Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2015 Május

2015.05.08.

Május a virágzás hónapja. Ez elmozdulást jelent az élet beszorultságából a kivirágzásba, ami több szeretetet és szépséget, érzékenységet és illatot tartalmaz. Ez megjelenik a barátokkal, a családdal és a szerelmekkel való intimitásban.

A kegyelem bősége jellemzi ezt a Májust, a hónapot, amely a kapcsolódást és szabadságot, a gyökereket és szárnyakat ünnepli. A gyökerek szárnyak nélkül gyengítőek lesznek, és a szárnyak gyökerek nélkül elkülönítő függetlenséget jelenthetnek.

Májusban, régi szexuális minták, amelyek életmintáinkat tükrözik, újra témák lesznek az igazság tükrében. Jobban megértjük, hogy a szívtöréseink és a szex miatti sérüléseink igazából az önfeláldozásunk egy formája, hogy megmentsük a családunkat, vagy éppen hogy bosszút álljunk a szüleinken. Felismerjük, hogy hogyan használjuk ezeket a sebeinket annak elkerülésére, ami a lelkünk célja a szexben, vagyis, hogy az az ártatlanság és természetesség felé vezető út; a szexet, mint a szeretet járművét használva. Megértve a felelősségünket mindazért, ami velünk történik, feladjuk az „adok-kapok” játszmákat, amelyek szívtöréshez, bosszúhoz, rémálmokhoz vezetnek. Egyúttal feladjuk életünkben a bűntudatot és az érdemtelenséget, amelyek megalázkodásunkhoz vezetnek. Elkezdjük felismerni, hogy a szex fontossága abban rejlik, hogy az életünket tükrözi. Csakhogy amikor versengésre, támadásra és öntámadásra használjuk, elveszítjük ártatlanságunkat és szerethetőségünket. Ártatlanság és szerethetőség hiányában pedig a szex elfojtottá vagy túlzóvá, vagy éppen mindkettővé válik. A szex olyan, mint a kanári a bányában. Ha mérgező gáz van, a kanári elsőként távozik. A kötődés hiánya a családunkban Ödipusz Komplexushoz vezet, az ego tudatalatti csapdájához, amely a szex, az intimitás, a siker és bőség leállását jelenti. Az Ödipusz Komplexus egy Játszma, és az ego minden játszmát krónikus problémaként tüntet fel. A játszmákból, úgy tűnik, hogy nincs kiút. Az Ödipusz komplexus a bűn kiapadhatatlan forrásává válik. Összetűzésekhez, háromszögekhez, áruláshoz, szexuális fantáziálásokhoz, bűntudathoz, a partnerrel szembeni ellenérzéshez és dermedtséghez vezet, vagy nincs kapcsolat vagy állandó harc van a távolságtartásért, hogy aztán a szexet, mint drámai feloldozást használják.

A szexualitással kapcsolatos felismerések és igazságok teljesen új szintje érkezik hozzánk, hogy felszabadítson. Jól működő szexuális kapcsolattal rendelkezők tudják, hogy a szex nem nagy ügy. Míg mások - szárazságba zárva - nagy ügyet kreálnak belőle, miközben a sebeiket irányításra használják és menekülnek életcéljuk elől, vagy szexuális fantáziák és elfojtott gondolatok bűntudatába rekednek. A szex egy kommunikációs híd és kapcsolódási pont a partnerünkhöz. Ezen keresztül a kapcsolatunk állandó korrekciója szükséges, mert a szex jelzi, hogy milyen az életünk és a kapcsolataink. Május egy beszédes hónap lesz, ami a rokonsági kapcsolatainkat illeti, és a szex csak az egyik terület, amelyet a kegyelemmel illethetünk ebben a hónapban.

A május a megújulás hónapja. Megpihenhetünk Istenben és gyógyulhatunk, regenerálódhatunk, sőt egyes részeink akár újra feltámadhatnak. Adódhatnak ritka pillanatok, amelyben Isten Karjában nyugvó csecsemőknek érezhetjük magunkat. Hagyd, hogy a gondjaid és aggodalmaid feloldódjanak. Mondj le a támadások, ítélkezések és tervek védelméről, mert ezek testi identitásodba horgonyoznak és öntámadást generálnak. Engedj el mindent és pihenj meg abban a védelemben, biztonságban és magasabb nézőpontban, melyet az Ég kínál számodra. Engedd el a kicsinységedet, ezért az igazságért és nézőpontért. Ahogyan nekünk szükségünk van a gyermekeinkre, Istennek ugyanúgy szüksége van ránk, hiszen mi vagyunk az Ő Gyermekei. Ez a hónap Istenben pihen és újul meg, gyengéd kegyelemben vigasztalva és megáldva.

