Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2015. Augusztus

2015.08.06.

Augusztus a kegyelemről szól, amely az Ég Szeretete számunkra. A kegyelem energiája leáramlik ránk, a kérdés az, hogy mi mennyit tudunk befogadni belőle. Ha be tudjuk fogadni a kegyelmet, szeretet és öröm lesz belőle. Ha nem tudjuk befogadni, akkor feszültségként, stresszként és túlhajszoltságként nyilvánul meg, felszínre hozva szeszélyeinket, „faksznijainkat” és rejtett negativitásainkat.

A kegyelem azt jelenti, hogy felolvadnak az ego részek, a fájdalmaink, a bűneink és félelmeink, amelyeket magunkban hordozunk. Ez nemcsak könnyebbé teszi az életünket, hanem kimozdít néhány krónikus problémánkból is, amelyekkel szembesülünk. Kónikus problémáinkat arra használjuk, hogy lehorgonyozzuk magunkat és kifogást találjunk a rejtőzködésünkre, a ragyogás helyett. Tehetetlennek gondoljuk magunkat velük szemben. A szívtörés különböző megnyilvánulási formái mind ezekhez a krónikus problémákhoz vezetnek. A szívtörés egyik alap aspektusa a félelem. Tudat alatt a szívtörést és a félelem általi vereséget választjuk, hogy ne kelljen a saját vagy a partnerünk sikerével foglalkoznunk. Nem tudjuk a választ és elveszítjük bizalmunkat, hogy kezelni tudjuk kapcsolatainkat vagy a siker egy következő szintjét, így elengedjük a gyeplőt. A Csodák Tanítása beszél arról, hogy milyen tragikusnak fogjuk fel és szánalmat érzünk önmagunk iránt ezek miatt a krónikus problémáink miatt, azonban felteszi a kérdést, hogy hogyan lehet ez valóban olyan tragikus, amikor mi magunk választottuk azt. Ez a rejtett döntési mechanizmus összhangban van mindazzal, amit a tudattalanban felfedeztem. Ez a krónikus problémánk lesz aztán a kifogásunk, miközben a félelem és önsajnálat által be is zárjuk magunkat ebbe a problémába. Eredményként, nagyon nagy árat kell fizetnünk azért a különlegességért és a részvétért, amelyet másoktól igyekszünk megkapni, a problémáink miatt.

 

Ebben a hónapban, mikor oly sok kegyelem áramlik le a földre, a krónikus problémáinkhoz kapcsolódó érzelmek is a felszínre törnek. Így, a félelem, a szeszélyeink, a konokságunk, a rossz hozzáállásaink és minden mi ezekhez kapcsolódik, és amit eddig magunkba rejtettünk, a felszínre lép. Ne legyél sem ledöbbent, sem kemény magaddal emiatt. Csupán csak feltárja magát mindaz, ami eddig is ott volt, hatalmas lehetőséget kínálva ezzel a gyógyulásra. Ahogy az érzelmek előtörnek, hajlamosak vagyunk elfelejteni érzelmi felnőttségünket, és a módját annak, hogy hogyan gyógyítsuk meg magunkat, mivel a kétségbeesés torkában vagyunk foglyul ejtve.


Íme, néhány alapelv, amelynek segítségével felszabadíthatjuk magunkat ezek alól az érzelmek alól és továbbléphetünk. Ezek az alapelvek bármely probléma esetén használhatóak, és most is hatékonyak. Légy tudatában a folyamatnak, és annak, hogy mikor vagy önmagad középpontján kívül. Újra és újra használd az alapelveket, amikor az érzelem nem akar megszűnni, vagy egy újabb réteg jut felszínre.

 

1, Megbocsátás – Bocsáss meg az érzelemnek, magadnak és a hitrendszerednek, amely felvetette ezt a helyzetet és az érzelmet magát. Bocsáss meg mindenkinek, aki résztvevője ennek a helyzetnek, és mindenkinek, aki még eszedbe jut ezzel kapcsolatban. Tartsd ezt a megbocsátást mindaddig, amíg békére nem lelsz magadban.


2, Segítés – Kérdezd meg, hogy kinek tudsz segíteni, és hagyd ezt a segítést és ezt a szeretet energiát keresztüláramlani az érzelmen és a helyzeten. Több rétege is lehet ennek. Egyszerűen csak derítsd fel, hogy ki más igényli még a segítséged, és add meg neki ezen az ego által kreált helyzeten és érzelmen keresztül.

 

3, Kérd a kegyelmet. A Szeretet mindig megérkezik, amikor hívod, a kegyelem pedig Isten Szeretete számodra. Felkészítheted magad a kegyelem befogadására, ha elengeded a panaszkodást, amellyel ezt a negativitást és érzelmet generálod. Majd hívd meg a kegyelmet. Tedd meg ezt újra és újra, amikor szükségét érzed.


