Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

3 ötlet, hogy tavaszi méregtelenítésed minden szinten élvezhetőbb legyen

2019.03.07.

Itt a tavasz! Ébred a természet a hosszú tél után, és mi is megújíthatjuk erőinket. A méregtelenítő kúrák egyik legkiválóbb időszaka is ez. És szerencsére már nem csak divatos trendnek számít mindez, hanem egyre többen építjük bele életvezetésünkbe az egészségünk és jól-létünk támogatására. Van azonban az egész folyamatnak egy olyan oldala is, amire nem biztos, hogy figyelmet fordítasz, pedig nagy segítség lehet...

... hogy önmagaddal sokkal támogatóbban tudj végig haladni ezen az időszakon, olvasd el mire érdemes még figyelned a megfelelő diétád kiválasztásán túl.

Az, hogy kinek milyen módszer vagy receptúra válik be a leginkább, azt érdemes egyénileg az alkat és habitus szerint kitapasztalni, és ami szintén nem elhanyagolható, nagyon ajánlott az egyes kúrákhoz a szervezetünk számára legmegfelelőbb kiegészítő étrendre odafigyelni. Mert a lényeg, hogy a végén valóban jól jöjjünk ki belőle, és ne ártsunk többet, mint amennyi hasznot remélünk belőle. Nem igaz?

Van a méregtelenítésnek egy másik vetülete, melyről kevesebb szó esik a különböző diéták bemutatása és ajánlása mellett. Tapasztaltad már te is, hogy egy-egy drasztikusabb változtatás hatására – mint például ebben az esetben az étrended és talán az életviteled megváltoztatása, hacsak egy kis időre is – olyan viselkedést és érzelmi reakciókat vált ki belőled, hogy néha csak a fejedet kapkodod? Nem érted, hogy miért vagy ingerültebb, miért vagy dühösebb, miért vagy másabb, mint más átlagos napokon?

Ez a jelenség igazából független attól, hogy végülis melyik méregtelenítési módszer mellett teszed le a voksodat, mert ez már az okozat lesz, vagyis az érzelmi reakciód erre a lépésedre. Mit kezdj a méregtelenítési folyamatod által kiváltott erőteljesebb érzelmi reakcióiddal? Hogyan kezelheted őket?

Ha tudatosan készülsz a méregtelenítési folyamatnak erre az oldalára is, sokkal kevésbé leszel majd kezelhetetlen a magad és a környezetedben élők számára is. 

Tehát, mire érdemes odafigyelned, ha több héten keresztül gyökeresen megváltoztatod az addig megszokott étkezésedet?

Ellenállás

Ez lehet az első jel, ami talán még a kivitelezést is dugába döntheti. Mivel elkezdtél tenni egészséges önmagadért, egyből életre kelhet a benned lévő ellenálló, aki jottányit sem akar engedni a jól megszokottból. Zsigerből elutasít bármiféle változást, nem szereti az újat vagy a váratlant, és főleg nem rajong a fegyelmezett és rendszeres, az egészséget szem előtt tartó táplálkozási szokások iránt.

Így akár tudatosan, de még inkább a tudattalanból irányítva olyan helyzetekben találhatod magad, amelyek első ránézésre szinte ellehetetlenítik az elhatározásodat, vagy nagyon megnehezítik, hiszen folyton valami akadályba ütközöl.

Nem kapod meg időben a kúrához szükséges termékeket? Pont most romlik el a gyümölcscentrifugád/citromfacsaród/turmixgéped? Pont ilyenkor szerveznek keresztbe a munkahelyen is, mindenféle workshopokkal/kurzusokkal/kiküldetéssel? Annak ellenére, hogy ez mind úgy tűnik, hogy külső körülmény áldozata vagy, valójában a kiváltó oka a benned lévő ellenállásban keresendő.

MEGOLDÁS: Ne add fel az elhatározásodat! Keress más utakat a kivitelezésre. Lehet, kicsit több idő és energia kell hozzá, hogy az akadályozó tényezőkre választ találj, de ha szeretnéd, biztosan megtalálod a módját is!

