Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Heti merengő - A felszabadító szolgálat

2019.07.10.

"Felfedezed, hogy minél többet adsz magadból a szolgálat során, annál többet leszel képes adni." (Transzformációs Társasjáték kártya)

Mikor először kaptam meg segítő felismerésként ezt az iránymutatást, nem igazán tudtam hova tenni. Valamit kimagyaráztam belőle magamnak, aztán léptem tovább. 

Beletelt egy kis időbe és még egy-két szembesülésbe ezzel a kártyával, hogy egy újabb szintű mondanivalóját felfedezzem. Ez pedig az ÖNÁTADÁS. Önmagam átadása az Életnek, annak ami van, az éppen adott helyzetnek és a benne szereplő többiekkel való közösség felvállalása.

Épp tegnap talált meg ez az idézet egy filmből: “…bármennyire szenvedsz is,  bármilyen nagy a fájdalmad, ha körbenézel magad körül, akkor  felfedezheted, hogy mindig van valaki, aki jobban szenved.”

Ez Chuck Spezzano, amerikai pszichiáter és spirituális tanító egyik fő vezérelve is, a saját módszerében. Vagyis, ha nagyon magad alatt vagy, ha úgy érzed, hogy mindjárt véged van és valaki segítsen már; ha úgy érzed minden összeesküdött ellened, akkor nézz körbe, és biztosan találsz a környezetedben valakit, akinek szintén segítségre van szüksége, aki szintén szenved, talán még jobban is, mint te. 

Válts nézőpontot, és nézd meg azt, hogy hogyan tudnál Te segíteni annak a másiknak. Néha elég egy telefonhívás, egy találkozás, egy jó beszélgetés, odafigyelés, vagy valami olyasmi, ami neked van és nem nélkülözhetetlen, de neki a megváltást jelenti.  Ha beleállsz a helyzetbe és cselekszel, az feloldja majd mind a kettőtök megrekedt helyzetét.

Felfedezed, hogy másnak is vannak problémái, sőt, néha még örülsz is, hogy nem neked kell az ő helyzetében lenned.

Felfedezed, hogy segíteni valakinek mennyi erőt, önbecsülést, összetartozás érzést tud adni.

Felfedezhetsz új, kreatív megoldásokat a saját helyzetedre, akár ez által a segítés által.

Felfedezed, hogy önmagad megnyitása és átadása által részese vagy a nagy Egésznek, az élet áramlásának, megnyílik előtted a világ, kitágul a látóköröd, és a kreativitás által egy új, emelkedettebb, ihletettebb állapotban tudsz tovább létezni a saját életedben.

És ezzel önmagad számára is sokkal “hasznosabb” leszel és élvezetesebb, örömtelibb életet élhetsz, mint amikor panaszkodsz, elítélsz, görcsösen akarsz, vagyis játszod kicsinyes játszmáidat.

És persze tágabb értelemben ez az egész életfilozófiádra is ráhúzható. Minél inkább átadod magad az Életnek, minél inkább áramlásban, nyitottan és önátadásban éled az életed, minél inkább hagyod kibontakozni mindazt ami benned van és csak a felfedezésedre vár, minél inkább keresed és kerülsz összhangba a Magasabbrendűvel, Istennel, az Univerzummal, annál több erőd, hited és bizalmad lesz. Amiből újra adni tudsz, ami által újra rengeteg mindent kapsz meg az Élettől, Istentől.

Kívánok szívből jövő és feloldást hozó szolgáltatokat mások felé, és ezáltal magadnak is!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!