Önismeret, stresszoldás, tudatos életmód

"Ha belső világodat rendbe teszed, a külső is egyenesbe kerül." Eckhart Tolle

Blog

Az igazán hatékony segítség... szerintem

2018.04.13. Az igazán hatékony segítség... szerintem

Mivel klasszikus pszichológiát sosem tanultam, viszont régóta vonzott ez a terület, vagyis az emberi lélektan, ezért tapasztalásom során – sok önismereti csoportot megjárva - főleg saját élményen alapuló tudást gyűjtöttem össze.

tovább

Elég volt! Nem bírom tovább… avagy, téged is szólít a változás?

2018.03.24. Elég volt! Nem bírom tovább… avagy, téged is szólít a változás?

Mindig eljön egy olyan pillanat az életünkben, amikor úgy érezzük, hogy ELÉG, jó lenne már valahogy - legalább egy kicsit - másképp folytatni.

tovább

JEL-EN LÉT

2018.02.06. JEL-EN LÉT

Érezted már Te is azt, hogy nem tudod merre és hogyan? Döntened kellene, de nem megy, nem tudsz választani, bizonytalan vagy, felerősödnek a félelmeid, összezavarodsz és inkább otthagynál mindent csak legyen már vége, és még folytathatnám a sort azoknak a tüneteknek a felsorolásával, amikor nem vagy jelen önmagad számára.

tovább

2018 Január

2018.01.06.

Január mindig az év magja. A mag nem tudja mi lesz majd belőle, egyszerűen csak van, és ebben a létezésben benne vannak az új kezdetek. Ezek a csírák kezdenek majd kihajtani, ahogy az év is kibontakozik.

tovább

2017 December

2017.12.06. 2017 December

Minden Decemberben tudatunk mélységei tárulnak fel a gyógyulásra, ezért fontos, hogy a gyógyulást fókuszban tartsuk, mert nagyon sok mindent tudunk beteljesíteni. Bármi is történik Decemberben, ami nem boldogságot hozó, az gyógyulásért kiált.

tovább

5 típus, akinél a meditálás nem fog jótékonyan hatni

2017.11.24.

A következőkben 5 olyan hozzáállás-típusról olvashatsz, akár elutasító vagy akár elkötelezett meditálóról van szó, ahol a hatás biztos, hogy nem következik be, vagy éppen kérdéses lesz a végeredmény.

tovább

2017 November

2017.11.07. 2017 November

Novemberben sok minden a felszín alatt folyik. Ezért különösen fontos, hogy tudatosságunk fényét tartsunk mindig magunkon, hogy ne menjünk el mindazok mellett a lehetőségek mellett, amelyek különböző szinteken jönnek velünk szembe. Néhányak számára igen vonzó lehet, hogy hibernálják magukat ebben a hónapban és elhalasszák témáikat 2018-ra, de nem ez a legmegfelelőbb választás a számukra.

tovább

2017 Október

2017.10.04. 2017 Október

Októberben sokakban felmerülhet egy olyan rejtett vágy, hogy bárcsak visszatérhetnének a tavalyi évhez, amely sokkal csendesebb és kiegyensúlyozottabb volt. Viszont ez a hónap azt vetíti előre, hogy mi várható majd 2018-ban. Ha 2017 törmelékei még nincsenek teljesen eltakarítva, akkor ez hatással lehet a születésre, amely szeretne kibontakozni e hónap elejétől, egészen a jövő évig folytatódva.

tovább

2017 Szeptember

2017.09.04. 2017 Szeptember

Szeptember mind a pozitív, mind a negatív témáink jórészét bemozgatja. Arra tanítanak, hogy hogyan fejlődjünk békében. Amikor valami negatív, arra vagyunk meghívva, hogy észrevegyük, hogy a békét választhatjuk ahelyett, ami éppen történik.

tovább

2017 Augusztus

2017.08.01. 2017 Augusztus

Augusztus néhány drámával érkezhet, de a végére minden elcsendesedik és kisimul. Kezdetben minden, ami rosszul sülhet el, az rosszul is fog elsülni. Viszont mindez azoknál a témáknál, amelyekkel nem foglalkoztunk igazán, így most ezek a felszínre törnek, hogy beszéljünk róluk és átalakítsuk őket.

tovább