Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2017

2017.01.03.

Az ember a sötétebb időkben érheti el a legnagyobb érzelmi és spirituális növekedést. Ezek azok az idők, amikor érettebbé, bölcsebbé és szeretetteljesebbé lehet válni. Tanulhatjuk azt, hogy hogyan bízzuk az Égre minden szükségünket, így alakítva át az adott helyzetet, mindaddig, míg megtanuljuk a leckét.

2017 első négy hónapjában egy pozitív irányú építkezés tapasztalható majd, aztán fokozatos csökkenés érkezik az azt követő négy hónapban, ahogyan a hullámok a csúcsról a mélybe mozdulnak. Szeptember a kemény csapások hónapja lehet, ugyanakkor a jelenre való hatásukban a lelki gyógyulás és ősi minták gyógyítására is a legmegfelelőbb hónap. Októberben ismét egy felépülés kezdődik, azonban a tudattalanra való rálátás ajtaja, amely általában Decemberben nyílik, most az idén már Novemberben és Decemberben is megnyílik. Ha ezeket a hónapokat a gyógyulásra ajánlod fel, gyors előrelépésre számíthatsz. Inkább lovagolj a hullámokon, mint hogy benyeld a vizet. Ahogyan egy régi hawaii mondás tartja: „A hullámzás sosem áll le, ezért jobb, ha megtanulsz lovagolni rajtuk.” Ez az év egy kilenc éves ciklus kezdete, amelyre az égi felgyorsulás jellemző, és bár nem lesz olyan nagy, mint az elmúlt négy évben tapasztalható volt, mégis jelentőségteljes.

Nem véletlenül vagy itt és éppen most ezekben az időkben. Ez az a hely és idő, amikor a legtöbbet tanulhatod, növekedhetsz, gyógyulhatsz és boldog lehetsz. Átmeneti időket élünk, amikor is minden jóval nehezebb lehet. Azért vagyunk itt, mert ez lett tervezve; a legjobb idő számunkra tanulni, fejlődni és hozzátenni a magunkét a világhoz. Észak-Amerikában a legtöbbünk hallotta azt a kínai „megátkozást”, hogy „Élj érdekes időben!”, és ezek most éppen ilyen idők. Bár még egy kínai barátom sem hallotta még ezt az átkot. Ahogyan a legtöbb átmeneti időben, ahol egyes nagy erők halványodnak, míg mások épp felemelkednek, ott háború van. Mégis nem kell ennek lennie most. Ahogyan a tudatosság nő, a leckék megtanulásának nehéz útja átváltható könnyebb tanulási úttá. Tegyük meg hát mindannyian azt, ami rajtunk múlik. Ahogyan A Csodák Tanítása állítja, amikor egyvalaki magához öleli a Jóvátételt, a gyógyulásnak ez az útja a világot menti meg.


Van néhány elv, amely segíthet ebben az évben. Az egyik, hogy légy boldog és élvezz mindent, amit csinálsz. A másik, hogy ne csak bízz a gyógyulásban, hanem add át magad neki minden olyan esetben, ahol nem életöröm van benned. Fontos, hogy emlékezz arra, hogy az ego halálára való hívás az a felsőbbrendű éned új szinten való megszületésére szóló meghívás. Nehéz helyzetekben a leghatékonyabb erőt adó szavak számomra A Csodák Tanításá-ból származnak: „Isten mindig Szeretet, és ez nem az Ő Akarata”. Ha ezeket a szavakat ismétled legalább egy tucatszor egy ilyen nehéz és megrekedt helyzetben, átalakítja azt. Fontos, hogy észrevedd, hogy elsőre még sötétebbnek tűnhet az adott érzés vagy helyzet, amint elkezded kijelenteni ezeket a szavakat, mivel a tudattalan tartalmak elkezdenek kiemelkedni, hogy gyógyuljanak. Azonban ezek elkezdenek világosabbá fejlődni, ahogyan erős akarattal tovább mondod ezeket a szavakat. Egyszerűen ismételd ezeket a szavakat, amíg a bizalmad és az örömöd vissza nem tér. Minél hosszabb ideig tart, annál nagyobb ellenállás gyógyul.

