Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2020 MÁRCIUS havi energetika

2020.03.06.

Március a külső-belső történések hónapja.
Egy aktívan tevékeny hónap lesz, viszont előbb a befelé figyelésre vagyunk meghívva. Egy járvány, mint a koronavírus, amely lassan világméretű lesz, a kollektív tudattalan feltörésének tükröződése. Ez egy lehetőség és egy kísérlet az emberiség tudatában még bevégzetlen történések gyógyítására.

Ebben a hónapban mélyíthetjük elköteleződésünket a világ gyógyítása iránt, mely a mi elménk tükre egyben. Minden háború, gyilkosság, erőszak, éhínség, földrengés, árvíz és egyéb természeti katasztrófa, csakúgy mint a gyűlölet, bosszú és ebben az esetben speciálisan a csapások (járvány), befejezetlen dolgok, melyek azért jelennek meg, hogy gyógyuljanak.

A VILÁG A MI TÜKRÜNK

Egy világméretű járvány a félelem kitörése, ebben az esetben azé a félelemé, hogy önmagunkba nézzünk, attól tartva, hogy mit is találunk. Ha őszintén magunkba nézünk, akkor csak hibákat találunk és a gyógyítás szükségességét. A szükségleteink és a vágyaink együtt járnak, és a legmélyebb szinten a vágyunk az, hogy gyógyuljunk. A kollektív tudattalan feltörésének tükröződése a koronavírus előtt az ausztráliai tüzek voltak, azelőtt pedig a hong-kongi tüntetések.

A tüzek mindig haragot, szenvedést, bosszút és dühöt jelképeznek. Egy betegség kifelé és befelé irányuló harag. A betegség önmagunk elleni támadás, ugyanakkor támadás a körülöttünk lévők ellen is. Az ego célja a betegséggel az, hogy elrejtse előlünk, hol is van a valódi probléma, konkrétan a belső konfliktus, miközben mi a tünetekben rekedünk. Az ego megkísérel elrettenteni a befelé figyeléstől a belül esetleg található sötétségtől és bűntudattól való félelemmel. Ennek egy kis felvillanása már megakaszt bennünket abban, hogy megtaláljuk a fényt. A belső sötétséget fáklyaként vetítjük ki a külvilágba.

Amit látunk belül, azt érzékeljük kívül. A világ azt tükrözi számunkra, amit elítélünk és amitől félünk önmagunkban. Ez belső ürességet hagy bennünk, így kívül a világban keressük meg azt, amit elítélhetünk és félhetünk tőle. Így válik megosztottá az elme, és lesz kapzsiság, birtoklás és kihasználás. Ezekről gondoljuk azt, hogy csak így lehetünk boldogok. Amikor elveszünk és kihasználunk, az ellentétes mindazzal, ami boldogságot ad.

SZÜKSÉGLETEK

Amire szükségünk van, attól függünk, és a függéseink birtokláshoz és fájdalmakhoz vezetnek. A szerzésre és birtoklásra irányuló kísérleteink, amikor frusztráltak vagyunk, szenvedést okoznak; vagy bűntudatot, ha épp sikerünk van. Ez egy ördögi kör, amely tökéletes terepet teremt az ego számára. Ugyanakkor, ami meggyógyít bennünket az az elfogadás, megbocsátás, nagylelkűség, elengedés és a mások számára nyújtott valódi segítség. Minden, amit másokért teszünk, önmagunkért tesszük, és amikor valami negatívat teszünk, akkor bűntudatunk van.

Amikor bűntudatot érzünk, büntetjük magunkat. Így minden negatív és fájdalmas helyzet, a tudatalattinak megfelelően, egy kísérlet önmagunk büntetésére és egyúttal az elkülönülésre. Büntetni önmagunkat egy téves út a bűntudat gyógyítására, mivel egyre csak rosszabb lesz a helyzet. Minden áldozatiság azt szemlélteti, mennyire nem működik az önmagunk büntetése, mint a bűntudat alóli felszabadító mód. Csak még inkább megerősíti a bűntudat problémáját és a helyzetet, amit le szerettünk volna zárni. Amint a tudattalan tudatossá válik, megtettük az első lépést, mert innen már van választásunk egy jobb megoldásra.

