Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

December havi energetika

2018.12.11.

A Decemberekre általában jellemző a tudatalatti tartalmainak bőséges felszínre törése. Ez a December sem különbözik ebben. A szeptembertől kezdődő, az életünket átitató témák és kihívások elmélyülése, most Decemberben is folytatódik. Remélhetőleg mostanáig megtanultuk hogyan kezeljük ezeket a mély témákat, a gyógyulásunk és a spirituális módszereink segítségével.

Ha lehetőséged van mindegyiket begyógyítani, azt jelenti, most tedd meg. Nem a csigaházban való visszabújás ideje van most. Ezzel csak azt az elgondolásodat erősítenéd, hogy támadva vagy és mindenki ellened van, miközben ez sokkal inkább az ön-támadásod kivetítése másokra.

A világ a tudatod tükre, amelyben most régi és ősi minták bukkannak fel, hogy megmutassák magukat neked.

Olyan könnyű ezt elfelejteni. És mikor elfelejtjük ezt, sokkal inkább a konfliktus részeivé válunk ahelyett, hogy a gyógyulásunkra használnánk. Ilyen időkben, mint ez a mostani, a teljesebbé válás és az előre lépés lehetőségei tárulnak fel a tudatunkban. Hogy megvédjük magunkat, igyekszünk elrejteni régi fájdalmainkat és értéktelenség érzésünket. Igazából ezzel a védekezéssel csak a csőbe húzzuk magunkat.  Ami a mélyben van, azok a régi veszteségeink, válságaink. Felbukkanásuk az életünkben azt mutatja, hogy még nem szenteltünk nekik elég figyelmet és még nem gyógyítottuk meg őket.

Az elhagyatottság és az árvaság régi érzései bukkannak fel. Az „árva” egy szerep a családban, amelyet azért választottunk, hogy megpróbáljuk megvédeni a családunkat. Ritkán, ha egyáltalán valaha is célt értünk ezzel. Olyan, mint a mártír szerep, amely önfeláldozáshoz, betegségekhez és a bántalmazás különböző fajtáihoz vezetett. Arra vagyunk most hivatva, hogy megvizsgáljuk tudatunk mélyén rejtőző elhagyatottság és „nem kellesz” mintákat. Ezek a tapasztalásaink voltak a kifogások ahhoz, hogy elkülönülhessünk, a tudattalanunk pedig azt mutatja, ahogyan érzelmileg elutasítjuk mindezt. Itt születtek meg elhagyatottság és elutasítottság érzéseink. Ez volt az ego útja önmaga felépítésére és uralmon tartására.

Két erőteljes gyógyító eszköz, amely segít gyorsabban átjutni, bármiben vagyunk is most éppen, az a spirituális gyógyulás és az áldások.

Amikor felfedezzük, ahogyan Buddha is tette, hogy ez a világ egy álom és illúzió. Használhatjuk A Csodák Tanítása erőteljes szavait is: „Ez illúzió. Nem az igazság.” Vagy: „Ez értelem nélkül való, tehát nem létezik.” Ezeket a szavakat erőteljes szándékkal használva, és kérve az Ég segítségét, segítenek a fájdalmas érzetek hagyma héjait egymás után lebontani, míg el nem érjük magasabb tudatosságunkat. Újra és újra ismételhetjük őket egy adott helyzetben, míg a felszabadultság és öröm érzetét el nem érjük.

Fontos felismerni, hogy ha először úgy érezzük, a gyakorlatok végzésével a helyzet csak rosszabbodik, akkor az adott helyzetnek tudattalan, és akár még mélyebb, ősi gyökerei vannak.

Csak azt látjuk vagy tapasztaljuk, amit magunkról gondolunk. Minden személy és helyzet az életünkben azt mutatja, hogy hogyan gondolkodunk magunkról.

