Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2015 Március

2015.03.05.

Március fő témája egy kihíváshoz kapcsolódik, amely a hónap második hetében bukkan fel az emberiség kollektív tudattalanjából.

Március fő témája egy kihíváshoz kapcsolódik, amely a hónap második hetében bukkan fel az emberiség kollektív tudattalanjából. Ez most már csak 13%-ban hozhat problémát, viszont mi mindannyian olyan „finoman” kapcsolódunk a világhoz, hogy ez is igen káros hatást eredményezhet. Mégis a gyógyulás ideje most van itt, így ennek a hatása csökkenthető vagy teljesen felszámolható. A legnehezebb része úgy tűnik, hogy március 14. és 16. környékére tehető, valamint az előtte lévő hétre. Áttörni ezt a kihívást jelentő időszakot a teljesség ajándékának befogadásával és learatásával tudjuk, úgy a saját életünkben, mint az egész bolygó számára.

Most a lecke része, és egyben döntő fontosságú is, a spirituális áttörés. És ahogyan az egységbe és teljességbe jutunk, megtanulunk egyenlőnek lenni a többiekkel és uralni a világunkat. Továbbá, még sok bizonyítani valónk van az életünk és a világunk számára is. A fő pontok a kapcsolódás, kötődés és kölcsönösség.

Egy erőteljes gyógyulási elv fejti ki a hatását, amely akkor érezhető, mikor te és egy másik személy egy közös célban egyesültök, mert ahol két ember egy lélek, és amiben megállapodtak, hogy szeretnék megvalósítani, az történik meg. A Csodák Tanítása ezt így írja le: „Nincs olyan fátyol közöttünk, melyet Isten szeretete ne tudna fellebbenteni.” A bizalom a másik fő gyógyulási tényező ebben az időszakban. „Nincs olyan probléma, melyet a bizalom be ne tudna gyógyítani” – mondja a Csodák Tanítása. Vagy a szeretetet vagy a félelmet választjuk; az eredmény mutatja majd azt, hogy mibe fektettünk be. Elménk ereje valamilyen irányba visz bennünket, és mi döntjük el, hogy mi legyen ez az irány.

Ebben a fejlődési időszakban kibontakozik néhány erőteljes ajándék is számunkra. Ritka és egzotikus ajándékok ezek, amelyek azért érkeznek hozzánk, hogy segítsenek a továbblépésben. És megjelenik a szenvedély is, amely a teljes szívvel való odaadásunkból ered. Az ego megkísérli, hogy keresztbe tegyen ezeknek azzal, hogy az Isteni Tervvel szembeni ellenállásra bátorít és arra, hogy elutasítsuk mindazokat az ajándékokat és jó szerencséket, amelyek számunkra elérhetőek. Vagy ha el is fogadjuk őket, mielőbb megszabadulunk tőlük, mert nem érezzük magunkat méltónak ezekre. A hiányba vetett hitünkből fakadóan nem bízunk abban, hogy haladjunk az áramlással, így makacsul lemondunk mindarról, ami számunkra adatik, és amit megoszthatnánk. Itt az ideje megengedni magunknak, hogy könnyedén menjenek a dolgok és nem csak a magunk számára ragyogjunk, hanem mindazok számára is, akik körbevesznek bennünket. Arra vagyunk felszólítva, hogy életünk csillagai legyünk és elfoglaljuk helyünket, és segítsük mindazokat, akiket szeretünk. Ha elfoglaljuk helyünket és önmagunkat adjuk, az élet kevésbé lesz olyan kemény munka. Sokkal több játék és hatékonyság lesz az életünkben. Ugyancsak fontos lecke mind a félelmeink, mind annak az érzésünknek a gyógyítása, hogy nincs segítség. Minél inkább elítélünk, annál több félelem van az életünkben és világunkban. Ha tudatosítjuk, hogy Ki az, Aki mindig mellettünk van, tudjuk majd, hogy nincs mitől félnünk és nem érezzük, hogy segítség nélkül vagyunk. Felismerjük kerülőútjainkat, melyekkel az Isteni Szeretet megtapasztalását kerüljük el, és a teljességet, amelyet az Isteni Jelenlét ad számunkra.

Isten Terve számunkra a teljes boldogság. Saját tervünk magunknak néhány igen nehéz időszakot eredményezett. Van néhány Rémálom Történetünk, aminek itt az ideje, hogy túladjunk rajtuk. Mindezek a nehézségek szükségtelenek lennének, ha elfogadnánk Isten Tervét önmagunk számára. Minden olyan dolog, melyet azt hisszük, hogy nem tudunk megtenni, Isten megteszi azt rajtunk keresztül, a kegyelem által.

Nincs olyan, amit a kegyelem által ne tudnánk megtenni. Mindaz, ahol visszavonjuk magunkat az életünkből, most előtűnik ismét, hogy gyógyuljon. Így nem ragadunk bele az elkülönülésünk okozta önfeláldozásba. Félünk attól, hogy mindezek elárasszanak bennünket, de mindezek mögött az Isten Szeretetétől és a Mennytől, valamint attól való félelmünket találjuk, hogy mindent megkaphatunk. Ha felül tudunk emelkedni ezen a félelmünkön, akkor a szeretet és öröm misztikus ajándékai várnak ránk. Ha elfogadjuk és befogadjuk ezeket az ajándékokat és kegyelmet, bármivel is kell szembenéznünk a Március egy gyönyörű és erőteljes hónap lesz számunkra. Hogy ez megtörténhessen, alapvető fontosságú, hogy feladjuk az Öntámadás Játszmáinkat és Szerepeinket, mivel ezek a rossz alkuk számunkra és nem valósak. Ezt megvalósítva, egy nagy lépést valósítunk meg mind önmagunk, mind az emberiség számára. Az élet boldog, felszabadult és örömteli lesz. Bolondság lenne nem elfogadni mindazt, ami segítség a számunkra ezeken a kihívásokon keresztül. Egy lehetőséget kapunk életünk egy új és boldog fejezetének megkezdésére. Itt az ideje felismerni, hogy minden problémánk az elkülönülésből ered, és a mi érdekünk, hogy gyógyítsuk ősi gyűlöletünket, félelmünket és a szükségleteinket, amelyek elkülönülten tartanak. Március a megbocsátás általi gyógyulás hónapja, és azé a felismerésé, hogy a világnak való megbocsátással, a saját régi és ősi hibáinkat bocsátjuk meg.

Legyen ez a hónap learatással, vendégszeretettel és boldogsággal teli.

Az Egység és annak ajándékai töltsék be az életedet és legyen rendíthetetlen a békéd.

Chuck Spezzano

Március 2015

Brunthal, München, Németország

(Fordítás forrása: http://chuckandlencyspezzano.blogspot.hu/)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!