Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2019 Április havi energetika

2019.04.02.

Miközben mindannyiunknak megvannak a saját kibontakozó életfolyamataink, Április nagyrészt békés, nyugodt és zökkenőmentes időszakot hoz.

Természetesen vannak olyanok is, akik nagy drámában és „hatásvadászatban” vannak most is, vagyis másokat használnak arra, hogy figyelmet kapjanak. De igazából ők jelentik a kivételt. A helyzetükért való felelősség azonban elengedhetetlen, mert anélkül benne ragadnak az áldozatiság mentalitásában, amely a leggyengébb pozíció mind közül. Öntudatlanul önmagukra, a szenvedéseikkel és tudattalan céljaikkal sötét eseményeket és negatív helyzeteket teremtenek a saját életükben. Részünkről az a fontos, hogy áldást küldjünk a számunkra, hiszen mi is voltunk valamikor ugyanilyen helyzetben. Vannak, akik túl sokáig temették el az érzelmeiket és a sérelmüket, és most már egészségügyi problémák vagy sötét események formájában jönnek felszínre.

Az ilyen csendesebb hónapban, mint ez az Április is, ahol úgy tűnik, hogy nem lesznek nagy problémák, fontos az ellazulás, fontos felzárkózni önmagunkhoz és élvezni azt, ami feltárul számunkra. Valamint az is fontos, hogy bármilyen problémának tűnő helyzetet gyógyítsunk és átalakítsunk. Jó alkalom ez most arra, hogy tudatosítsuk a tudatalattit és tudattalant. Ez megerősít bennünket, növeli tudatosságunkat és áramlást hoz életünkbe.  Ez lehetővé teszi számunkra, hogy „igen”-t mondjunk a következő lépésünkre, és elmozduljunk a változástól való félelemből, amely bármely probléma alapvető gyökere. Ha bármely negatív helyzetben elborít az igazságos felháborodás, ott bűntudatot rejtegetünk. Ahol szenvedünk és ítélkezünk, ott bűntudat van. Ahol bűntudatunk van, önmagunkat büntetjük, de mindezt arra használjuk, hogy harcba szálljunk az Égiekkel úgy, hogy inkább megrekedünk. Hibáztatjuk az Égieket és mindenkit, bár az Égiek csak az ártatlanságunkat látják. A bűntudat nagyszerű ragasztó, mely félelmeinket és hatalmi konfliktusainkat rejti el.

Mivel ez egy békés hónap, jó időszak arra, hogy az együttműködésen keresztül intimitást és egységet építsünk. Ez pedig jó alap a megosztásra, amely aztán bőséget hoz.

Április kiváló időszak egy kis szabadságra vagy legalább néhány szabadnapra, hogy kipihenjük magunkat. Amikor nem az üzleti tevékenységeinkbe, a külvilág intenzív zajába vagy a különböző elvégzendő feladatainkba  vagyunk belemerülve, könnyű az Ég közelségét megérezni. Ahogy ez feltárul, megértjük az Ég útmutatást abban, hogy meglássuk és megérezzük azt, hogy mi mindannyian egymás részei vagyunk. Engedd, hogy békesség legyen benned ebben a hónapban, és egészséget, örömöt, bőséget és szeretetet hozzon. Vegyük észre áldásainkat és áldjunk meg másokat, hisz minden áldás, amit másoknak adunk, ránk is visszahat.

Ennek az ellenpólusa a panaszkodás. A panaszkodás működésének lényege, hogy a szükségességből, szűkösségből és mindenekelőtt a feszültségből fakadó támadás egy formája. Akkor panaszkodunk, amikor valamit nem akarunk adni. Panaszkodunk, amikor mélyen belül elrejtve ott van az a kincs, amiért panaszkodunk, hogy nem kapjuk meg. A probléma az a panaszkodás egy formája. Csak akkor tudunk egy jobb irányba fordulni, ha felismerjük, hogy az egonk tart bennünket fogva, és szeretné, hogy lehetőleg minél gyengébbnek érezzük magunkat. Így uralja az ego az érzékelésünket és igyekszik elrejteni előlünk belső kincseinket. Egyedül a nagylelkűség szabadíthat fel bennünket abból, hogy nem kapunk eleget. Ez akkor történik meg, amikor nem adjuk magunknak vagy másoknak azt, amiért panaszkodunk. Egyedül, ha szeretünk, érezzük majd azt, hogy elég szeretetet kapunk.

Legyen Béke és Áldás veled ebben a hónapban.

Lejegyezte: Chuck Spezzano

Fordította: Baranyai Beáta

Fordítás forrása

Ha tetszett az írás, köszönöm ha jelzed és/vagy megosztod másokkal is.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!