A következőkben bemutatok egy mély tudattalan elvet, amelyet bármikor lehet használni bármilyen áldozati helyzet gyógyítására. Minden alkalommal, amikor úgy érzed valaki valami negatívat tesz veled, igazából ez egy rész belőled, ahol ugyanezt tetted vele. Például, amikor azt érzed, hogy valaki kihasznál téged, te használod ki őt, hogy önmagadat visszatartsd. Megbocsátás nélkül az egod csak akkor mond le mások bűntudatáról, ha a saját bűntudatodat kihangsúlyozhatja. A bűntudat nem az igazság. Az ego megkísérel végezni az igazsággal, de csak annyi sikerül neki, hogy a hazugság lavinája alá temeti. Ahogyan a világra tekintünk, az megtévesztésen, tagadáson és elkülönülésen alapszik, de az igazság iránti vágy ott van bennünk, várva, hogy felszabadítson és megerősítsen bennünket.

Három éve egy gyógyító kurzuson kezdtem el meglátni a kollektív tudattalan feltörését mindenki problémájában, és nem csak azokéban akik már mester szintet értek el, mint ahogy ezt azelőtt tapasztaltam. A kollektív tudattalan minden problémát krónikusnak tüntet fel, félelembe, hatalmi harcokba és szenvedésbe zárva bennünket. Amit az érzékelésünk által tapasztalunk, az az, amit kívülre vetítünk. Ebben a hónapban mélyen elkötelezhetjük magunkat a világ gyógyítására, amely a mi elménk tükre. Az érzékelés a belső kivetítésből jön. Ez lehetőséget ad nekünk, hogy gyógyítsuk a világot a saját elménk megváltoztatásával.

PROJEKCIÓ

A projekció/kivetítés által szeretnénk elrejteni azt, hogy ami miatt bűntudatot érzünk belül, az általában az, ami miatt kompenzálunk. Így a „jó cselekedeteink” révén megkíséreljük elrejteni a bűntudatunkat, és aztán másokra mutogatunk. Ez csak elrejti a bűntudatunkat, és magunkat büntetjük, miközben mások felett ítélkezünk. Van, hogy  a bűntudat a mély tudattalan különböző aspektusaiból ered, mint az ősi, előző életekbeli vagy asztrális terek. Az asztrális a mi téves, még a megtestesülés előtti választásainkat és bukásainkat mutatja. Mindez meggyógyítható, hisz csak egy illúzió, az ego által fenntartva, hogy biztosítsa létezését.

Az egot kutatva személyesen és szakmai szinten is, több tízezer esetben, azt találtam, hogy a bűntudat az ego egy hamis színlelése. Legtöbbször az ego módszere, hogy elrejtse előlünk a következő lépéstől való félelmünket. Arra használjuk a bűntudatot, hogy megrekedésben tartsuk magunkat, ahelyett, hogy a leckéket megtanuljuk a megtámadásokba bevonva és a saját öntámadásaink által. Legvégül pedig arra jutunk, hogy a krónikus bűntudat az Isten elleni harcunk része, Őt okolva. Azonban az, amivel Istent okoljuk, lehetetlen a számára megtenni vagy nem megtenni. Azt mutatja inkább, hogy mi mit tettünk meg vagy nem tettünk meg.

Természetesen, sok embernek megvan a maga személyes pokla, a kollektívből táplálva. És ez most sokkal jobban „az arcokba van tolva”, hogy foglalkozzanak vele. Az elkülönülés fő vonala, amely félelmet, bűntudatot, hatalmi harcot és támadást hoz, a hozzájuk kapcsolódó ítélkezésekkel és szenvedésekkel, minden probléma sarokpontjai. Az ego használja arra, hogy elkülönülésben tartson. Vizsgáljuk meg a bűntudat illúzióját, mert ha meggyógyítunk egyet is ezekből a sarokpontokból, akkor a probléma feloldódik azon a szinten, és egy újabb lépést tettünk a béke és a boldogság felé. Helyezd a bűntudatot az igazság oltárára, és tudd, hogy feloldódik oly mértékben, amilyen mértékben megengeded azt.

Mire használod fel a bűntudatot?

Mit tanulhatsz belőle?

Mit rejtőzik a sérelmeid, az önfeláldozásod és bűntudatod mögött?

