Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2015. December

2015.12.04.

December élettémáink burjánzását hozza el számunkra. Van egy mondás Hawaii-on: „A hullámok sosem szűnnek meg, ezért jobb, ha megtanulsz szörfözni”. Ezt átfordíthatjuk így is: „A témáink sosem szűnnek meg, ezért jobb, ha megtanulod a gyógyításukat”.

Megnyitottuk a tudattalanunkat és a lelkünket. Rajtuk keresztül tárul fel számunkra, hogy min megyünk keresztül és mik azok a felszínre törő krónikus blokkok és érzelmi mélységek, amit gyógyítanunk kell, bár úgy érezzük néha, hogy elárasztanak. A gyógyulásban élenjáróknak mindez fodrozódó víz lesz csupán, viszont esély arra, hogy régi, eltemetett fájdalmakat gyógyítsanak magukban. Fontos, hogy Decemberben nagyon összeszedett légy, annyira mintha egy sámán teszten mennél keresztül, nehogy a hanyagságod miatt lemaradj a továbblépésed nagy lehetőségéről.

Bármi is alakul most az életedben, a problémák nem lesznek hosszú távúak, ha megbocsátás van benned mindenki iránt, aki érintett, az adott helyzet iránt és önmagad felé. Témáink elmélyülése, ősi elbukások tudatosodása, ősi csapdák, befejezetlen gyermekkori és párkapcsolati témák mind felszínre kerülhetnek most ebben a hónapban. Ha minden egyes lépésednél tudatodat a gyógyulás irányába fordítod, akkor nem fogod szem elől veszíteni az utadat. Ha makacsságodban az egod eltérít az átalakulástól, akkor könnyen elveszhetsz.

Egonk az öntámadás mestere. Minden témánkat támadási felületként használja önmagunk ellen, és ezen keresztül mindazok ellen is, akik közel állnak hozzánk. Az ego a támadáson és az öntámadáson alapszik. A támadás a gyökere minden szenvedésünknek, és ez az, amitől távol kell magunkat tartanunk. Amikor elhagyatottnak érzed magad, kérj segítséget. Ez a Mesterek első leckéje, és ezért van az Ég számunkra. A személyes fejlődés legmagasabb szintje az, amikor gyökeresen a szellemünkhöz kapcsolódunk. Ebben a fajta tudatosságban nem teszünk semmit az Ég segítsége nélkül. Ha szerető, gondoskodó szüleink voltak kicsi korunkban, akkor biztonságban és rendben éreztük magunkat. Képzeld el ezt az érzést tízszer vagy húszszor megsokszorozva, és megérezheted, hogy milyen ebben a gyökeres kapcsolódásban szeretettnek és gondozottnak lenni. Ha elérjük ezt a szintet, olyanok leszünk, mint azok a kisgyermekek, akikről Jézus beszélt, hogy beléphetnek a Mennyek Országába. Keresztül haladtunk minden függésen, függetlenségen és egymásrautaltságon, hogy végül megérkezzünk ebbe a gyökeres kapcsolódásba, ahol kegyelemben és kegyelem által élhetünk. Ahogy a Csodák Tanítása mondja, a mi gyengeségünk az Ég erőssége és a mi erősségünk az Ég gyengesége.

A szenvedéseink megtanulandó sötét leckéket mutatnak, és bárhol, ahol ilyen sötét leckéket tanulunk, ott az ego által felállított öntámadó hitrendszerek vannak. A szenvedéssel teli helyzeteink az Ég leckéi, ami által tanít bennünket. Köteleződjünk el inkább a tanulás mellett, minthogy folyton magunkat és másokat vádolunk. Ehelyett inkább bocsássunk meg magunknak és a többieknek is, újra és újra, amíg minden egyes leckénket boldogan meg nem tanultuk. A folytonos panaszkodás azt jelenti, hogy valaki mástól várjuk azt, hogy az igényeinket kielégítse és őket tesszük felelőssé az életünk alakulásáért. Minden problémánk egy panaszkodás. Még az is, hogy elhagyatva éreztük magunkat a szüleink által, ami eléggé általános a mi generációnkban, mert a mi szüleink is elhagyatva érezték magukat. Ez mind az, hogy nem akarjuk észrevenni, hogy bennünk van a gondoskodás képessége, amit a szüleink és a partnerünk számára nyújtani tudunk, és ezáltal ezeket a kapcsolatainkat egy teljesen új szintre emelhetjük.

