Önismeret. Spiritualitás. Tudatosság.

Hogy megtedd a következő lépést egy teljesebb és örömtelibb élet felé... Önmagad felé.

2015 Április

2015.04.13.

Március hatásain már szinte túlvagyunk. Ha a nehézségek még nem értek véget, azok onnan erednek, ahol még a kicsinységet keressük, megkísérelve, hogy elvegyünk valamit a világból, különösen szeretetet, elismerést vagy szeretetre való képességet.

Ez a múltban tart minket, különösen a régi gyűlöletből fakadó szívtörésekben és kapcsolatokban. Ha a Március negatív volt számunkra, amit mutatott, az a mi Szükséglet Játszmáink. Szükségleteinknek és azok megvalósulásának megvan a sajátságos ellenállása: szeretnénk, ha teljesülnének vágyaink, és mégis arra is vágyunk, hogy ne teljesüljenek. Ahonnan vágyaink fakadnak, ott hoztunk egy döntést az elkülönülésre is, és kitartunk mellette, még hogyha nem is az igazi szabadságot hozza el számunkra.  Létfontosságú, hogy elengedjük a Szükséglet Játszmáinkat, hogy egy új fejezetet nyithassunk életünkben. Ugyancsak fontos, hogy elengedjük az Elkülönülést, az Önfeláldozást és a Mártíromságot, amelyek mindig együtt járnak a Szükséglet Játszmákkal.

Azok, akik Márciusban megjárták a poklot, olyan anyaméhben szerzett mintákkal rendelkeznek, amelyekből gyerekkori traumáik származtak. Ha anyaméhben szerzett traumánk van, ez úgy jelenik meg, hogy szülői érzelmi mintákat veszünk magunkra. Minden, amit a szüleink vagy más hozzájuk közelálló érzett, azt úgy éreztük, mintha a miénk lenne. Amikor ez történt, tudatunk egy része leszakadt, és a saját tudatunkon belüli pokolba lett száműzve. Márciusban e „pokoli energiák” feltörése zajlott, főleg azoknál, akik legtöbbször megkísérelték ezt a poklot magukon kívül keresni. Mindez olyan érzés volt, mintha újra a pokolban lennének.

A harag, a stressz és a frusztráció mutatják nekünk, hogy hol próbáljuk egy meghatározott énképünket védeni. Ez az önmagunkkal és másokkal szembeni elvárásokban mutatkozik meg, és a haragban, amit érzünk amiatt, mert úgy látjuk, hogy mások nem támogatnak bennünket eléggé. A harag és a stressz elfelejtetik velünk, hogy mire is való a világ.  A boldogságunk ebben a világban ideiglenes. Azért jöttünk, hogy boldogságot hozzunk a világba, és ahol ezt nem érezzük, ott arra vagyunk felszólítva, hogy megbocsássunk és kérjük az Égtől a boldogságot, amely mindig a rendelkezésünkre áll.

Az Április feltámadást és megújulást hoz számunkra. Új remény bukkan felszínre, ha a Márciusi energiákat nem „lógtuk el”. Az elmúlt hónap negatív hatásai minimálissá lettek, kivéve ott ahol még mindig ragaszkodunk és frusztráltnak érezzük magunkat. Április egy könnyebbséget hoz. Magasabb szinteken ezt megérezhetjük a tündér-birodalmak varázslatos bűbájában csakúgy, mint az angyali birodalmak szépségében és emelkedettségében. A húsvét egy új élet és spirituális újjászületés ajándékait hozza el számunkra. Ez annak a tudatosításában jelenik meg, hogy a világ semmi értékeset nem adhat, de mindennek az az értéke van, amit mi adunk neki.            

A világ a mi iskolánk, ahová azért jöttünk, hogy megtanuljunk megosztani és feladni az egos vágyainkat, ami azt jelenti, hogy feladjuk énképeinket, amelyekben mindannyian rászorulók, kapzsik és elkülönültek vagyunk. Azért jöttünk, hogy megtanuljuk, hogyan bocsássunk meg a világnak és leépítsük illúzióit. Ez önmagunk és a mi illúzióink gyógyítása által történik. Tudatunk tükrét megtisztítva, megtisztítjuk a világban való visszatükröződését. Minden, amit ezért teszünk, növeli április tolóerejét és kivirágzását egy új életbe, az energiaáramlás újjáéledését a kissé sokszínű Májusi hónapban, valamint Június bearanyozódását. Amilyen mértékben adsz életet az Áprilisnak, olyan mértékben virágzik ki számodra Május és hoz életet számodra. Újjáélesztő ajándékaidat és energiáidat megosztva mindazzal, ami természetes módon ezt kívánja, egy „élvezetes” új fejezet kezdetét jelenti mind Áprilisban, mind Májusban.

Az Áprilisi feltámadást a legjobban úgy élheted meg, ha őszinte vagy magaddal és a környezetedben lévőkkel, ha élvezed mindazt az örömöt, ami az intimitásból és a másokkal való mély barátságból fakad, és ha teljes szívedből magadhoz öleled életcélodat, amely felszabadít a jelentéktelenségből és így megláthatod, és arra fókuszálhatsz, ami fontos az életedben.

Légy áldott a feltámadással áprilisban.

Válaszolj a szeretet hívó szavára.

Minden bőség legyen a tiéd ebben a hónapban.


Chuck Spezzano

Kaneohe, Hawaii

(Fordítás forrása: http://chuckandlencyspezzano.blogspot.hu/)

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!