Ez az év a születés éve, egy új szintre való ugrásé. Ha meg tudod tanulni a hullámokon való lovaglást, új szintet érhetsz el, és segíthetsz az emberiség gyógyulásában is. Annak érdekében, hogy ez
megvalósuljon, fel kell bontanod az egóddal kötött szerződést az ítélkezésre. Az ítélkezés szenvedést hoz a világra, és miközben másokat bűnösnek kikiáltani csak egy hézagpótló cselekvés, az ítélkezés csupán összekeveredik a bűntudattal. Az ítélkezés egyre inkább elválaszt másoktól. Azért teszed ezt, hogy többnek látszódj másoknál, azonban az ítélkezés csak a felsőbbrendűség-alsóbbrendűség ördögi körét dagasztja. Az ítélkezés megakasztja az áramlást, az ihletet és a kegyelmet. Ítélkezéssel a helyzet olyanná lesz, amilyennek ítélted, és miközben igazad lesz, megrekedsz a személlyel és a helyzettel, éppen úgy, ahogy megítélted őket. Az ítélkezés mindig hibás, mivel mindig egy projekció és egy ego-vágy, melynek beteljesülése szétrombolja a boldogságunkat. Ítélkezés helyett áld meg az adott személyt vagy helyzetet, ezzel gyógyítva azt. Megbocsáthatsz, ami segíti és gyógyítja a rejtett bűnt, amit a másikra vagy a helyzetre vetítesz. Kérheted, hogy lásd meg az adott szituációt Krisztus, Quan Jin vagy Dávid Király szemén keresztül, hogy megláthasd ezáltal a nagyobb igazságot és mindenki ártatlanságát.

Minden nehéz helyzet átalakul, ha meghívod a szeretetet, az Isteni Szeretetet és Isteni Jelenlétet. Ha hívod mindaddig, amíg a fény megérkezik, és az öröm visszatér, a megoldás részese vagy, sokkal inkább, mint a problémáé.


2017 az újjászületés éve. Engedd, hogy a születés éve legyen, minden körülményben. Lépj tovább. Amikor ítélkezel, támadsz, és minden támadás egyben önmagad megtámadása is. Senki és semmi nem lesz jobb az ítélkezéstől. Az ítélkezésed hatalmi harccá válik, és egy harcban senki nem léphet tovább, mivel csak a félelem és bűn sokasodik. Túlélő üzemmódra fokozod le magad. Önmagad legkisebb közös nevezőjévé válsz. A hatalmi harcok gyakran háborúvá növik ki magukat, és a háborúban az ego nagyon erőssé válik, meggyőzve téged, hogy milyen nagy szükség is van rá.

Tehát, nagy előrelépéseket tehetsz az idén, hatalmasakat ugorhatsz előre az időben, mivel azok, amik eddig éveket vagy akár évtizedeket igényeltek a megvalósulásra, most teljesíthetőek minden olyan esetben, amikor a gyógyulásnak szenteled az adott témát. Régi, sőt néhány esetben ősi minták jönnek elő ezekben a helyzetekben, és ez most egy megfelelő év ezeknek a mintáknak az átalakítására.


Ne hagyd, hogy a feladatok nehéznek vagy ijesztőnek tűnjenek, mert minden kihívás, ami előtted áll, az Ég segítségével, és ezáltal szeretettel és örömmel, teljesíthető. Ne csak saját magadban bízz, nem lesz elég ebben az évben. A Csodák Tanítása szerint: „A te erőd az Ég gyengesége, és a te gyengeséged az Ég ereje.”

Az alkalmatlanság előfeltétel a spirituális úton. Engedd, hogy az Ég „felfedje” magát csodákat hozva, és segítve téged minden körülmények között.

Legyen ez az eddigi legjobb éved!

Engedd meg magadnak, hogy befogadd mindazt a bőséget, amelyet az Ég neked szán.

Ismerd fel önmagad teljes ártatlanságát, kiszorítva ezzel az egot, mely a bűntudatot használja önmaga építésére, és lásd meg az ego személyisége mögött a lelket.

Üdvözöld az Ég minden Szeretetét, mert ez a teljesség.

Chuck Spezzano

Fordítás forrása

Köszönöm, ha like-olod vagy megosztod, ha tetszett amit olvastál:-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!