasabbrendűséget és az örökös védekezést (vagy a védekezésből támadást), akkor tudunk őszintén összekapcsolódni a másikkal. Ha megnyitjuk szívünket, és egy bizalommal teli állapotban vagyunk jelen, ez a másik ember számára is lehetőséget ad önmaga belső világának kimutatására. Amikor nem támadásból, bizonyítási vágyból, önigazolásból kapcsolódunk másokhoz, lehetőségünk van emelni őket is. Szeretettel és együttérzéssel felkarolva a másikat, nem fog benne ellenkezést, bezárkózást, „csak azért sem” érzést vagy kisebbrendűséget és alkalmatlanság érzést kiváltani.

Nagy bátorság és nagy hit kell ehhez.

Hit abban, hogy az egymás támogatásában, a közös emelkedésben jóval nagyobb erő van, mint az egyéni érdekek megvalósításának útjában. Minden szinten. Legyen szó akár egy szülő-gyermek kapcsolatról, akár párkapcsolatról vagy nagyobb csoportokról, pl. baráti társaság, munkaközösségek.

Vagyis ezen a héten különösen érdemes odafigyelnünk arra, hogy hogyan szólunk a másikhoz, milyen minőségű párbeszédet, kapcsolódást indítunk. Még ha úgy is érezzük, hogy nekünk van igazunk, akkor sem mindegy hogyan kommunikáljuk ezt.  Tudd, hogy csak rajtad múlik, hogy milyen kommunikációt indítasz vagy hogyan vagy benne. Mindig választhatod azt, hogy partnerként, segítően vagy elfogadóan nyitsz a másik felé. Ez most nagyban segíthet saját életutadon, hisz a szívből való megélések egy alapja ez a fajta kommunikáció.

Visszatartó erő: Szexuális vágyad tart vissza a jelen helyzetben. Idézz fel egy alkalmat, amikor a szexuális vágyaid tartottak vissza.

Az igazi szeretet megélésének és egy magasabb tudatszinten való létezésnek egyik nagy buktatója a szexuális vágyak. Nem a szexualitás lemondásáról van szó, hanem a milyenségéről. Hogy honnan ered belőlünk ez a vágy, mert ez határozza meg a megnyilvánulását is, és ezen keresztül a kapcsolataink minőségét is. Alacsonyabb szintű, ösztönszintű vágyak megélése ideig-óráig hoz kielégülést és okoz eufórikus állapotot, ad lendületet a továbbiakhoz. Egyre több és/vagy egyre nagyobb játszmázások (egymás érzelmi zsarolása általi uralás) szükségesek ahhoz, hogy ugyanazt az örömszintet tartani tudjuk.

Függőség a javából.

És ami a legnagyobb buktató benne, hogy nem csak párkapcsolatunkat mérgezi meg előbb vagy utóbb, de saját egyéni fejlődési lehetőségeinket is eltakarja a szemünk elől. Mert beszűkül a tudatunk, nem vagyunk saját magunk urai, észre sem vesszük, hogy mikor adtuk fel szabadságunkat azért, hogy reményeink szerint egy másik emberben találjuk meg a boldogságunkat. És ez kihat életünk minden területére. A valódi szeretet és érzéseink szabad megélése messzire kerülnek, hisz magunkat már csak a másikon keresztül látjuk meg. Szeretni már csak a másikon, a vágyaink megélésén keresztül tudunk, ami már rég nem feltétel nélküli és rég nem kitárulkozó, nyitott és őszinte.

Felismerés: Felfedezed, hogy minél többet adsz magadból a szolgálat során, annál többet leszel képes adni.

Nem a szexualitás a bűnös. Nem a szexualitás megtagadása a megoldás. Nem a vágyaink elfojtása vagy eltagadása. Hanem az iránya a lényeg. Tudok-e úgy szeretni, hogy mindenemet odaadom „lesz ami lesz belőle” alapon? Tudom-e elfogadni magamat és a másikat olyannak, amilyen? Akarom-e őt is és magamat is emelni ezáltal a kapcsolódás által, szeretve, támogatva, megértőn átkarolva? Vagy csak a vágyaim kielégülésének célja lebeg a szemem előtt. Ide nekem ami az enyém, úgy ahogyan azt én szeretném, és akkor talán kapsz egy kis helyet mellettem, talán a szívemben is, ha egyáltalán megnyitom. Ebből a szempontból mindegy, hogy a megalázkodó mártír vagy a leigázó hódító szerepét játsszuk egy kapcsolatban. Nem vagyunk szabadok, nem szeretünk tiszta szívvel.

Csak ha megnyitjuk a szívünket, akkor szabadulunk fel.

Megnyitjuk először önmagunk felé. És aztán ebből a szeretettel és bizalommal teli állapotból fordulunk a másik felé. Így már teljesen másképp láthatjuk őt. Mi sem vagyunk tökéletesek (hogy is lehetnénk?). Ő sem tökéletes. De együtt, egymást támogatva a szeretet, szerelem, szexualitás általi megéléssel, nagyobb esélyünk van valódi tapasztalásokra. Amelyek ebből a kiinduló pontból már más irányba visznek el. Nyitottabb, felszabadultabb, élettelibb, örömtelibb megélések felé. És igen! Így megtapasztalhatjuk, hogy minél többet adunk magunkból, annál többet leszünk képesek adni! Mert áramlásban vagyunk. Adok és kapok. Amiből újra van erőm adni. Így van!:-)

Angyali üzenetek: SZABADSÁG, ELENGEDÉS

Két angyali minőségünk támogatása segíti bennünk ezt az egész folyamatot. Ha tudunk szabadon, szívünket kitárva élni, kapcsolatainkban így jelen lenni, akkor megtapasztalhatjuk milyen az, amikor valódi partnerségben adunk és kapunk a másik emberrel, legyen az a párom, a szülőm, a gyermekem, barátom. Ezt csak úgy tudjuk elérni, ha újból és újból szembenézünk mindazokkal az árnyék minőségeinkkel és játszmáinkkal, amikkel szeretetet, elismerést és örömöt akarunk kipréselni, kierőszakolni a többiekből. Szembenézünk velük, merjük felismerni őket magunkban: az ítélkezést, az elvárást, az önzőséget, a dölyföt, a felsőbbrendűséget, a függőségeinket akár személlyel, akár mással kapcsolatosak. És megbocsátással elengedjük őket, hogy magasabb minőségekké transzformálódjanak. Amelyekből erőt meríthetünk és lendületet a folytatáshoz. Egy minőségibb folytatáshoz.

Szerelemmel teli, csodás nyári napfordulót és hetet kívánok!

Köszönöm, ha egy like-al vagy megosztással jelzed, ha tetszett ez a cikk:-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!