Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Augusztus - havi energetika

2018.08.01.

Augusztusban igen vegyes „csomagot” kapunk, de alapvetően a bőséget és a lehetőségek tárházát tartalmazza. Ami még igen jellemző lesz ebben a hónapban, az a léleknek a leckéi és a lehetőség, hogy azokat megtanuljuk. Ez indulhat traumával is, de ha gyógyító szándékkal állsz hozzá, a leckék megtanulása életed megváltoztatásának lehetősége lehet. Emlékezz: minden trauma azért van, hogy gyógyítsuk.

Ahogy ezt teszed, egyszerűen add át minden gyógyulásra váró témádat az Égnek, hogy rendeződjenek. Egyedül a játszmáid, a bűntudatod és az ön-támadás az, ami megakadályozza az Égieket abban, hogy teljesen meggyógyíthassanak mindent, ezért ezeket is add át teljes egészében az Égieknek.

Egy mélyebb spirituális szinten azt kell megtanulnunk, hogy a test és minden, ami elpusztítható, az a világnak egy csalóka látszata, illúzió álma. Nem valós, és csak az illúzió ezen szintjén létezik. Ez azt jelenti, hogy mindez egyszerűen csak egy élethosszig tartó videó játék a lélek tanulására, gyógyulására és fejlődésére. Akik igazán vagyunk semmilyen formában sem károsítható. A traumák és az erőszak az ego által használt eszközök, hogy azt bizonyítsa neked, hogy csak test vagyunk és ez az egyedüli valóság.

Emberi szinten hálásnak kell lennünk mindenkinek körülöttünk. Szeressük és fűszerezzük az életünket a körülöttünk lévő emberek által és mindazzal, amit ők adnak nekünk. És ha ők szeretethiányból cselekszenek is, hálásak lehetünk nekik azért, mert önmagunkról alkotott, de mélyen eltemetett értékítéleteinket mutatják; akár kompenzálunk, akár kivetítjük őket. Ha tudjuk, hogy ezek a mi mélyen eltemetett ítéleteink saját magunkról, sokkal könnyebben bocsáthatjuk meg magunknak. És ahogyan megbocsátunk a másiknak is, ugyanolyan mértékben felszabadítjuk magunkat és visszanyerjük ártatlanságunkat. Ezért hangzanak a Csodák Tanítása szavai is a következőképpen azokra a helyzetekre, ahol szeretet nélküli cselekvés van: „Nem ítélem el magam emiatt.”

Van egy nagyon egyszerű gyakorlat, amely segít értékelni és örülni a körülötted lévőknek. Szánj rá egy percet és képzeld el, hogy az adott személy hiányzik az életedből. Amint felismered, hogy mennyivel kevesebb lett az életed ezek nélkül a személyek nélkül, örülni fogsz nekik, amíg együtt vagytok az „itt és most”-ban. Szeresd és értékeld az embereket úgy, mintha nem lenne holnap.

Emlékezz arra, hogy ha a jelenben vagy, minden negativitás, érzelmi töltet és probléma feloldódik békében és örömben. Mindig kérheted magasabbrendű énedet, hogy rendezzen vissza téged a jelenbe. Amikor a jelenben vagy, a fájdalommal teli múlt feloldódik, ahogyan a félelmet keltő jövő is. Tedd meg ezt a kérést annyiszor, amennyiszer csak szükséges ahhoz, hogy elérd a belső boldogságot. És ha elégszer vagy a jelenben lehorgonyozva, egyszercsak eléred a Felébredést. Ami előtt megtapasztalod az Édenkertet, amely a Mennyország itt a Földön.

Használhatod ezt a gyakorlatot, hogy meggyógyíts minden negativitást és lebontsd az egód falait. Amikor így teszel, teljesebb és lényegibb leszel, így békésebbé, szeretetteljesebbé és örömtelibbé válsz. A boldogságodnak néhány egyszerű tényezője van: mennyire tudsz szeretni, mennyire tudod önmagadat adni és mennyire éled valódi rendeltetésedet. Mennyire vagy most boldog? A felsoroltak közül mi az, ami hiányzik, hogy boldoggá tegyen?

Emlékezz, hogy a szavak az elméd tükrei. A tudattalan elme azt mutatja meg, hogy életed filmje hogyan származik az önmagaddal szembeni értékítéleteidből, hogyan választod és játszod el azt önmagadnak is.

Ezen a szinten nincsenek véletlenek, minden meg van tervezve. Minden a választásunk szerint történik. A legmagasabb szintű és legörömtelibb szempont, amellyel az életedre tekinthetsz, az a spirituális szemlélet. Másképpen fogalmazva, a gyógyulás szempontja segít téged eljutni a spirituális szemlélethez. Ha felismered, hogy minden, ami történik, az a legmegfelelőbb, akár a boldogságot éred el, akár azt látod meg, hogy mit kell begyógyítanod, akkor természetes módon felismered, hogy a Tao és a Szentlélek jól kézben tartják a dolgokat. Ha felelősséget vállalsz (ne bűntudatból, kérlek), mindent átadhatsz az Égieknek feloldásra. Engedd, hogy segítve legyél. Minden, ami ebben a hónapban feltűnik előtted, az gazdagabbá teszi az életed, ha a megfelelő szemszögből tekintesz rá. Ugyancsak segít, ha tudatosan a Szentlélek segítségét kéred minden alkalommal, amikor kihívás előtt állsz. Amikor reggel felkelsz, és mielőtt este lefeküdnél segít ha ránézel arra, hogy mit kell begyógyítanod, bízol és átadsz mindent a feloldásra. Add át elmédet a Szentléleknek, és az egodat és testedet Krisztusnak.

Ebben a hónapban eljöhet néhány meglepő pillanat akár románc formájában, akár a fény megtapasztalásának formájában, amelyek segítenek megérteni és meglátni a következő lépésedet. Ha készen állsz és várod őket, évezheted a kinyilatkoztatásokat.            

Még mindig van egy retrográd (hátrálás) abban, ami a világban történik, amely a kollektív tudattalanból fakad. Tavaly óta a kollektív ősi érzelmek, begyógyítatlan minták és kihívások csakúgy áramlanak be az életünkbe, hogy gyógyítsuk őket.

Ne feledd üdvözölni az Ég ajándékait és bőségét az életedben.

Ne feledd, hogy a világ, amit látsz, abból fakad, hogy mit gondolsz te ki vagy.  Ahogy a világot látod, az mind te vagy. 

Emlékezz a hálára és az örömökre.

Ne feledd üdvözölni és fogadni a fényt.

Emlékezz, ahogyan másokat látsz és amit nekik kívánsz, az mind az, amit magadnak is kívánsz.

Emlékezz másokkal kapcsolatban, ha nincs szeretet, az felhívás a segítségre.

Emlékezz, azért vagy itt, hogy gyógyulj, boldogabb és teljesebb légy. 

Emlékezz, nem a test vagy, hanem az örökkévaló lélek. Isten értékes gyermeke vagy.

Emlékezz, hogy értékelj mindenkit az életedben.

Emlékezz, hogy áldást adj ítélkezés helyett, ha boldog szeretnél lenni.

Emlékezz, hogy üdvözöld a kreativitás áramlását ebben a hónapban, mert amennyi kreativitás van benned, azt mutatja, hogy mennyire fogadod azt el.

Emlékezz, hogy adj át mindent a Tao-nak és a Szentléleknek a feloldozásra.

Lejegyezte: Chuck Spezzano

Fordította: Baranyai Beáta

Fordítás forrása

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Megosztás