A múltunkkal, és néha ősi múltjainkkal, népesítjük be világunkat. Jelen krónikus problémáink a mélyen megtagadott és védelmezett makacsságunkra, rossz hozzáállásunkra és hatalmi harcunkra mutatnak rá. Ezek vannak a jelenlegi nyomorúságok, rombolás és krónikus betegségek gyökerénél. Ez egy olyan szint, melyet mindannyian meg kell gyógyítsunk. Miért ne most?

Megvédett és megtagadott, és az elme mélyére lenyomott. Ritkán látható és sokszor a sötét asztrális világ táplálja. Ez az ősi egónk mérgező energiája, mely néha démonként, ördögként vagy sötét istenekként jelenik meg. De igazából ez a mi negativitásunk, mellyel a nagy „Bukás” után elfordultunk a fénytől és az elkülönülés álmába hanyatlottunk. A legtöbben még csak tudni sem akarnak a tudat eme területeiről. Tele a lélek sötét éjszakáival, melyek elrejtik a fényt. Ugyanakkor hatalmas jutalom helye is, ha kellő tudatossággal vagyunk, és a kegyelemre támaszkodunk.

Az áldás a másik hatalmas gyógyító eszköz.

Az áldás másik oldala az ítélkezés, minden szenvedésünk gyökere. Minden negatitivitás, melyet magunkon kívül látunk, saját hiedelmeink önmagukról. A saját kivetítéseink, melyek áldásra érdemesek. A körülöttünk lévő negatív emberek a magunkról alkotott régi és ősi hitrendszereinket mutatják. Megáldhatjuk őket és magunkat. A negatív helyzetek emberek által visszatükrözve, a magunkról alkotott sötét ön-ítélkezések. Megáldhatjuk ezeket a helyzeteket és embereket újra és újra, ahányszor csak rájuk gondolunk. Ennek alternatívája az ítélkezés, amely egy támadás. A támadás és ítélkezés konfliktust szül és elrejti saját bűnösségünket, saját hatalmi harcainkat csakúgy, mint a vágyunkat a felsőbbrendűségre, mely a felsőbbrendű-alsóbbrendű ördögi játszmába hajszol bennünket. Senki és semmi sem lesz jobb segítség nélkül, és az áldás áramlást teremt. Hatalmas különbség mind a segítő, mind a segített számára.

Az elmúlt hónapban a kataklizmaként kitörni vágyó negativitás átalakult. Ezzel a legutóbbi átrendeződéssel együtt a katasztrófák kitörésének energiája még mindig 56% körüli a Földön. Minél több gyógyulás, félelmeinkkel való szeretetteljes szembenézés, bizalom és átalakulás van jelen, annál kisebb lesz ez a szint, míg végül teljesen eltűnik. Ez a kollektív tudattalan egy megnyilvánulása, kulcsfontosságú a Föld számára, akár negatív, akár pozitív. Ez életünk egyik fontos eseménye lehet. Katasztrofális vagy kataklizmatikus lehet, de ahogyan a Csodák Tanítása is mondja: „Nem szükséges így lennie.”

A katasztrófák nem az Ég Akarata számunkra, és mi sem akarjuk ezt tudatosan. Egy fordulópont lehet ez számunkra, és a Föld számára is, felfelé vagy lefelé. Rengeteg támadás és harag, mely efelé a gödör felé vezet minden alkalommal, amikor hibáztatunk és ítélkezünk, a szeretet és önmagunk kiterjesztése helyett.

Ami most Decemberben történik meghatározó lesz életünk hátralévő részére. Most van itt az ideje, hogy összpontosítsuk tudatunkat és befogadjuk az Ég kegyelmét és segítségét, hogy minden sötét lehetőséget átalakítson.

Ez az idő alkalmas arra, hogy több száz előző élet karmáját letegyük. Használhatjuk teremtő képességünket a szeretetre, boldogságra, megbocsátásra és csodákra. Ez az Ég terve. Legyen ez a miénk is. Elménkkel kapcsolódjunk Krisztushoz, Buddhához vagy Quan Yin-hez és sokszorozzuk meg gyógyító, átalakító és csodákat teremtő képességünket. Legyünk békefenntartók és idő-megtakarítók. Legyen ez a könnyedség és kapcsolódás időszaka. Bocsássunk meg a gyűlölet helyett. A gyűlölet ön-gyűlöletet szül. És amit egyvalaki számára adunk, azt mindenki számára adjuk, beleértve magunkat is.
           
