Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2017 Február

2017.02.02.

Ahogyan az éves hírlevélben is említettük, 2017 a születés éve, ami bizonyos szempontból azt jelenti, hogy általunk biztonságosnak és kényelmesnek tekintett helyzetekből kimozdít olyanok felé, amelyek felé az átmenet vészterhesnek tűnhet. Mégis, amikor feltűnik az új szint, oly sok erő és oly sok szabadság lesz ezzel együtt. A lényeg, hogy ne megszokott védekezésbe meneküljünk, hanem bízzunk a kibontakozó folyamatban.

Életednek ezen a pontján ez egy karmikus tanulási feladat lehet; olyan feladat, melyet leszületésed előtt magad választottál, hogy átalakítson majd. Ezt azért tettük, hogy az ego által felépített védelmi falakat lebontsuk. A lecke nagy valószínűséggel gyermekkorodban kezdődött, de legtöbbször ez ősöktől is örökölt, vagy akár előző életből áthozott is lehet. Úgy tűnhet, mintha megtámadott lennél, és lehet, hogy az is vagy, de ha ez most történik, akkor ez valahogyan mégis az érdekedben történik, a gyógyulásodért és a teljesség eléréséért.

Állj ellen a kísértésnek, hogy külső erőket hibáztass, ítélkezz vagy harcolj ellenük. Téged sebez meg, lelassítja a születési folyamatot és a védekezésedet táplálja. Hogy megtörténhessen az a megszületés, aminek itt a lehetősége, fontos, hogy megbízz a kibontakozó folyamatban, amely a fájdalom gyökér- okát hozza felszínre. Mindenekelőtt azonban állj ellent annak, hogy önmagadat vagy másokat támadj. A karmikus szituáció már önmagában is elég támadó energiát hordoz, a félelem, a bűntudat és áldozati energia mellett, mindez egy sérelembe zártan. A tudatalatti azt mutatja meg, mi az, amivel másokat vádolunk, miközben titokban önmagunk és ellenük mi követjük el azt.

A cél az, hogy a mások feletti uralmat és az önkontrollt a bizalom egy új szintjére emeljük. Arra vagy szólítva, hogy lépj ki az összezsugorodottság kagylójából és érezd meg az új napot. Néhányan keresztülmennek ezen a születés-gyógyulás folyamaton egyik nap, majd a következő napon, vagy néhány nap múlva szembetalálják magukat a következő réteggel. Ha bízol a folyamatban és nem hagyod magad a küzdésbe berántani, sokkal hamarabb túl leszel rajta. Sokat könnyíthet, ha Isten és a Szent Lélek segítségét meghívod. Tedd ezt napközben folyamatosan, és érezd a hálát éjjel a segítségért.

Vannak ajándékok, melyeket magadhoz ölelhetsz azért, hogy ez a helyzet születés legyen inkább, mint egy hibáztató esemény. Ha mégis hibáztatás lesz belőle, azt jelenti, hogy nem vetted észre azokat a tudatalatti és lelki minőségeket, melyekkel táplálod azt, ami történik. Nem vállalod a felelősséget és számon kérhetőséget. Az egód védi önmagát. Az egód azt akarja, hogy légy megbántottabb, igazságosabb és boldogtalanabb. A magasabbrendű éned azt akarja, hogy lépj feljebb és egy új szinten tündökölj. Az adás és a megbocsátás természetes részei ennek a megszületési folyamatnak, ha az sikeres. Az ítélkezés, a bántás és a gyűlölet egyszerűen csak összekeveri az eredeti és az ősi sebeket, melyek idevezettek. Ha egy szorító helyzetből lépsz ki az átalakulásod során, valószínűleg titkon leszorító voltál Te is másokkal, az egód biztonsága érdekében. Minden helyzetet inkább ugródeszkának akarsz használni egy új szintre érkezéshez, semmint akadályként, és ez csak a te hozzáállásodtól függ. Amennyire keményre építetted egód védő héját, annyira lesz nagy az erő, amely ebben a karmikus leckében hozzád érkezik. Az ego nem foglalkozott veled eddig, míg nagyobb problémák el nem találtak. Az egó védekezése hívja meg ezt a támadást, mert ez támadás önmagad, Isten és az élet ellen. Amit igazán akarsz, az a felszabadulás és a boldogság. A születési folyamat olyannak érződhet, mintha ikreket vagy hármas ikreket hordanál ki. Bízz a folyamatban. Válaszd a fényt. Légy a gyógyulás hőse önmagad és mások érdekében. A szülés ritkán könnyű, de mindig megéri, és a szülési fájdalmak elfelejtődnek a végére. Tégy hitet az Ég mellett. Ami most lehetséges, az a kapcsolódásnak egy teljesen új szintje, önmagaddal, másokkal és az Éggel.

Más, mint a születés, amely lehet nem a te folyamatod, egy elég erős növekedés Februárban, sok új ihlettel és nagyobb motivációval ahhoz, hogy feladd az egóhoz kötő hűségedet. Az ego folyton azt akarja, hogy valaki más legyen a hibás, így nem is lépsz előbbre és nem vállalod a felelősséget, és nem is részesülsz mindazokból az ajándékokból, amelyek ebből érkeznének hozzád. Ez könnyű, hogy ha elképzeled, hogy Isten kezében vagy. Az élet sem Szeretet-központúbb vagy Isten-központúbb nem lesz attól, hogy idősebbek leszünk vagy sokkal igazságosabbak, keményebbek és egyre nagyobb védekezésbe zárjuk magunkat. Ez nem vezet újjászületéshez, csak egyre öregebbek és reakciósabbak leszünk. A harcok és viszályok az ego manőverei, hogy elrejtsék a félelmet és késleltessenek.

 Ebben a hónapban haladj az áramlással. Az ellenállás fájdalmas és igazából ez egy magadban hordozott régi minta, amelyet inkább elengednél. Bocsáss meg magadnak, hogy a nehéz tanuló utat választottad és egy nehéz és fájdalmas születésen mész keresztül. Ami történik, azért van, hogy egy jobb helyre vigyen téged. A születés túloldalán megújulást érzel majd. Közben azt érezheted, hogy a pokolban vagy, kivéve, ha az Ég segítségét kéred folyamatosan. Fordulj a fény felé és tégy a gyógyulásodért, és minden sokkal jobb lesz. Ha Istent, Krisztust vagy Quan Jint hívod, segíteni fognak és könnyebb lesz, még akkor is, ha karmikus tanulási feladatban vagy. Ennek a hónapnak a folyamataira fontos, hogy egész évben emlékezz majd.

Kívánok egy könnyű születést és a legjobbat, amit csak adhat az élet. És ha éppen nem egy születési folyamatban vagy, akkor egy általános emelkedés és pozitív áramlás érzékelhető. Élvezd…

Chuck Spezzano

Fordítás forrása

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!