Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2020 FEBRUÁR havi energetika

2020.02.01.

Február érdekes hónap abban az értelemben, hogy két különböző energia van jelen. Az egyik az első tíz napban, átmeneti jelleggel, majd a hónap további részében a másik, jelentős robbanóerővel.

Az első tíz nap a fegyelem és a fókuszáltság energiáit hordozza. Olyan mintha egy rakétában lennénk, amely egy meghatározott pályán halad. Ez az az időszak, amelyben a céljainkra fókuszálhatunk, a mielőbbi továbblépés érdekében. Aztán „kilövünk” egy olyan időszakba, amely rengeteg energiát képvisel. Olyan, mint az élet pezsgése tavasszal, teljes létével finom nektárt kínálva. Ha nem vagy a középpontodban, zavaró lehet, ahogy ezt a folyamatot az ősi erők dübörgése lengi körbe.

Ugyanakkor kreatív és szabad lehet mindez, ha egyes területeken átadod magad a választható lehetőségek sokaságának. Mit szeretnél magadnak? Tudatodat arra irányíthatod, amit ebben a hónapban szeretnél magadnak, és mindezt újra és újra megerősítheted, amikor a hónapot tervezed.

Február a mély és kedves barátságok megélését hozza el, akár új, akár régi barátokkal. Szeretetet és örömet hozhatsz ezekbe a kapcsolatokba. A Valentin-nap vagy akár más időszak ebben a hónapban romantikával töltődhet, ha azt akarod beletenni.

Itt az ideje, hogy felismerd, hogy a világ történéseit a kollektív tudattalan hatja át és befolyásolja. Az ausztráliai erdőtüzektől egészen a wuhani járványig. Mindannyian felelősek vagyunk, így képesek is vagyunk hatni rá. Megbocsáthatunk mindezért és a még közelgő eseményekért, kérve az Ég közbenjárását, hogy felnagyítsa ennek a megbocsátásnak a hatóerejét. Áldást kérhetünk mindezekre a kollektív kihívásokra, hogy feloldjuk az illúzió sok ezer rétegét, amelyek mindannyiunk elméjéből, magából a földből és az emberiség régi és ősi múltjából még meg nem gyógyított kollektív tapasztalásokból erednek.

Használjuk az Erő Szavait (A Csodák Tanításából), hogy elősegítsük a betegséggel, veszteséggel és tragédiával kapcsolatos kollektív hiedelmek visszaszorítását. Az Erő Szavai, mint „Nem kell így történnie!” vagy „Megpihenek Istenben” tudatosítják bennünk Isten jelenlétét ezekben a helyzetekben. Követhetjük az Ő útmutatásait, mivel az, ami történik, a mi érdekünkben történik, hogy megtaláljuk és meggyógyítsuk önmagunkat.

A spirituális írásokban olvasható, hogy kérhetjük Isten segítségét, és Ő, mint szerető Atya nem fog minket visszautasítani. Lassan olyan időkbe lépünk be, ahol a tudatos és a tudatalatti elménk zúzottkő útburkolatán "barlangászva" tárjuk fel elménk útjait a tudattalanra való nyitással. Félünk a tudattalanban rejtőző „démonoktól, sárkányoktól és kincsektől”, ezért kizártuk őket elménkből. Most azonban teljes hozzáférésre van szükségünk, hogy elménk áthaladjon és elérje a magasabbrendű elmét. Amikor sámán erőket használunk, csakis azzal kezdhetünk, hogy megbirkózunk ezekkel a tudattalan erőkkel. Ez egy gyógyító utat jelent a Kozmikus Barátaink segítségével, hogy a spirituális erőnket és adottságainkat tanuljuk.

Ami az életedben történik, az az érdekedben történik. Tanulnivaló leckék vannak, hogy felszínre jöhessenek csodás lelki adottságaink. A béke új szintjeit érhetjük el és az öröm megtapasztalásának új területeit. Összetörhetünk tragédiák által, vagy megengedhetjük az Égnek, hogy egy könnyebb, kegyelemteljesebb utat mutasson a tovább lépéshez.