Három legkedveltebb leckém a Csodák Tanításából:

„Megpihenek Istenben.”

„Isten velem tart, bárhova megyek is.”

A jövőt Isten kezébe helyezem.”

Ezek emlékeztetnek engem arra a segítségre, amely mindig itt van körülöttünk, hogy gondoskodjon mindenről, így ezek a szavak erőt adnak nekem. Minden problémánál kijelentem ezeket a szavakat, hogy az illúzió egy újabb rétegét lehántsam és továbblépjek az igazság felé.   

Manapság oly sok szó esik a terrorizmusról. A terrorizmust önmagunkban tudjuk gyógyítani, vagyis nem kell szemtől szemben állni vele, csak az a fontos, hogy emlékezzünk arra, hogy ők a legmélyebb tudatunkat tükrözik. A terrorizmus árnyék személyiségünk. Azokat a helyeket mutatják, ahol gyűlölet van. Felteheted a kérdést, hogy hány ilyen terrorista árnyékszemélyiség van benned, és bármi is a válasz, olvaszd bele a felsőbb tudatodba. Tudatunknak számtalan olyan aspektusa van, amely ellenünk dolgozik. Ott van a „szabotőr” és a „tehetetlen”. Ezek megnyomoríthatják az életünket. Tudatunk egy mélyebb szintjén megtaláljuk a lázadó árnyékfiguráját, ez az Éggel való autoritás konfliktusunk, amely megpróbál mindent megadni nekünk. Ezek tudatunknak azok a területei, ahol önmagunk ellen dolgozunk. Amikor megnyitjuk ezeket a területeket a fény felé, egyértelmű, hogy olyan, mintha a busz elé vetnénk magunkat. Egyesek oly sokszor megteszik ezt, hogy túl sok testük fekszik már a busz alatt ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni.

Mindazoknak, akik a terrorról beszélnek, ezt válaszoljátok:

„Megbocsátok, és semmivé tűnik ez. Ismételd ezeket a szavakat minden alkalommal, amikor rettegés ébred benned és a szenvedés bármilyen formáját tapasztalod.” (a Csodák tanítása, 193 lecke, 13. bekezdés)

Ha nem vagy békében, nem tudod élvezni az életed. Az év egyik legmozgalmasabb időszakába belépve, könnyen előcsalhatjuk magunkból az örömöt, ami mindig ott van bennünk, különösen most. Szánj időt reggel és este is, hogy elképzeld, amint Isten karjában megpihensz. Engedd, hogy mindent elrendezzen számodra. Este, mikor álomba merülsz, képzeld el, ahogy Isten a karjában tart, és add át neki a tudatodat, amikor elalszol, és amikor megébredsz. Ahogyan egyre teljesebbé válsz, egyre szentségesebbé válsz, és ez megáldja a körülötted lévőket is. Az Ég minden problémádra tudja a megoldást, csak szánj időt arra, hogy meghallgasd és megpihenj Isten karjában, miközben hallgatod. A legkisebb dolgok teremthetik meg a legnagyobb változást. December az újjászületés hónapja, hát kérd teljes szívedből, hogy egy új és jobb fejezet kezdődjön az életedben. Bocsáss meg mindenért, kezdve önmagaddal, mindaddig, amíg te és minden körülötted békében, ártatlanságban és erőben ragyog.

Decemberben:

Légy áldott mindazzal a szeretettel, amit megérdemelsz, ami Isten tudatában végtelen, és Ő nem téved veled kapcsolatban, bármit is hoz fel ellened az egod.

Légy áldott egy új és jobb fejezettel az életedben.

Minden másokkal való kapcsolatodat hassa át a szeretet, és minden új kapcsolatot alakíts a könnyű siker és intimitás tudatában az Új Évben.

Chuck Spezzano

(Fordítás forrása: http://www.pov-int.eu/nlarchiv/pov-int-eu-nightlight-newsletter-december-2015/)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!