Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Heti merengő - Belső Szentély

2015.11.16.

A Heti merengő olyan rövid, lényegre törő, inspiráló olvasmány, amely segíthet és ötletet adhat számodra is egy önmagadba mélyülésre, egy következő lépés megtalálására vagy akár egy gyógyító meditációra. Legtöbbször kártyák útmutatásain keresztül érkező üzenetek, amelyeket saját ihletem szerint fejtek ki. Kívánom, hogy Te is megtaláld bennük mindazt a támogatást, amiért olvasod ezeket a sorokat.

A mennyország megélése itt a Földön. Önmagunkon keresztül. Nincs más feladatunk, mint saját magunk rendbetétele, érzéseink és gondolataink, belső világunk folyamatos felülvizsgálata és megtisztítása. Mindaz, ami már nem szolgál bennünket, engedjük el. Mindaz, amivel dolgunk van, azt fogadjuk el, merjünk szembenézni vele bátran és felelősségünket felvállalva benne. Így tudjuk átalakítani, így tudunk fejlődni általa. A jövőnket, a gondjainkat merjük „fel-adni”, Isten (vagy ha az áll közelebb hozzád, akkor egy Magasabbrendű Tudatosság) kezébe helyezni.

Mindaz, ami a mi feladatunk, ahhoz erőt is kapunk és védelmet és támogatást is hozzá, Isten által. Ha elfogadjuk mindazokat a segítségeket, amelyek hozzánk érkeznek, elfogadjuk azt a biztonságot, amit annak a tudata ad, hogy minden rendben van úgy, ahogy van, mert egy nagyobb szellemi erő vezet, óv és támogat minket, akkor helyünkön vagyunk. Mindez bennünk van. Ez a belső Szentély, ahol mindez megnyilvánul, ha megengedjük neki. Ez adja meg azt a belső békét, amire szükségünk van, hogy éljük az életünket Isten kegyelmében. És ebből a Szentélyből, ebből a belső bizonyosságból tudunk másokat átkarolni, támogatni az ő útjukon, amikor szükségük van rá, megosztani velük szeretetünket.

Ezen a héten, amikor időd és kedved engedi, hangolódj önmagadban erre a Belső Szentélyre. Fedezd fel, ismerkedj vele. Nem könnyű időszakot élünk mostanában, forrong a világ körülöttünk. De nekünk megvan a lehetőségünk, választásunk arra, hogy minden bizalmunkat egy szeretettelibb és fényesebb jövőbe helyezzük. Ehhez viszont már most bele kell helyezkednünk abba az állapotba, hogy bár körbevesz a sötétség, de a kegyelem, a szeretet ereje véd bennünket. Ebben a Belső Szentélyben a vezettetésünk hangja felerősödik, ez a biztos pont a viharos világ közepén. Isten Gyermekeként élve életünket megpihenhetünk ebben a biztonságos menedékben, és a szeretteinkre, a körülöttünk lévőkre is áraszthatjuk ezt a csodálatos energiát.

Heti gyakorlat: Teremts egy kis nyugalmas időszakot magadnak, amikor senki nem zavarhat meg. Ha jólesik, hallgathatsz közben valamilyen számodra nyugtató, kellemes, lágy zenét is. Csukd be a szemed, végy egy pár mély lélegzetet és csendesítsd le az elmédet. Engedd, hogy az újra és újra felbukkanó gondolataid tovaszálljanak most egy kis időre, nincs most szükséged rájuk. Csak lélegezz mélyeket, és képzeld el, ahogy minden kilégzésnél kiengeded magadból a benned lévő feszültséget, és minden belégzéssel béke és nyugalom áraszt el.  

És most kérd meg Magasabbrendű Énedet, hogy vezessen el téged Belső Szentélyedbe. Ez lehet egy táj, egy helység, vagy bármilyen olyan hely, ahol biztonságban, békében és nyugalomban érezheted magad. Nézz körül, hol vagy. Mi az, ami körbe vesz itt? Milyenek a színek, az illatok, a hangok? Csak figyelj nyitottan és kíváncsian. Hagyd, hogy ez a belső hely teljesen felfedje magát előtted. Hagyd, hogy mindaz a kellemes érzés, amit ez a hely kivált benned, teljesen átjárjon és feltöltsön. Szépség, biztonság, öröm, nyugalom, béke, kellemes izgatottság, erő, felszabadultság, hit, bizalom, fény, szeretet. Mindaz az érzés, ami belső szentélyedben most jelen van és feltölt téged, csak engedd. Játssz vele és hagyd, hogy kitöltsön. Tölts el ebben a kellemes, békés, nyugalommal teli állapotban annyi időt, amennyire szükséged van. Majd mondj köszönetet Magasabbrendű Énednek/Isteni Önvalódnak, hogy veled volt és vezetett, aztán lassan, ahogyan jólesik, térj vissza az éber állapotba.

Kívánok gyönyörűséges, szentséges, meghitt pillanatokkal teli Önmagaddal találkozást! És kívánom, hogy mindezt szeretettel áraszd szeretteidre és a körülötted lévő világra is!

 (A hét üzenetét Chuck Spezzano - Gyógyító Kártyák kártyacsomagjából húztam.)

 

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!