Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2015.Október

2015.10.03.

Szeptember minőségei és kihívásai Októberben is folytatódnak. Ennek eredményeként néhányan továbbra is szembesülni fognak krónikus problémáikkal. Aztán – váratlanul – lesz egy 2-3 hetes haladék, mielőtt Novemberben újra alámerülünk mindabba, ami még hátramaradt a témáinkból.


Miközben ez mind fizikailag, érzelmileg és mentálisan nagyon próbára tesz minket, a spiritualitás megmutathatja a továbblépést és az utat az Ég felé, amely csak a mi hívásunkra vár, hogy segíthessen. Csodákban bővelkedhetünk ezekben az időkben. Mikor a tudatunk egyedül maradhat a kiút keresésének vágyában, mert mi nem hagyjuk, hogy a jelentéktelen dolgok kössék le a figyelmét, akkor tudatunk elkezdi megnyitni és megmutatni magát. A legtöbben nem bírják ki, hogy átmenjenek a fizikai tünetek okozta fájdalmon, és szembesüljenek és feloldják az érzelmeket és tévhiteket, melyeket ezek a tünetek rejtenek. Ha emlékszünk és tudatosítjuk, hogy Ki az, aki mindig velünk van, akkor tudjuk majd, hogy bármivel szembe tudunk nézni és hagyjuk a kegyelem által elvégezni nem csak a „kemény emelkedést”, hanem minden „emelkedést” a gyógyulásunk érdekében.

Itt van néhány elv A Csodák Tanításából, amelyeket, mint erőt adó szavakat használom arra, hogy feloldja a szenvedés illúzióját és azokat az illúziókat, amelyek a boldogság hiányakor jelennek meg. Ezek azok az elvek, amelyek segítenek nekem, amikor kihívásokkal szembesülök. Megerősítem a szándékom és kérem az Ég segítségét mindabban, amit gyógyítani akarok.

„Vágyom Isten békéjére.” 185. lecke

„A jövőt Isten kezébe helyezem.” 194. lecke

„A csodák megilletnek engem.” 77. lecke

 Most vizsgáljuk meg a problémáinkat és krónikus problémáinkat, mint panaszokat.   Ez egy olyan irányú megközelítés, amit rendkívül segítőnek tapasztaltam meg, abban a sok száz és ezer problémával való munkámban, amivel az elmúlt 43 évben találkoztam.

  1. Minden probléma egy panasz.
    1. Kire panaszkodom?
    2. Miről szól ez a panasz?
    3. Miről szól ez a panasz magammal kapcsolatban?
    4. Miről szól ez a panasz Istennel kapcsolatban?

Arról panaszkodsz, amit valaki megtett vagy nem tett meg neked/veled. Ami miatt panaszkodsz, az az, hogy bármi is történt, de az megszegte a szabályaidat. Minden problémában, érzelemben és betegségben benne van egy ítélkezés és sérelem amiatt, mert valami nem úgy történik, ahogy azt elképzelted. Miközben tudat alatt te írod azt a másik forgatókönyvet annak a számára, akire panaszkodsz. Amit a tudatalattid mutat, az az, hogy azt akartad, hogy a másik pontosan úgy cselekedjen, valamilyen oknál fogva. Miért akarnád, hogy a másik úgy cselekedjen? Mire jó az neked? Milyen kifogást ad az neked a kezedbe? Valami olyasmire panaszkodsz, ami eleve egy általad indított játszma, és mindig olyasmi miatt panaszkodsz, amit te nem adtál meg akkor vagy most. Te vagy az, akinél az az ajándék van, amit ez a probléma elrejt. És te vagy az, aki a problémát választja az ajándék helyett, mert az elrejtőzést választod a ragyogás helyett.

A tudatalatti megmutatja, hogy minden fájdalom illúzió. Azt is megmutatja, hogy minden sérelem egy hazugság. Az egyetlen reményed, ami átvezet ezen a krónikus problémán az a becsületesség. Olyan vágyaid és panaszaid lesznek, ahol te nem adod azt,
ami benned van, hogy megoszd.  Ugyanakkor az Ég megad számunkra mindent, amire szükségünk van, de mi azt, valamilyen rejtett oknál
fogva, visszautasítjuk, hogy befogadjuk. Ha nem adjuk mi azt, amire panaszkodunk, hogy nem kapjuk meg, akkor csak tovább folytatjuk a panaszáradatot és nem leszünk képesek befogadni, hanem
másoktól akarjuk elvenni vagy megszerezni azt. És emlékezz, ha a partnerednek ugyanezek a csapdái vannak, amik benned is ott vannak, akkor az egy meghívás számodra arra, hogy segíts mindkettőtöknek túljutni ezen.

Járd a fény útját mindenben, mindenkor.

Emlékezz, hogy Ki van mindig veled.

Szeresd magad, hogy megismerd Magad.

Chuck Spezzano

Hamburg és Köln, Németország

(Fordítás forrása: http://www.pov-int.eu/nlarchiv/pov-int-eu-nightlight-newsletter-october-2015/)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!