Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2016 December

2016.12.15.

December, mint ahogy eddig is, egy mélyrepülés a tudattalanunkba. Ezáltal gyógyítjuk azokat a lélekrészeinket, melyek egész eddigi életünkre hatással voltak. A spirituális fejlődés hónapja is egyben – a világban élni, de nem a világ által.

Van egy régi spirituális tanítás, „Minden a legfőbb jó érdekében történik”. Amikor a világ nem olyan irányba halad, amit szeretnénk, olyankor egy mélyebb szintű terv szerint halad, akár kollektív szinten is. A lehető legmagasabb szinten bontakozik ki, hogy gyógyuljon, aminek gyógyulnia kell.

Mindenért felelősséget vállalni, ez a felelősségteljesség alapelve, amely felszabadít a bűntudat alól és visszaadja erőnket. Hogy kilábaljunk a konfliktusból, fontos, hogy meglássuk, mit rejtettünk el önmagunk elől. Amit elrejtettünk magunk elől a tudattalanunkban és a lélektudatosságunkban, sokkal hatalmasabb mindannál, ami a tudatos tudatunk. Minden, ami történik velünk az életünkben, azért van, hogy boldoggá tegyen. Amikor nem vagyunk boldogok, ez arra hív, hogy újra a gyógyulás és egy spirituális szemlélet irányába forduljunk, ahol visszanyerhetjük és növelhetjük boldogságunkat. 

Ez a mostani December a tudatosság magasabb szintjeire való átlépést hozhat, nem csak átmenetileg, hanem állandó jelleggel ebben a magasabb szintű érzékelésben és tapasztalásban való létet. Fel fogod ismerni, mert több szeretet és öröm tölti majd be az életed. Annak szentelsz figyelmet, ami valóban fontos. Amilyen mértékben elengedjük illúzióinkat, hamis isteneinket, amelyektől a biztonságot és boldogságot vártuk, olyan mértékben engedjük el a fájdalmat, a szenvedést és mindazt, ami már nem tart meg.

Sokan közülünk célegyenesbe érnek. Ez a célegyenes mindenki számára egyedi. Lehet az életünkkel kapcsolatos, a munkánkkal, a kapcsolatainkkal, vagy az életünk valamely területével, mint a pénz, egészség, siker vagy spirituális út. Arra vagyunk szólítva, hogy adjuk át magunkat teljesen, mert ha így teszünk, elkerülhető az önfeláldozás csábítása, amikor is hiába vagyunk sikeresek, nem vagyunk képesek el/befogadni. Ez a célegyenes, tehát add magad bele teljesen. Teljesen átadni magad annak, amit csinálsz, ez segít egy magasabb szintre lépned. 

Ha nagy a kísértés arra, hogy elengedd magad, emlékezz rá, hogy minden alkalom, amikor elhagyod magad, az áldozatiság újabb ördögi körébe vezet. Fogadj be, élvezz és ünnepelj, de tudd, hogy az igazi öröm a kapcsolódásból származik. A helyes döntés, amit most hozol, a következő hónaptól természetes léted lesz.

Nagy adag konfliktus vár gyógyulásra és figyelmedre ebben a hónapban. Légy bátor. Oszd meg az érzéseid. Engedj el minden harcot, ítélkezést, és elvárást, ha a sikerben reménykedsz, és nem arra vársz, hogy még nagyobb konfliktus, hanyatlás, ön-támadás vagy éppen katasztrófa érkezik. Minden konfliktusban, egy mélyebb szinten, mindketten ugyanazt érzitek, élitek át. Ez az a pont, ahol a kölcsönösség elkezdődik és a konfliktus véget érhet. Fontos, hogy felismerd, hogy minden konfliktus gyökere a bűntudat. Ha nincs bűntudat, nem lenne konfliktus, vagy szenvedés, ítélkezés vagy harag. Minden negatív tapasztalás, minden probléma a bűntudatban gyökerezik, és általában ön-támadáshoz vezet. A problémák az önbüntetés egy formái. A bűntudat az egyik legnagyobb illúzió, amit az ego táplál, önmaga erősítésére. Bocsáss meg magadnak, és mindenki másnak a világ hatalmas tükrében önmagadról.  Az ártatlanság az, ami te magad vagy, és amit megérdemelsz. Az egyik legjobb és legértelmesebb dolog, amit életedben tehetsz, az az, hogy segítesz másoknak is felfedezni saját ártatlanságukat. Ez erősít téged önmagad megtalálásában.

A másik kulcs szempont bármely problémánál a félelem. A problémát használjuk a halogatásra, mert félünk a következő lépéstől. Félünk, hogy nem tudjuk kezelni azt, ami jön. Ez az ego, amely belül szétválaszt, mondva, hogy elkülönültek és alkalmatlanok vagyunk. A félelem könnyen feloldható, ha emlékszel arra, hogy Ki van mindig veled. Minden, ami Istenen kívül van, vagyis minden, amit a világban keresünk, egyfajta vágyálom. Egyedül az agyunk az, ami mindezt hatékonynak állítja be, amikor készek vagyunk a továbblépésre. Értelmetlen dolgokra figyelünk, Isten helyett. Élvezd a világot, de ne helyezd Isten helyébe. Élvezd mindezeket, de egy másfajta szempontból. „Istent választom ehelyett”, ezek a Csodák Tanításának szavai a spirituális és más területeken való fejlődésre is.  Ha így teszel, nem fogsz külső dolgoktól függni, amelyek esetleg fájdalomhoz vezetnek.

A kegyelem és a csoda kíséri minden lépésedet. És ami változást hozhat, az az, amikor arra figyelsz, hogy Ki van veled.

Ez a hónap annak a mennyei felgyorsulásnak az utolsó hónapja, amely már négy éve tart. A következő kilenc év szintén mennyei felgyorsulással folytatódik, de ez az utolsó hónap, amikor még sokat tehetsz az egyéni és a világ változásáért, egy kollektív gyógyulás reményében.
Légy áldott minden képzeletet felülmúlva ebben a hónapban.

Légy nyitott minden kegyelmre és csodára mely érkezik hozzád.

Emlékezz, Ki van mindig veled.

Javítsd ki hibáidat, és öleld magadhoz ártatlanságodat.


Chuck Spezzano

Fordítás forrása

Köszönöm, ha like-olod vagy megosztod, ha tetszett amit olvastál:-)


vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!