Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

Az eheti ÁTALAKULÁS téma margójára...

2016.05.12.

Ha a lelkünknek elege van abból a helyzetből, amibe az elvárásaink, téves önértékelésünk szülte szerepeink miatt szorítjuk, akkor elkezd hívni, húzni afelé, ahol a fejlődés, feloldás, átértékelődés lehetősége vár bennünket. Élethelyzettől, spirituális élettervtől, az egyéni szellemi érettségtől és szívünkre való nyitottságtól függ, hogy milyen az átalakulás útja.

A múlt hétvégén sikerült megnéznem a Fejvadászok című skandináv krimi megfilmesítését. Eleve hangulat kell hozzá, hogy északi szomszédjaink fagyos hangulatú, de általában nagyon jó filmjeit, pláne, ha krimi, megnézzem. De ez alkalommal sem bántam meg…

Az alaptörténet nem túl bonyolult, viszont végig nagyon izgalmas. Már ezért is, „sima” mozizásra is kiváló. Viszont én most azt osztom meg itt, hogy számomra mit hozott még, ha egy kicsit elemzem más szemszögből is. Ráadásul az eheti ÁTALAKULÁS téma energiájához abszolút passzol:-)

Szóval, ami számomra a film lényege spirituális szemüvegen keresztül, az az, hogy

-          ha az ember kishitű és önbizalom hiányos, akkor hogyan kezd őrült kompenzálásba, mert nem hiszi el, hogy számára is jár mindaz a jó és érték és szeretet, amit másoknál lát.

-          a kompenzálás részeként megjelenik a mások manipulálásának művészete, amelyet főhősünk HR-s szakemberként tökélyre fejlesztett, így lett jól fizetett szakember. És közben, a háttérben műkincs tolvaj is. Vagyis hogyan kell használni az emberi természet ismeretét nem túl fényes célokra…

-          aztán elkezdődnek az izgalmas történések, amikor a főhős hirtelen és váratlanul kiesik saját kis biztonságos, a szálakat mozgató pozíciójából, és mint a film végére kiderül, a saját fegyverével, vagyis a manipulálással húzzák be a csőbe.

-          hogy mindezt túlélje, és mert van karma törvénye is, elkezdi bejárni a poklok poklát. „Csak azt add másnak, amit Te is szeretnél kapni” – van egy bölcs mondás. Mivel a főhős nem igazán ismerte, de legalábbis nem alkalmazta ezt az életében, így nem is csodálkozhatunk mindazon, amiken keresztül kell mennie. Szó szerint alá kell merülnie a szarban, hogy az életét mentse, vérebekkel megküzdenie, majd „formálisan” meghalnia (a filmben álcázásból), ahhoz, hogy a végén megtalálja azt az önmagát, akit igenis lehet szeretni, csakis önmagáért, nem a pénzéért, nem az eszéért, nem a stb. dolgokért.

-          és gyönyörű megoldása a történetnek, ahogyan bemutatja azt is, hogy ha használod lélekerődet, van akaratod és kitartásod, akkor túl lehet élni, sőt, jól ki lehet jönni ezekből a „mélyrepülesékből”. És ha figyelsz, jelen vagy, akkor meglátod azokat a lehetőségeket, amelyeket a sors a véletlenek álcájába bújtatva, odakínál neked ilyen esetekben.

Az életünkben is így működik ez. Ha a lelkünknek elege van abból a helyzetből, amibe az elvárásaink, téves önértékelésünk szülte szerepeink miatt szorítjuk, akkor elkezd hívni, húzni afelé, ahol a fejlődés, feloldás, átértékelődés lehetősége vár bennünket. Nem mindig drasztikus az út. Élethelyzettől, spirituális élettervtől, az egyéni szellemi érettségtől és szívünkre való nyitottságtól függ, hogy milyen az átalakulás útja. Először kisebb jelek, jelzések, majd egyre érezhetőbb és egyre feszítőbb helyzetek, „falak” terelnek bennünket.

Már nem tudom hol olvastam egyszer arról, hogy ha valaki nem azt választja, hogy a lelke vezesse végig azon az úton, amiért leszületett, akkor majd végigráncigálják. Szóval, amit lelkünk felvállalt élettervként, azt így, vagy úgy, de biztosak lehetünk benne, hogy végig fogjuk járni…

A döntés a miénk, lehet a könnyebb utat is választaniJ

(Ha téged is érint esetleg a téma és kedvet kaptál ré, akkor megnézheted a filmet a www.indavideo.hu oldalon).

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!