IGAZSÁG

Az igazság lehetővé teszi számodra, hogy itt és most élj, ahol béke és boldogság van. Minden gyógyítás a múlt gyógyítása, és ez visszavisz téged az ártatlanságodba. A gyógyulás gyors útja, ha tudod, hogy a múltnak vége van, és mindaddig vége is lesz, amíg valamilyen egós célból el nem kezded használni. A magasabbrendű éned nézőpontja, hogy a múltból csak áldások és hála érkezik, hogy a jelenben velünk legyen. Az ego a bűntudatot használja arra, hogy elfojtsa a jelent. A múlt, amely valakit bűnösnek tett, soha nem történt meg. A múlt, amely téged bűnösnek tett, soha nem történt meg. Több tízezer klienst követően ez bizonyított tény. Minden egy félreértés volt. Itt az idő, hogy elengedd és jelen légy igaz önvalódnak és a boldogságnak, mely a Magasabbrendű Énedből bontakozik ki.

Tehát a bűntudatot illetően, az egy illúzió, amelyet inkább az egoba és annak elkülönülésébe fektetünk be, és nem a szeretetbe. Megváltoztathatod. Bocsáss meg másoknak. Könnyű megtenned, ha felismered, hogy az, ahogyan cselekedtek, amikor nem voltak szeretve, az egy segítségre való felszólítás volt. És tied lehet mindaz az ajándék, amit a nekik való válaszért kapsz. Ennek eredménye, hogy felismered, nem kell átvenned a fájdalmukat, de képes vagy felszabadítani mindkettőtöket. Amit nem tettél meg eddig, azt most meg tudod tenni. Bocsáss meg magadnak, hogy nem tartod meg a szent lelked ígéretét, hogy megmenti őket. Meg tudod tenni most. Használd a Csodák Tanítása erőszavait folyamatosan: „Nem ítélem el magam ezért.” A bűntudat elengedésének és a leckék megtanulásának egy könnyű útja ez.

A koronavírus a tüdőt – mely az élet szent lélegzetét jelképezi – támadja. A megfázások és a tüdőgyulladás olyan veszteségeket jelentenek, amelyeket még nem kaptunk meg, depressziót okozva. Minden függőségből fakadó veszteségérzetünket elengedve, a depressziótól az újjászületésig, sőt akár a felemelkedésig juthatunk el, ha teljesen elengedjük a múltat. A Csodák Tanítása erőteljes mondatait használhatjuk a koronavírus kollektív tudattalanjának a meggyógyítására.

„Isten a Szeretet és ez nem az Ő Akarata.” vagy „Isten Akarata számomra a tökéletes boldogság.”

Ismételve ezeket a szavakat, ahelyett, hogy aggódnánk vagy félnénk, nagy különbség a magad és a világ szempontjából is, ahogyan a kollektívről hagymahéjat hagymahéj után távolítasz el.

CSELEKEDJ EBBEN A HÓNAPBAN

Keresd belül a gyógyulás útját. Helyezd a gondokat és az érzelmeket az igazság oltárára. A bűntudat önmagaddal szembeni eseteit vidd a Felsőbb Bíróság elé. Ez az Égi Bíróság, ahol könnyedén megnyerheted őket. Ritkább esetben, ahol úgy tűnik, hogy veszítesz, az az, amikor elutasítod az Égi segítséget, és itt kezdődik az ego. Így beszél rá a halálra az élet helyett. Dönthetsz másképpen. Az Ég Ártatlansága és Boldogsága az, ahonnan a te ártatlanságod és boldogságod ered. Egyedül az ego, amely egy illúzió, gondolja azt, hogy ez megváltoztatható. Öleld magadhoz a boldogságod és az ártatlanságod és küld el ezt a boldogság és gyógyulás energiát a koronavírusnak, amely a múltból és az ősi múltból származó világfélelmet tükrözi. Ha elegen cselekszünk így, ez a gond megoldódik még mielőtt a következő feltörés megérkezik a gyógyulásra. Van segítségünk! Ezekben az időkben, amikor a világ hanyatlása látszik, lehetőség van nagy lépésekre a gyógyulásban és a boldogságban.

Lejegyezte: Chuck Spezzano

Fordította: Baranyai Beáta

Fordítás forrása

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!