Önismeret, spiritualitás, tudatosság

"Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül." Eckhart Tolle

Blog

Szeretsz rendszerezni, elemezni, értékelni? 3 ötlet hogyan hasznosítsd ezt önismeretben!

2018.09.13. Szeretsz rendszerezni, elemezni, értékelni? 3 ötlet hogyan hasznosítsd ezt önismeretben!

A rendszerezés időszaka van mostanában. A szeptember hónap energiájának is, melyet a Szűz archetípusa elevenít meg számunkra, ez az egyik fő tanulási feladata. Hogyan érjük el a céljainkat a megfelelő tevékenységekkel az adott korlátok között. Mindezt úgy, hogy összhangban legyünk saját fejlődési irányunkkal és mértékünkkel.

tovább

Szeptember havi energetika

2018.09.10. Szeptember havi energetika

Miközben Szeptember első pár napja igen könnyedén indul, ez a hónap a szorgalomról és a teljes önátadásról szól. Ha kifogásokat keresel, hogy lazulhass, vagy nem foglalkozol a dolgaiddal, Szeptember kemény időszakká válhat számodra. Ha sikerre vágysz ebben a hónapban, és fel szeretnéd „törni a diót”, vagyis kibontani a szeptemberi lehetőségeket, akkor türelemre, kitartásra és állhatatosságra van szükséged.

tovább

Augusztus - havi energetika

2018.08.01. Augusztus - havi energetika

Augusztusban igen vegyes „csomagot” kapunk, de alapvetően a bőséget és a lehetőségek tárházát tartalmazza. Ami még igen jellemző lesz ebben a hónapban, az a léleknek a leckéi és a lehetőség, hogy azokat megtanuljuk. Ez indulhat traumával is, de ha gyógyító szándékkal állsz hozzá, a leckék megtanulása életed megváltoztatásának lehetősége lehet. Emlékezz: minden trauma azért van, hogy gyógyítsuk.

tovább

Az igazán hatékony segítség... szerintem

2018.04.13. Az igazán hatékony segítség... szerintem

Mivel klasszikus pszichológiát sosem tanultam, viszont régóta vonzott ez a terület, vagyis az emberi lélektan, ezért tapasztalásom során – sok önismereti csoportot megjárva - főleg saját élményen alapuló tudást gyűjtöttem össze.

tovább

Elég volt! Nem bírom tovább… avagy, téged is szólít a változás?

2018.03.24. Elég volt! Nem bírom tovább… avagy, téged is szólít a változás?

Mindig eljön egy olyan pillanat az életünkben, amikor úgy érezzük, hogy ELÉG, jó lenne már valahogy - legalább egy kicsit - másképp folytatni.

tovább

JEL-EN LÉT

2018.02.06. JEL-EN LÉT

Érezted már Te is azt, hogy nem tudod merre és hogyan? Döntened kellene, de nem megy, nem tudsz választani, bizonytalan vagy, felerősödnek a félelmeid, összezavarodsz és inkább otthagynál mindent csak legyen már vége, és még folytathatnám a sort azoknak a tüneteknek a felsorolásával, amikor nem vagy jelen önmagad számára.

tovább

2018 Január

2018.01.06.

Január mindig az év magja. A mag nem tudja mi lesz majd belőle, egyszerűen csak van, és ebben a létezésben benne vannak az új kezdetek. Ezek a csírák kezdenek majd kihajtani, ahogy az év is kibontakozik.

tovább

2017 December

2017.12.06. 2017 December

Minden Decemberben tudatunk mélységei tárulnak fel a gyógyulásra, ezért fontos, hogy a gyógyulást fókuszban tartsuk, mert nagyon sok mindent tudunk beteljesíteni. Bármi is történik Decemberben, ami nem boldogságot hozó, az gyógyulásért kiált.

tovább

5 típus, akinél a meditálás nem fog jótékonyan hatni

2017.11.24.

A következőkben 5 olyan hozzáállás-típusról olvashatsz, akár elutasító vagy akár elkötelezett meditálóról van szó, ahol a hatás biztos, hogy nem következik be, vagy éppen kérdéses lesz a végeredmény.

tovább

2017 November

2017.11.07. 2017 November

Novemberben sok minden a felszín alatt folyik. Ezért különösen fontos, hogy tudatosságunk fényét tartsunk mindig magunkon, hogy ne menjünk el mindazok mellett a lehetőségek mellett, amelyek különböző szinteken jönnek velünk szembe. Néhányak számára igen vonzó lehet, hogy hibernálják magukat ebben a hónapban és elhalasszák témáikat 2018-ra, de nem ez a legmegfelelőbb választás a számukra.

tovább