Sorsfordító időszak és nagy lehetőség ez. Gyógyuljunk, hogy csökkentsük a kitörést, vagy teljesen átalakítsuk. Minden, ami December közepét követően lesz, attól függ, hogy milyen jól „sáfárkodtunk” a hónap közepén. Minden megváltozik December közepétől, jobb vagy rosszabb lesz. Legyünk azon, hogy jobb legyen.

Ne essünk olyan családi szerepek csapdájába, mint a hős, a mártír, a bűnbak, a lelkesítő vagy az árva. Nem fog segíteni. Ne szívjuk magunkba vagy akarjuk elnyelni a fájdalmat. Túl nagy, és elveszhetünk. Ehelyett kapcsolódjunk az Éghez és a többi emberhez körülöttünk, egy jobb megoldás érdekében. Tegyük a December közepét „eseménytelenné” azzal, hogy a gyógyulás útját járjuk, hogy könnyedén tanuljuk leckéinket és bátran állunk a változások elé.

Ne hagyjuk, hogy December közepe a kollektív eláradása legyen a világban, hanem bízva a Szentlélekben és a Tao-ban a spirituális kibomlást támogassuk, őszinte segítségkéréssel.

A Tao az Univerzum Áramlása, mely az Egység felé nyúlik vissza. Engedjük átfolyni ezt magunkon, mindannyiunk érdekében. Öveket becsatolni. Az Ég számít rád. A szeretteid számítanak rád. Ami számodra lehetetlennek tűnik, nem az neked és az Égnek együtt. Legyen ez a tudatosság természetes felemelkedésének ideje.

Légy elővigyázatos. Az, aki tiszta és elkötelezett, mindenki számára megnyitja az utat az „eseménytelenség” felé. Itt az idő, hogy mindent egy lapra tegyél fel, de nem az elkülönült függetlenséged és egod javára, hanem a szeretetért és mindazért, amiért ide érkeztél.

Áldj. Bocsáss meg. Segíts. Teremts. Akard az igazságot teljes szívedből. Tudatod teljes erejével a bizalmat tápláld. Így a könnyebb útjait tapasztalhatod meg minden decemberi (újjá)születésnek. Kérd a csodákat és tedd nyilvánvalóvá, hogy te vagy azok hozója. Tudd, hogy nem a tested vagy, hanem az csak a tanuló járműved ebben az élet nevű videójátékban. Melynek lényege, hogy tudatosságod felemelkedjen arra a szintre, amelyen felismered, hogy örökkévaló, korlátok nélküli lélek vagy. Fordulj szellemeddel az Ég felé, hogy a negatív körülmények ne ránthassanak le. Nyilvánítsd ki minden reggel és minden este milyen napot és milyen Decemberi hónapot szeretnél. Az Ég veled van. Légy Te is az Éggel.


Ui: Mióta fél hónappal ezelőtt elkezdtem sorokba önteni ezt az írást, azt látom, hogy újabb és újabb gyógyulások jelennek meg. Elköteleződésünk a felemelkedés és az átalakulás mellett nagyban csökkentette a katasztrófák valószínűségét. Bízom abban, hogy békés December felé haladunk, amely a béke korszakának egy szinte új kezdete. Legyen áldással és örömhírrel teljes ez a December. És legyen ön-szereteted 100%-os, így megoszthatod az örömöt és elengedheted az önfeláldozást.

Lejegyezte: Chuck Spezzano

Fordította: Baranyai Beáta

Fordítás forrása

Ha tetszett a cikk, köszönöm ha jelzed és/vagy megosztod másokkal is.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!