Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2019 Január havi energetika

2019.01.13.

Január egy Tabula rasa, egy tiszta lap lesz a legtöbb ember számára, míg mások esetében a tudattalan energiái úgy áramlanak át rajtuk, hogy szembesíteni és gyógyítani érkeztek. Minden probléma, amellyel szembesülünk, a múltban gyökerezik. Minden, amit látunk és tapasztalunk, az a múltból és az ősi múltból érkezik, hogy végre begyógyuljon. Nem lesz egy tipikus kezdet, egy teljes újjászületés lehetősége adódik most az életünkben.

Kigyomláljuk azokat a gyökereket, amelyekbe beleragadtunk a változástól való félelmünkben. Januárban újat kezdhetünk. Feladhatjuk egónkat a támadásaival és ön-támadásaival együtt. Átadhatjuk elménket a Tao, a Szent Lélek kezébe, hogy újjászületés, bőség és egészség áradjon életünkbe. Akaratunkat az Ég akaratához csatlakoztathatjuk. Az egónk akaratának köszönhetően börtönbe kerültünk, de az Ég egyre nagyobb szabadságot kínál.

Az első három napban felbukkanó problémáink a múltbéli legfontosabb dinamikáinkról mutatnak képet. Ezek a legfőbb hitrendszereink, melyek egónkat alkotják. Sebzettségben és szenvedésben gyökereznek, ráadásul mások úgy tapasztalhatják, hogy mi sebezzük meg őket, miközben mi teljesen jogosnak érezzük mindezt. Egyfajta „fizetségként” használjuk fel ezt. Például, hogy pozitív vagy negatív figyelmet kapjunk különlegességünkre, feloldjuk magunkat a bűntudat alól, hogy bosszút álljunk, sajnáljuk magunkat, vagy fájdalmunkat fejezzük ki valaminek elvesztése miatt, amit nem tudtunk elengedni. Ez a harc folytatása, ahelyett, hogy feladnánk azt, vagy felhasználnánk ezt a problémánkat kifogásként, mert sikertelennek érezzük magunkat és félelembe vagyunk dermedve.

A múltnak vége. Többé nincs rá szükségünk. Egyedül akkor mennek rosszul tovább a dolgaink, ha az egoval azonosulunk, amely nem szívbéli vágyainkat képviseli. Az ego az áldozatainkkal és szenvedéseinkkel fizetteti meg ezt a szentségtelen szövetségünket vele. Ez neki nagyszerűen megfelel.

Ebben a hónapban kísértetiesen szép élményeink lehetnek. Mélyen megnyitnak majd a szeretetre és önszeretre. Az Ég mindent meg akar adni nekünk, és tudja, mivel motiválhat bennünket a szabadság és öröm felé tartó utunkon a továbbhaladásra. Fontos, hogy életünket a boldogság mércéjével mérjük. Ha nem vagyunk boldogok, mi felelünk a meghozott hibás döntéseinkért. Túl sok idő telt el abban, hogy lehetetlennek gondoltuk a változást és sajnáltuk magunkat áldozatként, miközben nem vettük észre, hogy mi magunk írjuk ezt a történetet. Ha felvállaljuk felelősségünket, kérhetjük a Tao-t vagy a Szent Lelket a változásért és azért, hogy mutassák meg nekünk, mit kell megtanulnunk. „Folyamodj a világossághoz és tanuld meg, hogy temagad vagy a világosság” (A Csodák Tanítása 8. fejezet III. 1:3.) Egyedül a Tao vagy a Szent Lélek tanításai oldhatják fel egoista akaratunkat és kapcsolhatják Isten Akaratához a mi igaz akaratunkat. Ha akarjuk és bátrak vagyunk és felismerjük, hogy az Ég mindig mellettünk van, 180 fokos fordulatot vehet az életünk azokon a területeken, ahol teljes megrekedésben voltunk vagy elbuktunk. Ez az egészség, bőség és intimitás felé való fordulás. Spiritualitásunkban emelkedések lehetnek, melyek úgymond az örömünk és a boldogságunk javulása. Nevetés és áldás tapasztalható bőségesen.

