Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

FEBRUÁR - havi energetika

2019.02.05.

Február elejétől kezdve az első három héten át, azokkal a témáinkkal és problémáinkkal foglalkozunk, melyekről úgy gondoltuk, hogy szükségünk van rájuk, hogy megvédjük magunkat a szabadságtól és igaz önvalónktól. Olyan személyiséget védelmeztünk így, amely önámításra, fájdalomra és áldozatiságra épült.

Így, ha most késztetést érzünk magunkban, Február az az idő, amikor meg tudjuk tisztítani és gyógyítani azokat a részeinket, melyeket attól való félelmünkben tartottunk, hogy nem tudtuk igazán ki vagyunk és féltünk a szabadságtól. Ami most visszatér hozzánk, azok a részeink/témáink, melyeket elutasítottunk, elítéltünk és eltaszítottunk magunktól, hogy inkább beilleszkedjünk.

Amíg nem fogadjuk el, nem bocsátunk meg, nem engedjük el azokat a játszmákat, melyekkel ezeket a részeinket távol tartottuk, és nem építjük vissza önmagunkba ezeket a részeinket, egy magunk által épített ketrecbe zárultunk.

Február utolsó hetében van lehetőség egy nagy tisztulásra és felszabadulásra ezekből a magunk építette csapdákból. Míg azok, akiknek minderre tudásuk van és önmaguk, már Január óta benne lehetnek ebben a folyamatban. Elítéltük és bezártuk magunkat. Olyan bűnök miatt kínoztuk és büntettük magunkat, melyek meg sem történtek sem velünk, sem általunk. Mindez összeesküvés volt önmagunk ellen, mert féltünk a sorsunktól és attól, hogy ki vagyunk valójában. Az elkülönülésre, a félelemre, a bűnre építettük személyiségünket, és az áldozatiságot használtuk, hogy elrejtőzzünk e fájdalom elől.

Februárban több békét és több szeretetet tapasztalhatunk. Ha valóban éljük életünket, akkor ebben a hónapban mind belső, mind külső világunk új területeivel szembesülhetünk. Tartsuk magunkat teljes mértékben a kaland és vállalkozókedv érzetében. A pénz, általában a bőség, és a szerelem/szeretet terén is tehetünk most további lépéseket.

Mindaz a szeretet amit partnerünknek, gyerekeinknek, családunknak, a környezetünkben lévőknek adunk, utat nyit az Isteni Szeretetnek életünkben, minden csodájával, transzcendenciájával és felismerésével. Ennek eredményeként rövid idő alatt olyan célokhoz juthatunk, amelyek sokkal gyorsabban vezetnek oda, hogy metapasztalhassuk a Mennyországot itt a Földön.

Ne hagyjuk elveszni magunkat, hanem bízzunk inkább belső útmutatásunkban, amely feltárja előttünk az utat. Ebben a hónapban több alkalommal is megtapasztalhatjuk az örvendezés érzését és a belső győzelmek ünneplését. Az ünneplés jó alkalom az időnk eltöltésére, hiszen megerősít sikerünkben, hogy egyre inkább megismerjük igaz valónkat.

Mind februárban, mind Márciusban van egy szempont, melyet fontos felismernünk. Vannak emberek, akik fontos céllal érkeztek, hogy segítsék a világot. Ők kiválasztottak. Mégis, ahogyan mindenki más is, megriadtak az elhívásuktól. Így valamilyen eseményt használtak arra, hogy elrejtsék azt önmaguk elől azért, hogy jóváhagyást szerezzenek a külvilágból arra, hogy pontosan olyanok mint mindenki más, és így beilleszkedjenek. Az életüket kihívásokkal, sőt nehézségekkel telítették.

De ebben az elkövetkező két hónapban arra vannak meghívva, hogy felismerjék valóban áldottak ők, és engedjék életüket kincsestárrá válni. Így érhetik el, hogy megvalósítsák mindazt, amire hivatottak.

Ez az egyik legnehezebb dolog lehet, amivel találkoztak eddigi életükben, de egyben a legigazabb is. Ha őszinték vagyunk önmagunkkal és az Ég felé is, boldogok leszünk minden külső körülmény ellenére. Ez egy alapvető pontja működésünknek, mely az egész világot segíti.

Ahol az életünk fájdalmas vagy nehéz, ott a szüleinkkel szembeni rejtett bosszúra lelhetünk, amely a világgal és az Éggel szembeni bosszúban folytatódik. Miközben mindez egyszerűen a félelmünk attól, hogy kivé válhatunk.

A Csodák Tanítása szerint az egyetlen kérdés, melyet mindig fel kell tennünk magunknak az, hogy: „Mi az Atyám akarata velem?”. Jézusnak kinyilatkoztatta Ő, mert Jézus kérte ezt és megtanulta, mit Isten adott. MI mind Isten gyermekei vagyunk. Az értéktelenség és ön-támadás az egótól származnak, és nincsen bennük igazság. Az értéktelenségünk gondolata miatt tartjuk magunkat ilyen nyomorúságosan, szemléltetve mindezt a sok kellemetlenséggel, ami velünk történik.

Ma és ebben a hónapban fontos, hogy tudatosítsuk, Isten kincsestára vagyunk. Bánjunk magunkkal eszerint, és adjuk fel minden értéktelenségünket, melyet az ego arra használ, hogy viszályban, szűkösségben és fájdalomban tartson.

Ezek az érzelmek nem igazak. Isten szerettei vagyunk. Lássuk magunkat úgy, ahogy Ő lát minket.

Lejegyezte: Chuck Spezzano

Fordította: Baranyai Beáta

Fordítás forrása

Ha tetszett az írás, köszönöm ha jelzed és/vagy megosztod másokkal is.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!