Érzelmi hullámzások, dühkitörések

A legfontosabb méregtelenítő szervünk a májunk. A májhoz tartozó érzelmek pedig többek közt a düh, harag, indulatok. Ahogyan a testünkből is kiválasztja a szervezetünk számára káros anyagokat, úgy a lelkünkkel is éppen ezt teszi: felszínre törnek a mélyre rejtett kevésbé fényes és kedves érzelmeink is. Utat törnek maguknak a tudatunkba, olyan erővel, amit már szinte képtelenség, vagy túlságosan nagy erő kell hozzá.

Észrevetted már, hogy egy-egy ilyen kúra alkalmával ingerültebb, türelmetlenebb és feszültebb vagy? Hogy sokszor, úgymond ok nélkül, hirtelen dühös leszel olyan helyzetekben, olyan emberekre, amit azelőtt teljesen tudtál tolerálni vagy éppen kezelni? Ez mind természetes velejárója testünk-lelkünk megtisztításának.

MEGOLDÁS: Először is, fogadd el, hogy ez is a velejárója lehet a méregtelenítési folyamatodnak. Készülj fel előre, amennyire lehetséges. Amire érdemes figyelned ezekben a helyzetekben: 

  • ne másokon töltsd ki a dühödet, ne borítsd rájuk a haragodat. Legjobb, ha a közvetlen környezetedben esetleg előre szólsz, hogy ebben a néhány hétben várható lesz ilyen, és közösen keressetek valamilyen megoldást rá.
  • persze az sem jó, ha benn akarod tartani a felgyülemlett indulatot (ilyenkor amúgy sem nagyon lehet). De ha tudatosan figyeled az érzelmi folyamataidat, akkor kezelni is tudod majd őket. Például a feszültség levezetésére iktass be valamilyen jó kis energia levezető mozgást, tornát, futást, ami egyébként abszolút támogatja az eredeti célodat.
  • érdemes megfigyelned, hogy milyen helyzetekben, esetleg mely emberek hatására törnek elő belőled ezek az indulatok. Mert ez azt jelenti, hogy normál esetben, a hétköznapi életviteledben is itt nyomod el ezeket az érzelmeidet, nem képviseled magad kellőképpen, aminek következménye, hogy csak gyűlik-gyűlik a gőz, mint a kuktában…és tudjuk, hogy az hogyan sistereg ki onnan. Ha tehát a hétköznapokban elkezdesz majd inkább „beleállni” ezekbe a helyzetekbe, és nem sértően, de mégiscsak képviseled magad, az elfojtott indulataid is sokkal kisebb mennyiségben gyűlnek majd össze.

Kitartás, tudatos figyelem, sikerélmény

Fontos, hogy amikor túl vagy egy-egy mélyponton és sikerrel veszed az éppen aktuális akadályokat, tudatosítsd magadban ezt a sikert.

Igen, veregesd meg a vállad, mert kitartó és állhatatos voltál! Minden egyes ilyen kis győzelemmel erősíted önmagad erejét és bizalmát saját magadban. Megjelenhet egy újabb érzés, megtapasztalás benned: nem csak testileg tisztulsz, hanem érzelmeidet és gondolataidat is a tudatos figyelmed alatt tartod.

A fentiek szemszögéből mindegy, hogy a méregtelenítési folyamatod milyen hosszú, mennyi időt adtál magadnak erre. Akár egy nap alatt is lejátszódhat mindez az érzelmi és gondolati hullámzás benned. És az is lehet, hogy véletlenszerűen tör majd rád, rövidebb-hosszabb időre. Viszont ha ezekre is figyelsz, ha tudatosan jelen vagy mindabban, ami történik veled ilyenkor (is), sokkal hatásosabb megtisztulást élhetsz át nem csak testi, hanem lelki és szellemi szinteken is.

Kívánok eredményes, tudatos és csodás megtapasztalásokkal teli újjáéledést!

Szeretnéd még élvezhetőbbé és hatékonyabbá tenni a méregtelenítési folyamatodat? Ez is érdekelhet: HOLISTIC PULSING/LÉLEKMASSZÁZS - hozd egyensúlyba az energiarendszeredet!>>> 

Tetszett, amit olvastál? Oszd meg bátran másokkal is! Köszönöm:-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!