Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2016. Augusztus

2016.08.04.

A földön az energiaszint egyre emelkedik. Ez azt jelenti, hogy gyorsabban fejlődünk, ugyanakkor azt is jelenti, hogy a problémák is a felszínre vannak tolva, egyrészt sokkal sűrűbben, másrészt jóval nagyobb mértékben. Úgy tűnhet, hogy ebben a hónapban túl sok tennivaló van, és túl sok dolog, amit jól kell kezelni. Most Te döntheted el, hogy milyen irányba állítod magad Augusztusban.

Az elfoglaltság, stressz, túlhajszoltság, frusztráció hónapja lesz ez, könnyekig… vagy a tudatosság, gyógyulás és átalakulás hónapja? Ha elveszted az irányt a játék vége előtt, mert valamit kényszerűen el akarsz érni, nem a várt eredményekre fog vezetni. A boldogság legyen a mércéd, amihez méred magad. Ha az eszköz nem a célt szolgálja, önfeláldozásba taszítod magad, annak ellenére, hogy az ellenkezőjét akartad, Te vagy az, aki ezt a helyzetet megteremtette magának. Ebben a hónapban lehetőséged lesz több ilyen helyzetre rálátni, ahol ilyen típusú szituációt teremtesz magadnak. Az önfeláldozás egy védekezés, hogy elrejtőzz az életcélod, a siker és az intimitás elől. Egy ítélkezés a szüleid vagy valaki közeledben lévő ellen. Önfeláldozással sokat meg lehet tenni, de ha benne vagy, nem magadat adod. Bármit, amit önfeláldozással teszel, megtehetsz anélkül is.

Az önfeláldozás, a nehéz terhek és stressz ezt mondják: „Hé, nézz rám! Nagyon fontos személy vagyok.” Az önfeláldozás a versengés egy formája, egy kísérlet, hogy jobb legyél, mint mások, de közben a felsőbbrendűség és alárendeltség ördögi körébe esel rabul. Ebbe a csapdába esve, egyéb ördögi körök is megjelennek, csak úgy, mint a nyerni és veszíteni, vagy a fanyalgás és sóvárság. A versengés hatalmi harcot és közönyt szül, ez félelem a következő lépéstől. Amikor szerepet játszol, akkor áldozat vagy. Az önfeláldozás önmaga egy szerep, kapcsolódva a fő hármas szerepkörhöz: áldozat, elnyomott és elkülönülő.

Az önfeláldozás ellenszere az igazság, hitelesség, elköteleződés, partnerség, könnyedség és szabadság. És az, ha az elköteleződést gyakorlod, ami önmagad teljes átadása önmagadnak, a partnerednek és a családodnak, a munkádnak, az életednek és az Égnek.

A hónap egyéb gyógyító eszközei még, hogy oszd meg az ajándékaid. Az önfeláldozás tere az, ahol félsz ragyogni, és mindenki mást okolsz ezért. Minden kihívás, amivel szembenézel, egy lelki ajándékot tartogat, amit ha kinyitsz, könnyebbséget és áramlást hoz. A legfőbb segítség számodra és a körülötted lévők számára is. Az Ég akarata, hogy élj az ajándékaival, amelyek gazdagságosak és hatékonyak, több szinten is. Az igazság ez, amely megalapozza az önmagaddal, másokkal és az Éggel való legmegfelelőbb kapcsolatod. A lélek ajándékát feltárni csupán egy séta elméd folyosóján, és a több száz ajtó között meglátni egy ragyogót. Ha kinyitod azt az ajtót, eláraszt ez az új ajándék, vagy egy régi ajándék új szintje. Ajánld fel az Égnek, hogy növekedjen, megsokszorozódjon és hatalmassá váljon. Aztán, mindennek az energiáját oszd meg ezzel a helyzettel és az ebben a helyzetben lévő többiekkel.

Az ítélkezés elengedése, amely a megbocsátás egy formája, egy másik nagyszerű útja önmagad felszabadításának ebben a hónapban.  Minden negatív helyzet gyógyul, amikor hátralépsz egyet, elengeded az ítélkezésedet, és hagyod, hogy az Ég tegye „égi dolgait”, ami az, hogy mindent megadjon számunkra, a gyógyítást is beleértve. Minden negatív helyzet, amely nem gyógyul azonnal a kegyelem és a csoda által, azért van, mert az Eget bíráljuk, hogy túl lassú, elveszítjük a hitünket és áldozatba megyünk át, csak hogy jobbá tegyük ezt a helyzetet. Ez függőségbe taszít bennünket és egy csomó dolgot ad nekünk, ami nem is a mi feladatunk lenne. Megállítja az áramlást, önfeláldozásba taszít és rontja a helyzetet. Minden traumában és problémában ott van ez a helytelen ítélkezés. Amint ezt felismerjük, az a feladatunk, hogy megbocsássunk magunknak, megbocsássunk az Égnek és megbocsássunk mindenkinek, aki ennek a helyzetnek a résztvevője, csakúgy, mint annak a régi helyzetnek, amelyből gyökerezik ez az önfeláldozásunk. Minden ilyen áldozati szituáció elkülönülő, önfeláldozó és áldozat szerepet tartogat számunkra.

Ha a gyógyulás útját választod, és Isten Gyermekeként szeretsz, és ahogyan csak tőled telik segítesz mindenkinek a saját hibáján keresztülmenni (ami a te régi és ősi meg nem bocsátott hibáidat jelzi vissza neked), akkor mesterien teljesítesz ebben a hónapban. Ne hagyd, hogy ez a hónap lélekölő robotba és feladatlista teljesítésbe húzzon le. Elszalasztod mindazt az öröm ünneplést és közelséget, amit a barátok és partnerek által megélhetnél.

Ha átadod magad a gyógyulás útjának, a végén azt érezheted, hogy mindent odaadtál és sikerült. Tisztábbnak, szabadabbnak, erőteljesebbnek és sokkal magabiztosabbnak érzed majd magad. Sokkal szorosabb kapcsolatban leszel az Éggel, amely minden jó dolgot meg szeretne adni neked, ha megnyílsz neki. Ha elengeded az önfeláldozást, minden fájdalom, betegség, sőt még a halál is elmarad mellőled. Vessük el ezt a hibás elköteleződésünket az egonk felé, amely az önfeláldozást és az ítélkezést használja önmaga építkezésére. Helyette engedjük meg Felsőbb Énünkkel és az Éggel való elköteleződésünket. Boldogságunkat nyerhetjük vissza ezáltal.

Ebben a hónapban:

  • Légy tudatos a folyamataidban.
  • Válaszd a gyógyulást, amikor nem vagy boldog.
  • Higgy, mert a hit a félelem és a stressz ellenszere.
  • Engedd, hogy az Ég leemelje a nehéz súlyokat.
  • Te vagy az álmodója annak az álomnak, amit megélsz. Válassz boldog álmot.
  • Ünnepeld meg a győzelmeidet. Élvezd barátaid és családod társaságát. Nem lehetnek veled örökké, míg Te sem vagy az örökkévalóságban.
  • Engedd be a bőséget, amely hozzád áramolna, és növeld minden áttöréseddel.

Kívánom, hogy tudd, hogy ártatlan és szerethető vagy, mert ahogy ezt elhiszed, ott megszűnik az önfeláldozás.

Chuck Spezzano

(Fordítás forrása: http://www.pov-int.eu/nlarchiv/chuck-spezzano-nightlight-newsletter-august-2016/)

Köszönöm, ha like-olod vagy megosztod, ha tetszett amit olvastál:-)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!