Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Heti merengő - Mit kezdj a szomorúságoddal?

2019.06.04.

A Heti merengő inspiráló olvasmány, amely segíthet és ötletet adhat számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

A bánat, a szomorúság is egy olyan érzés, amit leginkább elkerülni szeretnénk. Tragédiák, veszteségek, csalódások váltják ki a legtöbbször ezt az érzést bennünk. És mindehhez energetikailag még egy erőtlenség, nyomottság, tehetetlenség is társul. Valóban nem az az állapot, amiben sokáig jó elidőzni.

Amikor veszteség ér bennünket, a szomorúság a természetes velejárója. Segít a búcsúzásban, elengedésben. Ilyenkor az erőtlenség is azt támogatja bennünk, hogy lassuljunk le és adjuk meg a „módját” annak, hogy ezt az új helyzetet életünkbe beépítsük. Adjunk időt és teret magunknak ahhoz, hogy megszokjuk az új felállást, megtanuljunk benne élni, létezni. Megtapasztaljuk, hogy az élet így is megy tovább. „Az idő minden sebet begyógyít”, ugye…

És mi van akkor, amikor azt érezzük, hogy – látszólag – indokolatlan a szomorúságunk?

Hiszen nem történt semmi nagyobb baj, nem ért veszteség, és csalódásnak sincs sok helye, mert minden nagyjából úgy alakul, hogy nem igazán van okunk panaszra. Akkor mégis mi lehet emögött?

Lehet, hogy a lelked nem ezt az utat járná, amelyen és ahol most éppen vagy. Vagy egyszerűen csak nem így…

Lehet, hogy hiába szép és jó kívül minden, belül valahogy arra vagy ráállva, „ránevelve”, hogy nem ez a természetes állapot, vagyis hamarosan valami véget vet ennek…

Lehet, hogy végülis jó az, amiben éppen vagy, de eredetileg nem is ezt tervezted, és valahogy ezt még nem tudod elengedni…

Az is lehet, hogy nálad ez most valami teljesen másban gyökerezik…

Szomorúságtól a bizakodásig

Mit kezdj hát a szomorúságoddal? Érdemes legelőször is az érzés mögött megbújó gondolatot, elvárást, hitrendszeredet feltérképezni. Ha tudod, hogy mi okozza benned ezt az érzést, valahogy mindig könnyebb lesz tőle, még ha nem is múlik el.

Nincs párkapcsolatod, vagy nem úgy működik, ahogy szeretnéd? Igen, ez a helyzet nagyon elkeserítő tud lenni. Vagy a másik nagy életterület: a munka. Olyan munkád van, ahova nem szívesen jársz be? Esetleg a munkakörnyezet keserít el, pedig minden egyébbel rendben volnál? Igen, jogod van ahhoz, hogy ez elszomorítson!

Ha legalább magadnak őszintén feltárod a helyzeted, és beismered, hogy „hol szorít a cipő”, hatalmas energiákat tudsz felszabadítani magadban. Mert nem kell már arra fókuszálnod, hogy folyton azt bizonygasd, nálad minden flottul működik, probléma egy szál se, és egyébként is: mindent lehet, csak nagyon akarni kell.

Amikor ezt elengeded, és szembe mersz nézni azzal, amiben valóban vagy, hatalmas lépést tettél a megoldás felé.

A szomorúság helyére végre beengedheted az együttérzést önmagaddal (ami még véletlenül sem lesajnálkozás).

Ez pedig elvezethet egy csendes megbékéléshez, ahol kitágul ismét a világ és megjelenik a remény, hogy lehet ezt másképp is, még ha most fogalmad sincs, hogy hogyan.

Amikor már nem bizonygatni és görcsösen megtartani akarsz látszathelyzeteket, akkor választhatod a befelé fordulást, az életedért való felelősség felvállalását, és a bizalmat önmagadban és a létezés jóságában, átalakító erejében.

Választhatod azt, hogy bízol magadban, bízol az élet rendezőelvében, amely mindig sokkal értelmesebben oldja meg a helyzeteket, mint azt te a saját korlátozott látókörödből teheted.

És végül rájössz arra is, hogy ha mindezt szeretettel átitatod, ahol az önmagad szeretete a kiindulópont, akkor az életed minősége megváltozik. Ez pedig mindenképpen hatással lesz az érzéseidre és érzelmi reakcióidra.

„Ha szeretettel elfogadom bánatomat, az békévé és bizakodássá alakul át.” (Crowley tarot, Szomorúság)

Mini-gyakorlat: Szánj egy kis időt arra, hogy megnézd, benned ott bújkál-e valahol a szomorúság? Elrejtve a tehetetlenség, a düh, a görcsös megfelelés vagy a mindennapi pörgés mögött? Milyen mértékben van jelen? Mennyire befolyásolja a mindennapjaidat? Mennyire áll a vágyaid, céljaid elérésének az útjában? Mit mesél rólad? Miben tudsz változni, változtatni általa? Engedd, hogy a megértés megnyissa a kaput a szeretetteli elfogadás előtt, hogy mindez belső békévé és bizakodássá alakuljon benned.

Kívánom, hogy a szeretet ereje vezessen végig ezen az úton!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!