Január annak az egész évnek a kezdete, amelyben a gyógyulásra, az örömre, a szeretetre és az Istennel való kapcsolódásra kötelezzük el magunkat. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy lelkesedéssel adjunk, de nem függve az eredményektől. A szenvedélyes adás és a befogadás akarása teszik az életünket élvezetessé. Minden egyéb az ego szándéka az önfeláldozásra, amely az emberiség egyik függősége. Engedd, hogy az Ég vezessen és döntsön mindenben. Tanuld meg meghallani és megkülönböztetni a Szent Lélek hangját az egóétól. Az Ég felé való elköteleződésed azt mutatja, hogy hallani akarsz. A célod a szabadság mind önmagad, mind mások számára, és ez az igazságból érkezik, mely könnyebbséget hoz. A kapcsolódás és az igazság természetesen járnak együtt. Ez az év a felemelő tapasztalatok éve, amelyek az igazság és a kapcsolódás felé tett erőfeszítéseinkből származnak. Legfőképp januárban minden a kegyelem által történik meg. Nehéz megállapítani, hogy hol van az ego szándéka beleszőve, hogy megállítsd és ne tegyél bele több energiát. Az eredmények mutatják majd, hogy a felsőbb énedre vagy az egódra hallgattál. Ha az eredmények rosszak, megkérdezheted magadtól: „Mit akarok?”. Minden alkalommal, mikor így teszel, hagymahéjról hagymahéjra bontod le a helyzeted és rejtett választásaidat, amelyek ide vezettek. Arra vagyunk szólítva, hogy adjuk fel az önsajnálatunkat, mert egyedül csak depresszióhoz vezetnek. Ahogyan a Csodák Tanítása mondja, ha egyedül a szeretetet akarjuk, akkor csak azt fogjuk látni.

Ez az az év, amikor spirituális sorsunkat magunkhoz ölelhetjük. Mindegyikünk egy spirituális hercegnek vagy hercegnőnek érkezett, engedjük hát békénket kiáradni, hogy felszabadítsa a világot.

Ez az év kegyelemmel és csodás ajándékokkal lesz tele. Mindez az Isteni Szeretet és a mennyei örömök csatornájaként. Barátságok, szerelem, kegyelem és csodák fényesítik át az idei évet. Akarod-e a lelked dalát dalolni, amiért e világra jöttél énekelni? Ez a dal az élet és a szeretet dala. Mire vársz? A világnak szüksége van rád, hogy mégegyszer segítsd. Az egó legfőbb csapdái elengedhetők az idén. Ne rémülj meg, ha valami sötétség megmutatja magát. Azonnal fordítsd az Ég felé, hogy feloldódjon. Hamar megszűnhet, és eredményként a tudatosságod – hogy egy vagy az Éggel – növekedni fog. Küldj áldást mindenre és mindenkire, legfőképp mikor az ítélkezés kísért, mivel ez csak nagyobb bűntudatot és szenvedést okoz mindenki részére. Az áldás segít annak az alapvető leckének a megtanulásában, hogy minden ami történik az vagy szeretet, vagy segítség kérése. Ha ezt megtanuljuk, ez felemel majd bennünket és segít nekünk és másoknak is, ahelyett, hogy terheltnek és eltaposottnak érezzük magunkat. Az ego útja el-lelketlenít bennünket, hogy fáradtnak és szívtelennek érezzük magunkat. Hívd meg mindazt a kegyelmet, bőséget és szeretetet, amit az Ég neked szán. Tedd meg ezt minden este és minden egyes nap kezdetén. Oszd meg, hogy növekedhessen. Az életerő növekedése lehetséges ebben a hónapban, ha készen állsz a fogadására. Valamint, ha meghallod a vezetést, válaszokat is kaphatsz ahhoz, hogy hogyan sokszorozd meg ezt az erődet. Ha sikeresen átmentél a decemberi „vizsgán” természetes módon megnyílsz mindarra a januári bőségre és az új szintre, ami elérhető számodra. Ez a hónap egy jó indulás lesz egy jó évhez. Fontos tudnod, hogy ha megrekedve, lehangoltnak vagy szenvedőnek érzed magad, mindent megváltoztathatsz azzal, hogy elkezded az Ég szemszögéből nézni azt. Nincs olyan hely, ahol a fény ne lenne ott! Kérd a fényt, így az elméd felemelkedhet, és nézd a világot szeretettel és fénnyel teli szemmel.

Legyen csodás hónapod!

Lejegyezte: Chuck Spezzano

Fordította: Baranyai Beáta

Fordítás forrása

Ha tetszett a cikk, köszönöm ha jelzed és/vagy megosztod másokkal is.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!