Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Heti merengő - Kaland, játék, kockázat

2019.06.11.

A Heti merengő inspiráló olvasmány, amely segíthet és ötletet adhat számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

Nem könnyű annak, akinek belső programja azt diktálja folytonosan, hogy meg kell felelni mindenféle külső elvárásnak. Egyértelmű, hogy ebből egy folytonos teljesítménykényszeres életmód áll be, ahol a spontán kalandnak vagy játéknak csak akkor lehetne teret adni, amikor épp „jól” állunk a teljesítésben. De mit láttat velünk ez a szemléletmód, egónknak ez a programja?

Legfőképpen azt, hogy mindenki másnak milyen jól megy a dolga, legyen szó akár szerelemről, akár sikerről, akár pénzteremtésről, vagy bármilyen kisebb-nagyobb vágy megvalósításáról. Tehát nekünk is még keményebben kell dolgozni azért, hogy felfejlődhessünk erre a szintre.

A közösségi média ráadásul ennek egy nagyon jó táptalaja. Hiszen gondolj csak bele, legtöbben akkor és azt mutatják meg a világnak, amikor minden boldogságos. Így, ha éppen friss táplálék kell az egódnak ahhoz, hogy földbe döngölhessen, hogy megmutassa mennyire nem vagy még a célodnál, akkor elég csak kinyittatnia veled egy ilyen ajtót.

De ez csak a jéghegy csúcsa… Hiszen ha éppen a megfelelés programod van csúcsra járatva benned, akkor az is elég, ha csak mész az utcán és szembejön veled álmaid szerelme, kocsija, lakása, stb. Máris kizökkentél a jelen békességének lehetőségéből, hiszen itt van valami, ami még nem a tiéd. Amihez még sokat kell tanulnod, dolgoznod, tenned, hajtanod, hogy majd egyszer valamikor talán meg is kapd.

A legnagyobb baj ezzel az örökös külső célra tartással, hogy éppen azt hagyod cserben, akire a leginkább számíthatnál. Saját magadat. Pontosabban azt a saját magadat, aki összhangban van a sorsoddal, egybefűzne a valódi létezéseddel, kitágítaná a tudatodat a lelki-szellemi szintek befogadására is.

Ha figyelmünk fókuszát kifelé irányítjuk, tartósan ott tartjuk és azt vesszük alapul, amit ott látunk, könnyen megigéződhetünk a látványosan elénk tálalt újabb és újabb megszerezni való dolgoktól vagy elérni való állapotoktól. Hatalmas csapda és zsákutca ez, amely csak újabb és újabb hatalmi harcokhoz vezet, legfőképpen benned. A szíved vagy az eszed, a lelked vagy az egód, a szeretet vagy a félelem?

Ha látszólag meg is van mindened, amit csak akartál magadnak, de ehhez nem társul belső elégedettség, belső béke és örömérzés, akkor ne várja tartós megpihenést egy-egy sikerélmény után.

Jön a következő kör, jön a következő feladat, jön a következő cél. Meddig? És hogyan lehetne feloldani ezt a belső konfliktust, ami ebből a megfelelni akarásból, elvárás-hegyekből tornyosul feléd?

Minden nagy tanítás alapja, hogy a külvilág illúzió és minden, amire igazán szükséged van, belül vagy belülről megtalálható. Vagyis érdemes olyan célokat kitűznöd magadnak és olyan irányokat követned, amivel a szíved-lelked-szellemed is egyet tud érteni. Még az is lehet, hogy ugyanazokat akarod továbbra is megvalósítani. De nem mindegy a hogyan. Nem mindegy, hogy ki vezet ebben. A végeredmény szempontjából meg főleg nem.

 „Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesben kerül” Eckhart Tolle

Amikor ezt az utat követed, amikor a szíved szeretete teremti meg létezésedet, az lesz az igazi kaland, játék, kockázat. Ahol az élet kaland, a szíved a mókamester, bátorság és nyitottság a hajtóerőd, és rengeteg segítség vesz körül látható és láthatatlan formában, égen és földön egyaránt.

A választás a tiéd. Melyik útra lépsz rá?

Heti mini-gyakorlat: Gondold át, hogy milyen belső csaták dúlnak benned? Mi alapján döntöd el a következő lépést, vagy a következő célt, a követendő irányt? Milyen árat vagy hajlandó megfizetni a döntéseidért? Miről mondasz le a megfelelések miatt, pedig érzed, hogy igazából mást szeretnél? Mi akadályoz abban, hogy inkább azt válaszd?

Mi akadályoz abban, hogy új utakra lépj? Mire lenne szükséged, hogy elindulj egy új úton?

Amikor meg mered látni az életedbe felbukkanó lehetőségeket, bátran és érdeklődve mersz az új utakra lépni, amerre a lelked vezet, figyelj rá tudatosan, hogy hogyan és milyen mértékben teljesülnek a vágyaid, céljaid. Ebből tudsz majd egyre inkább építkezni ahhoz, hogy a lelkedet követve éld az életedet.

Kívánok sok bátorságot a befelé forduláshoz és nyitottságot és hitet a megvalósításokhoz!

(Ezen a héten az OH-kártya lapjai adtak ihletet a fenti íráshoz.)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!