Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2015 Június

2015.06.03.

Ez a hónap az odaadás hónapja az évben, így a fő téma is ez Júniusban. Ebben a hónapban nagyon fontos mindent odaadni. Teljes szívvel átadni magad mindenben, amit teszel, nagyfokú kegyelmet nyit meg számodra és a körülötted lévők számára is. Ez az elköteleződés csak látszólagosan ellentmondásos: ha mindent odaadsz, minden könnyen és egyszerűen érkezik hozzád is.

Egyetlen cél van: adj mindent oda mindenkinek a környezetedben. Ez véget vet az önfeláldozás és az összeolvadás dermesztő csapdájának. Ugyancsak gyógyítja az áldozatiságot és az elkülönítő függetlenséget, amelyek távol tartják kapcsolatainkat a gyümölcsözéstől, a bőségtől és a szeretettől.

Az odaadás gyógyítja az elkülönültséget és minden egyéb főbb okot, amely problémákat gerjeszt, úgy mint: félelem, bűntudat, autoritás konfliktus és sérelem. Amikor teljesen odaadod magad, akkor nincs szükség a múltat gyógyítani. Minden alkalommal, amikor teljesen odaadod magad, egy múltbeli konfliktust gyógyítasz meg, és az Itt és Most-ban vagy jelen, ahelyett, hogy a múltban ragadnál, vagy a jövő elborítana.

Csodálatos dolog mindent odaadni, ahogy a legjobban telik tőled, függetlenül attól, hogy mit reagál rá a másik. Ez feloldja az ítélkezést, a sérelmeket, az erkölcsösséget és az ezek mögött megbújó bűntudatot. Lehetővé válik általa, hogy az emberekbe láss, és meglásd mind a bennük lévő szépséget, mind a segítség kérésüket. Lesznek néhányan, akik a „mindent odaadni” spirituális témával találják szembe magukat, és akiknek feladatuk, hogy visszaemlékezzenek arra, hogy Ki van velük minden adott pillanatban. Ha felismered ezt, és hagyod, hogy az Ég vezessen utadon, semmilyen problémád nem lesz. Minden félelmed és kétséged feloldódik, és a kegyelemben haladsz tovább. Nem számít, hogy kit ismersz fel a Mennyei Seregekből magad mellett. Mindannyian a Te szolgálatodra érkeznek és segítenek.

Júniusban a kisebb témák mellett, a párkapcsolat egy új szintje válik lehetővé az önmagad teljes odaadása által. Ez egyben egy új ráébredés a szexualitásra. Ez természetesen jelenik majd meg, kivéve, ha állandó jelleggel zárva tartod ennek a területnek az ajtaját, amely oly érzékeny a kontroll, a versengés, a hatalmi harcok és szerepminták negatív hatásaira. A szex az élet és a szeretet dús kifejezése. Azt jelenti, hogy adunk és kapunk, a megszerzünk és elveszünk helyett, melyek sebeket és szívtörést okoznak. Csak akkor sebezhetnek meg és törhetik össze a szívedet, ha – titokban vagy nem is annyira titokban – csak elvenni és megszerezni akarsz. Megkeményítheted a szíved megkísérelve, hogy megszerezz, de ez csak karmikus hiányhoz vezet később. Amikor a szíved kemény, nem tudsz befogadni. Ez elkülönült függetlenséghez vezet, és mindig hiány és halott dermedtség társul hozzá előbb-utóbb.

Ez elvezet bennünket a jelen idők legfontosabb tanulnivalójához – a női minőség létfontosságú igényéhez. Egy mélyebb lelki szinten a mi generációnk kollektív ígéretet tett arra, hogy visszahozza a világba a partnerséget és a kapcsolódást. Ez jelenleg a nőiség helyreállítása és újraértékelése által valósulhat meg, hogy egyensúlyba hozza a társadalmat és begyógyítsa a túlsúlyban lévő férfias kultúra fölényességét és versengését. Az elkülönülés, amelyet arra használunk, hogy függetlenségben tartsuk magunkat, képtelenné tesz a befogadásra. Így a szívünkkel, a női oldalunkkal és az élvezetekre való képességünkkel fizetjük meg az egyre több és több kapzsiság és fösvénység árát.

Hogy megvédjék magukat, sok nő csatlakozott a hamis férfias értékekhez úgy, hogy versengővé vált, hogy próbál mindent folyamatos irányítás alatt tartani és uralkodó lenni, ahelyett, hogy vezetne. Át lehet jutni ezen a Halál Zónán, de egyedül úgy, ha visszaszerezzük a szívünket és a nőiségünket. Ez kiegyensúlyozza a társadalmat, nagyobb bőséget hoz és tudatára ébreszti a világot. Ha teljesen átadjuk magunkat, visszaszerezzük szívünket. Megnyitjuk és megtisztítjuk szívünket. Újra tudunk kapni, befogadni. A szerethetőségünk és önszeretetünk megnő. Az élet sokkal könnyedebb lesz, és újra egyensúlyt hozunk az életünkbe. Minden kapcsolatunkba egyenlőséget és kölcsönösséget viszünk.

A ying-yang egyensúlya, a nőiség és férfiasság egyensúlya az, ami önelfogadást és partnerséget, könnyedséget és áramlást hoz. Visszaállít minden kötődést, amit elveszítettünk, mikor elkülönültségünkben saját egonkat építgettük. És elmozdít minden nehézséget életünkből. Júniusban, spirituális szinten, megtaláljuk és javítjuk makacsságunkat, rossz attitűdjeinket, passzív agressziónkat és különcködésünket, amelyeket jól elrejtettünk és kompenzáltunk. Ahol elfordultunk a fénytől és tudatlanságba zuhantunk. Ezek gerjesztik krónikus problémáink tüneteit, hogy tehetetleneknek érezzük magunkat. Ez a sötét dinamika az ősi múltból származik, ahogyan a rossz döntéseinkből eredő rossz attitűdjeink is, amelyekkel mélyre vittük magunkat, és amelyeknek nagy következményei vannak most. Mindent átadni és emlékezni arra, hogy Ki van mindig velünk, a tökéletes ellenanyag mindarra, ami gyógyítást igényel életünkben.

Június a megújulás és az újjáépítés dicsőséges időszaka lehet, vagy azokkal a krónikus problémákkal szembesülhetünk, amelyeket eddig még nem gyógyítottunk meg. Mutatja, mennyire tudsz az örömöd érdekében cselekedni. Minden pillanatban a választásaid mutatkoznak meg.

Kívánok neked nagy örömöt és a gyógyulás mélységeit. Kívánom az újjáépítését annak, ami elveszett, nem azért amit kaptál emberektől vagy dolgoktól, hanem a határtalan szíved miatt. Amit újra feloldhatsz az emberek és dolgok iránti szeretetben.

Legyen a legcsodálatosabb és varázslatosabb hónapod.

Chuck Spezzano

Richboro, Pennsylvania

(Fordítás forrása: http://chuckandlencyspezzano.blogspot.hu/)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!