Májusban feltárul mindaz, ami eddig rejtve volt. Az igazság gyógyít és felszabadít, így nem kell tovább illúziókban élnünk, amik csak fogva tartanak. Az is kiderül számunkra, hogy az uralkodást és a kontrollt használva eszközül, hogyan tartunk „fogva” másokat, félelemből.

Májusban, 2015 néhány témája új szinteken tér vissza. Újabb elkülönülés érzések jöhetnek elő ott, ahol már azt érezzük, hogy nincs már több, amit át lehet adni. Olyan, mintha egy sziklafal mellett állnánk, amiben nincs már több szív vagy érzés, amiből nagylelkűség születhetne. Ez az év a szív éve, és a kegyelem által tudunk ilyen helyzeteket feloldani. Néhányan, ha ilyen helyzetbe kerülnek, elkezdenek harcolni, hogy eltérítsék partnerüket attól, hogy ezt a csődöt megérezzék. Mások megpróbálnak hamisítani, de nincs meg a „gyümölcs” vagy az intimitás és a partnert nem lehet tovább butítani. Vagy azzal próbáljuk ezt az ősi elkülönülést kompenzálni, hogy sokat teszünk, de nem adjuk magunkat igazán, mert nem érezzük a szívünket. Ha így érzel, képzeld el, hogy a sziklafalban vagy és hagyd, hogy a partnerednek adott szereteted és a vágyad szétrepessze a sziklát. Ha ez megtörténik, a szeretet és a szív egy új szintjére válsz nyitottá.

A hónap egy másik aspektusa az, hogy a pusztítás, a nyomor és a tehetetlenség nehéz érzései néhány ember számára, az előző hónap ismétléseként, újból megjelennek. Azt érezhetik, hogy a lélek sötét éjszakája jött el számukra. Ami itt is egy lehetőség, a tudatosság egy teljesen új szintjére való emelkedés/születés. Hívd meg valamelyik Segítődet a Magasabb Szférákból és kérdezd meg tőle, hogy hány lépés távolságra vagy életed középpontjától. Bármennyi is legyen az, kérd, hogy helyezzenek vissza a középpontba. Ez a béke, a bizalom és az ártatlanság helye. Ha nem érzel teljes békességet, ez olyan sötét éjszakát mutat, ahol lehetőséged van egy olyan középpontot visszanyerni, amit ebben az életedben korábban elveszítettél, vagy sokkal inkább egy korábbi életben történt bukást mutat, ahol annyira eltávolodtál középpontodtól, hogy nem egyszerűen tudatlanságba estél, hanem bele is haltál. Ez az, amit most gyógyíthatsz. Kérd a Segítődet, hogy emeljen érzéseid sötét felhőjén át arra a helyre, ahol a bukás történt. Ha ez egy másik életed, nézd meg, hogy férfi voltál-e vagy nő, és azt is, hogy hány lépés távolságra voltál a középpontodtól, amikor elbuktál és belehaltál. Ha felemelkedtél erre a szintre, kérd a Segítődet, hogy állítson vissza a középpontodba abban az életedben. Élvezd ezt a középpontot és képzeld el, hogy egy kisbaba vagy Segítőd karjában, szeretve és dédelgetve. Adj fel minden támadó, ítélkező és tervező gondolatot, mert ezek védekezések az Éggel szemben. Légy olyan, mint a kisbaba, aki szerető karokban pihen és regenerálódik. Amint ezt teljesen átérzed, hívd be a partneredet is, hogy ő is töltődhessen veled, mint egy másik kisbaba – boldogan és gondtalanul.

Az Isteni kegyelem, a nőiség szépsége és szerethetősége és a férfiasság nagylelkűsége legyen veled.
            

Chuck Spezzano

Kaneohe, Hawaii

(Fordítás forrása: http://chuckandlencyspezzano.blogspot.hu/)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!