4, Kérd az Isteni Jelenlétet. Hogy lehetne problémád, ha Isten, Buddha vagy az Angyalok Serege melletted állnak?


5, Engedd be lelked azon ajándékait, amelyek ezt a problémát gyógyítják. Nyisd ki őket. Az Égnek egész kincsestára van a problémád gyógyítására. Fogadd be őket.


Ne szalaszd el ennek a hónapnak a lehetőségeit. Megérdemled az örömöt és a szeretetet, amelyek békét hoznak számodra. Minden reggel és minden este idézd fel a napodat, mi történt, és hogy érezted magad. Majd használd az alapelveket, hogy felszabadítsd magad. Most van az az idő, amikor rengeteget tehetünk azért, hogy az ego által kreált személyiséget feloldjuk és helyreállítsuk Önmagunk Mennyországát.
A veszteségtől való félelem illúzió. A feloldódástól való félelem annak a félelme, hogy elengedsz egy illúziót és befogadod a Szeretetet.

 

Az ego a félelem által fájdalmat, versengést és bűntudatot épít. Ez egy remek üzlet neki. Sokkal többet kaphatsz Isten Szeretete által. Hívd meg a kegyelmet. Kérd a kegyelmet. Igényeld a kegyelmet. Oly sok időt spórolhatsz meg magadnak ezáltal.

 

Minden akadály, amely felbukkan, amikor a célodért teszel és felé haladsz, megmutatja elméd hasadásait és a félelmet, ami ehhez kapcsolódik. Kötelezd el magad az igazságnak. Kötelezd el magad önmagadnak. Kötelezd el magad mindenkinek, aki részese a helyzetnek. Minden elköteleződés áramlást alkot, mivel összefűzi a régi, vagy éppen ősi hitrendszereket a hasadt elme konfliktusaival. Az elköteleződésed gyógyítja ezeket, és minden egyes elköteleződés egy-egy illúziót távolít el, vagyis jelentős lépés előre. Minden érzelem, probléma vagy akadály távol tart a partnerségtől. A következő lépésre való elköteleződés gyógyítja a félelmet és lehetővé teszi mindennek, hogy igaz és kapcsolódásban lévő mintává alakuljon. Ez átlendíthet a félelmen, amely egy krónikus probléma eredményeként jelentkezik. Légy tudatában az érzelmeidnek, a tisztességességnek és a hatalmi harcoknak. Minden problémában benne vannak. Megpróbálni a magad módján megszerezni a dolgokat, a félelemnek a jele. A kontroll, a szeszélyek, a konokság amelyek felszínre törnek, csak a félelmeid a tündöklésedtől. Minden trauma a ragyogástól és a célodtól való félelmedet rejti. Ha továbblépsz és használod lelked ajándékait, ragyogni fogsz, és ennek eredményeként nem lesz problémád. Felszabadítod magad és másokat is azáltal, hogy megtanulod a leckét, megnyitod elméd a több kegyelemre, és teszel egy újabb lépést az Arany Élet felé. Felolvaszthatod egodat a tagadásával és elkülönülésével, a fájdalmával és bűntudatával, félelmével és elhatárolódásával együtt. Amihez eddig több évtizedes meditációra volt szükség most sokkal gyorsabban beteljesülhet a kegyelem által az elkövetkező hónapokban. Képes lehetsz kihúzni magad abból a nyomorúságból, ami a hibáztatás és az ujjal mutogatás másokra és Istenre. Feladhatod mindezt a kegyelem segítségével, ahogyan egyre több kegyelemre nyílsz meg.

 

Nincs olyan, amin ne tudnál könnyen túljutni, ha emlékezteted magad, hogy az Ég mindig veled van, és megadja számodra mindazokat az ajándékokat, amelyek segítenek megtanulni a leckét, felszabadítani mindenkit és előre mozdítani az egész helyzetet. Az egyre több kegyelem befogadásával tudatosságba emelheted magad csakúgy, mint a kollektívet. Egy megvilágosodott állapotot érhetsz el, vagy megtapasztalhatod az Egységet. Ha nem használod a kegyelmet gyógyításra és Isten Szeretetének megérzésére, az átfordulhat földrengésekbe és egyéb természeti katasztrófába. Lépjünk hát tovább önmagunkért, mindazokért, akiket szeretünk és az egész emberiségért.

Veszítsd el magad, hogy megtaláld Magad és a Szeretetet, aki vagy.

Legyen belőled kevesebb, és több az Égből.

Élvezd mindazt a kegyelmet, ami leáramlik rád és a földre.

Chuck Spezzano

Mettmann, Németország és Souzhou, Kína

(Fordítás forrása: http://chuckandlencyspezzano.blogspot.hu/)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!