Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2017 Szeptember

2017.09.04.

Szeptember mind a pozitív, mind a negatív témáink jórészét bemozgatja. Arra tanítanak, hogy hogyan fejlődjünk békében. Amikor valami negatív, arra vagyunk meghívva, hogy észrevegyük, hogy a békét választhatjuk ahelyett, ami éppen történik.

 Ha ragaszkodunk ahhoz, hogy a békét választjuk, rétegről rétegre lebomlanak az illúziók, és ahogyan gyógyítjuk őket, megtaláljuk a mögöttük megbúvó békét és bölcsességet.

Ebben a hónapban igen erős Buddha befolyása. Ő felismerte, hogy egyedül a tudatunkkal teremtünk mindent, és hogy mi vagyunk azok, akik álmodjuk életünk álmát. Minél több békét nyerünk meditáció és megbocsátás által, annál több béke és bölcsesség válik elérhetővé ősi tudatunkból, hogy a szenvedés helyére lépjenek. Amit Buddha felismert, az az, hogy minden fájdalom a személyiséghez való ragaszkodásból fakad. Ragaszkodás ahhoz, ami a kapcsolódás helyét akarja átvenni. Viszont egyedül a kapcsolódás hozza el a sikert, intimitást, könnyedséget és áramlást. Minden, amit magunkon kívülről próbálunk megszerezni, az kiábránduláshoz és az álmok meghiúsulásához vezet. Ahogyan Rumi mondja:

Egy kenyérrel teli kosár van a fejedben,

mégis ajtóról ajtóra jársz kenyérhéjakat kéregetni.

Szeptember a halmozódó hatások hónapja. Minden idei befejezetlen ügyed sorban áll ebben a hónapban, hogy meggyógyulhasson. Ha a gyógyulás útján vagy, ami olya sok gondtól menthet meg, nem fog felkavarni a következő probléma felbukkanása. Fájdalom helyett a békét választhatod. Hiszen ez csak a következő dolog, ami gyógyulni vágyik; és ahogy a Csodák Tanításában áll, egyszerűen maradj meg a békében és a Krisztusi hitben. Ha befejezetlen ügyeinkkel foglalkozunk, az év végére az élet bőségével teli új szemlélethez érkezhetünk. Ez az év egy (újjá)születési év, egy előre lépés éve. Arra vagyunk szólítva, hogy egy új szintre emelkedjünk, hogy magunk mögött hagyjuk, bármilyen lehangoló homály, sötétség is talál meg ebben a hónapban. Életed szomorú kilátásai csupán az ego borús személyisége, amely sötétre festi a jövőt. Sem az Ég, sem igaz önvalód nem növekszik ilyesfajta sötét bűbájtól vagy negativitástól. Ezek egyedül az ego szüleményei, mert a tudatod és az életed feletti kontrollt akarja.

Ebben a hónapban elhagyhatod szívedről a keménységet és nehézséget, amelyekbe burkolta magát. Ahogy megjelenik az elengedés, egy csodálatos áramlásban találod magad, amely elvezet mindazon kincsekhez, amelyek a szívedben várnak rád, hogy meg gyógyítsanak. Engedd minden álmodat, hogy gyógyítsanak. Bármilyen hiány/szükség csak kifogás, hogy eltérülj a célodtól. A lehangoltság a te sötét bűbájod; az elengedő és megbocsátó éned ellentéte. Ha a gyógyulást választod ebben a hónapban, a szépség, a bőség és az átalakulás ékkövei várnak rád. Arra vagy szólítva, hogy megemeld a színvonalat életed minden területén. Az Ég gyermeke vagy, aki minden jót megérdemel. Szeresd magad és hagyd magad szeretve lenni, mert ez az, ami felemel és gyógyít. Nem szerethetsz és szenvedhetsz egyszerre. A sérelem egy régi bűn, felfűzve mások hibáztatására, hogy meghiúsítsa azt, amit kívülről szeretnél megkapni. Ha úgy vizsgázol ezekben a helyzetekben, hogy letisztulnak előtted tudattalanod fortélyai, meglátod a kapcsolódásokat, és egyedül a kapcsolódás az, ami igaz. Azt is felismered majd, hogy amikor szenvedsz és elkülönülsz, hogyan használod ezeket a fájdalmas helyzeteket arra, hogy függetlenedj, miközben valaki épp a segítségedre szorul. Miközben tehát a magad módjára teszed a dolgod, csak annak a fájdalmával találkozol ismét, hogy áldozat vagy. Ahelyett, hogy a szeretetet, az igazságot és az elengedést választottad volna. Az Ég mindig ott van, hogy a segítségedre legyen, ha megnyílsz felé. A valóban imádkozó a Forrással van együtt. Bocsáss meg, akinek meg kell bocsátanod, és engedd Istent, hogy tartson téged, az Ő értékes Gyermekét. Add át magad a Szeptembernek, és engedd, hogy olyan jelentős legyen, amilyen csak lehet.

Chuck Spezzano

Fordítás forrása

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!