Mindannyian kívülről próbálunk megkapni „dolgokat”. Amikor nem kapjuk meg őket, szenvedünk a be nem teljesült vágyunk eredményeként. Megtartottuk azt, amit elveszítettünk, és pazaroltuk az időt, amikor elengedhettük volna magunkat, és újjászületést tapasztalhattunk volna meg. Tekints vissza azokra a dolgokra az életedben, amelyeket akartál, de nem kaptál meg, vagy még most is szenvedsz a hiányuktól. Boldoggá tennének azok a dolgok téged? Vagy sokkal inkább függőséget, zaklatottságot és lassulást jelentenének?

A lelki fejlődésed során arra vagy szólítva, hogy engedd el a függőségeidet és az elkülönült függetlenségedet a kölcsönösségért. Azért akartad oly nagyon ezeket, hogy kitöltsd önmagadban az ürességet. Ha most mélyen önmagadba tudsz nézni, igazából csak azt akarod, ami egy folytonos örömöt hoz számodra. Ha csak elvenni akarsz, az lehangoltságot és a világból való kiábrándultságot okoz, függetlenül attól, hogy megkapod-e vagy sem. Ez csakis azért lehet így, mert elvenni próbálsz ott, ahol talán adnod kellene.

Mindannyian tanulunk. Mindannyiunknak van saját tanterve. Ahogy fejlődünk, úgy növekszik a tudatosságunk és az öntudatunk. Időközönként szintet lépünk. A szívtörések még gyógyulásra váró, meg nem tanult leckék, melyek által a szeretethez, kapcsolódáshoz és boldogsághoz térhetünk vissza. A szívtöréseink a hibáinkra mutatnak rá, és imádott bálványainkra, amelyek csak kiábrándulást hoznak.

Végül megtanuljuk, hogy az, amit keresünk, nem ebben az anyagi világban van. Amit keresünk, az a szeretet, a szolgálat, az öröm és a teremtés szellemi birodalmában van. Egy spirituális gyógyító út, amely teljességhez vezet. Lélekutunk egy adott pontján felébredünk. Olyan lesz, mintha egy álomból ébredtünk volna. Újra a Paradicsomban leszünk. Az lesz a hívásunk, hogy átalakítsuk az általunk megtapasztalt világot azáltal, hogy ismerjük a hamisságait.

Ha abbahagyjuk, hogy úgy fektessünk be ebbe a világba, mintha az lenne a Forrás, rájövünk, hogy nem tudunk szenvedni. Megtanulhatjuk a gyógyulás leckéit és a szeretetbe és szolgálatba fektetünk energiát. Minden másról természetes módon lemondunk, mint felesleges dologról, így megnyitjuk magunkat, hogy teljes mértékben befogadjuk mindazt, amit az Ég nyújt számunkra.

Feladjuk a vágyainkat és az ellenállásunkat. Örömöt és nagylelkűséget tapasztalunk helyettük. Az ítélkezést elkerüljük az ártatlanság és segítőkészség érdekében. Felismerjük, hogy ahogyan másokat látunk, az az, ahogyan magunkat látjuk. A teljes szívtudatból való szeretetet választjuk a titokzatoskodó birtoklás helyett.

Február a felébredésünket segítő leckék megtanulásának hónapja, mely képessé tesz bennünket minden halálfélelmen túllépni. Így egy erőteljes, csodákkal teli életet élhetünk, hídként az Ég és a föld között.

Légy a szeretet, amit másoktól várnál el. Fejezd ki az élet szépségét, mely benned várja, hogy kiszabaduljon és felébressze ezt a fáradt világot. Add a szíved teljesen, és megsokszorozódva tér vissza hozzád. Légy az Ég csatornája és megtapasztalod annak örömét, amikor isteni táplálékkal áldasz meg másokat, így növelve önmagadban is a fényt.

A változás érkezik. Légy legjobb önmagad, hogy az élet ereje lehess a halál felé tartó világban. Felébredt leszel az alvajárók világában.

Lejegyezte: Chuck Spezzano

Fordította: Baranyai Beáta

Fordítás forrása

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!